Επιστροφή στη δράση με «καυτό» Σαββατοκύριακο γεμάτο ντερμπάρες! (Polls)

Ιάσονας Θεριός
Επιστροφή στη δράση με «καυτό» Σαββατοκύριακο γεμάτο ντερμπάρες! (Polls)

bet365

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο δράση και ματσάρες σε Ευρώπη και Ελλάδα διαδέχεται το international break και το Gazzetta σας καλεί να ψηφίσετε τις ομάδες που θα πάρουν τη νίκη στα πέντε μεγαλύτερα ντέρμπι.

Παραδοσιακά, σε αυτό το σημείο της σεζόν, όπου κάθε στροφή των πρωταθλημάτων είναι αρκετά κρίσιμη για να καθορίσει αν οι κόποι της χρονιάς θα ανταμειφθούν ή όχι, η διακοπή των εθνικών ομάδων έρχεται να πατήσει το «pause» και να «παγώσει» την κορύφωση της αγωνίας. Το... διάλειμμα όμως είναι παρελθόν, και η δράση επιστρέφει το Σαββατοκύριακο με πέντε ματσάρες σε Ευρώπη και Ελλάδα. Τα Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ και ΠΑΟΚ - ΑΕΚ δείχνουν τα πιο ικανά να καθηλώσουν, όμως τα Μπάγερν Μονάχου - Ντόρμουντ, Νάπολι - Μίλαν και Παρί Σεν Ζερμέν - Λυών δεν... πάνε πίσω και υπόσχονται το δικό τους θέαμα. Ποιες ομάδες όμως, θα καταφέρουν να φτάσουν στις πολύτιμες νίκες; Δώστε τη δική σας ψήφο στο Poll του Gazzetta!

Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ (01/04-14:30|Novasports Premier League)

Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ (01/04-14:30|Novasports Premier League)

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (02/04-19:30|Novasports Prime)

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (02/04-19:30|Novasports Prime)

Μπάγερν Μονάχου - Ντόρτμουντ (01/04-19:30|Novasports Prime)

Μπάγερν Μονάχου - Ντόρτμουντ (01/04-19:30|Novasports Prime)

Νάπολι - Μίλαν (02/04-21:45|Cosmote Sport2HD)

Νάπολι - Μίλαν (02/04-21:45|Cosmote Sport2HD)

Παρί Σεν Ζερμέν - Λυών (02/04-21:45|Novasports 2)

Παρί Σεν Ζερμέν - Λυών (02/04-21:45|Novasports 2)

Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ καθόρισαν μια νέα εποχή στην Premier League, μια εποχή που εκατομμύρια μαγνητισμένα βλέμματα κρέμονταν από τις μονομαχίες τους. Συχνά αυτές έκριναν τον τίτλο, που ακροβατούσε σε ένα τεντωμένο σκοινί ανάμεσά τους, όμως φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει βρει τον εαυτό της να κυνηγά την Άρσεναλ και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να «σβήσει» τη διαφορά των επτά βαθμών και να καθίσει ξανά στην κορυφή της Αγγλίας. Είναι στιγμές που η... μηχανή του Καταλανού με τον αδιανόητο Έρλινγκ Χάαλαντ στην αιχμή του δόρατος δείχνει απλά τρομακτική. Όμως, η συνέπεια φέτος αγνοείται και ο Νορβηγός είναι αμφίβολος για το μεγάλο ντέρμπι.

Η Λίβερπουλ από την πλευρά της, διανύει μια δύσκολη χρονιά, ψάχνει μια νέα έκδοση του εαυτού της και τα σκαμπανεβάσματά της θα μπορούσαν να είναι βγαλμένα από το πιο απότομο rollercoaster του κόσμου. Η ομάδα του Κλοπ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο -7 από την 4η Τότεναμ, με την έξοδο στο Champions League να αποτελεί τον τελευταίο της στόχο. Η παραμικρή βαθμολογική απώλεια θα μπορούσε να αποδειχθεί μοιραία για τη χρονιά τόσο της Σίτι όσο και των Ρεντς, ενώ αμφότερες, πέρα από τους τρεις βαθμούς, θα ψάξουν στην ενδεχόμενη νίκη μια πολύτιμη ψυχολογική ώθηση.

Ντέρμπι Δικεφάλων και ντέρμπι αποδείξεων. Κι αυτό διότι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν καλούνται απλά να νικήσουν αλλά και αποδείξουν στον εαυτό τους και τον κόσμο τους πως μπορούν να φτάσουν μέχρι το τέλος. Οι Θεσσαλονικείς με τη δύναμη της Τούμπας θα επιχειρήσουν να πάρουν το τρίποντο και να... τρυπώσουν για τα καλά στη μάχη του τίτλου, σε μια χρονιά που δεν φαινόταν πως θα καταφέρουν να διεκδικήσουν την πρωτιά. Ακόμα και με τον νεανικό κορμό τους όμως έχουν καταφέρει να είναι «ζωντανοί».

Για τους κιτρινόμαυρους από την άλλη, η ενδεχόμενη νίκη θα λειτουργούσε σαν απαραίτητη ένεση αυτοπεποίθησης που θα τους επανέφερε στην κούρσα τίτλου μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό και την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό. Ένα ηλεκτροσόκ πίστης, ιδανικό για την ομάδα του Αλμέιδα. Με τον συναρπαστικό και αμφίρροπο τρόπο που ξετυλίγεται η φετινή Superleague ωστόσο, η ήττα θα ήταν για οποιαδήποτε από τις δύο ομάδες ένα πολύ ισχυρό χτύπημα, ίσως ικανό ακόμα και να βάλει τέλος στα όνειρα τίτλου των δύο εκ των τεσσάρων διεκδικητών.

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Το πρόσωπο αυτού του Der Klassiker, του απόλυτου γερμανικού ντέρμπι, είναι ο Τόμας Τούχελ. Άλλωστε, ο 49χρονος κόουτς σχεδόν από το... πουθενά ανέλαβε την Μπάγερν Μονάχου με έναν εκ των στόχων του να αποτελεί το... ψαλίδισμα των ελπίδων της Ντόρτμουντ για κατάκτηση της Bundesliga. Όλα λοιπόν αρχίζουν από αυτό το ματς κόντρα στην τελευταία ομάδα που προπόνησε στη χώρα του.

Οι Βαυαροί βρίσκονται μόλις έναν βαθμό πίσω από τους πρωτοπόρους Βεστφαλούς, οι οποίοι έχουν καταφέρει να βρίσκονται ξανά σε τροχιά τίτλου και πορεύονται με το όνειρο της επιστροφής στην κορυφή της Γερμανίας μετά από έντεκα χρόνια. Βέβαια, η Μπάγερν σε καμία περίπτωση δεν προτίθεται να επιτρέψει στη μεγάλη της αντίπαλο να απλώσει τόσο εύκολα τα χέρια της στο δικό της στέμμα και μια νίκη θα υπενθύμιζε στους πάντες ποιος είναι το αφεντικό.

Οι ταυτόχρονες υψηλές και χαμηλές πτήσεις της Νάπολι και της Μίλαν αντίστοιχα, κάνουν το συγκεκριμένο ματς να φαντάζει αδιάφορο σε σχέση με τη μάχη του τίτλου. Άλλωστε, αυτή τη στιγμή οι βαθμοί που χωρίζουν τους πρωτοπόρους Παρτενοπέι από τους τέταρτους Ροσονέρι είναι 23. Ωστόσο, ένα ντέρμπι δεν παύει ποτέ να είναι τέτοιο. Η ομάδα του Σπαλέτι δείχνει έτοιμη να σαρώσει τα πάντα στον διάβα της, με την επιστροφή της στην κορυφή της Ιταλίας μετά από 33 χρόνια πλέον να μοιάζει απλά ζήτημα χρόνου.

Το σύνολο του Πιόλι από την πλευρά του, σε καμία περίπτωση δεν βρίσκεται στην κατάσταση της Νάπολι, όμως ίσως και να έχει μεγαλύτερο κίνητρο, αφού το... μποτιλιάρισμα γύρω από τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League είναι μεγάλο και τα «αστέρια» αποτελούν τον ελάχιστο στόχο των Μιλανέζων. Οι Ναπολιτάνοι είναι το ξεκάθαρο φαβορί, όμως σε τέτοιου είδους παιχνίδια οι προβλέψεις απλά περιττεύουν.

Εντάξει, η Παρί Σεν Ζερμέν δείχνει να ζει και φέτος στη συνήθη ... λούπα της και η Λυών δεν μπορεί να την κοντράρει για τον τίτλο. Όμως αυτό δεν αφαιρεί κάτι από τη σπουδαιότητα ενός τέτοιου ζευγαριού. Οι Παριζιάνοι για δεύτερη διαδοχική σεζόν βρίσκονται από νωρίς να κυνηγούν μόνο το πρωτάθλημα Γαλλίας, αφού έχουν ήδη αποχαιρετήσει το Champions League και το Κύπελλο. Αυτό όμως σημαίνει πως η ομάδα του Γκαλτιέ δεν θα θέλει να αφήσει το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης όσον αφορά τη Ligue 1, στην κορυφή της οποίας κάθεται με άνεση, όντας επτά βαθμούς μακριά από τη Μαρσέιγ. Η Λυών από την άλλη διανύει μια μέτρια σεζόν και κυνηγά τις λίγες ευρωπαϊκές της ελπίδες, βρισκόμενη στη 10η θέση. Σίγουρα, τα αστέρια της Παρί έχουν τον ποιότητα που θα μπορούσε να χαρίσει τη νίκη, όμως ποιος ξέρει; Ίσως οι Λιονέ να κάνουν την έκπληξη.

Loading...