Κριστιάνο Ρονάλντο: Δεν μπορεί να διαχειριστεί τον... πάγκο (poll)

Κριστιάνο Ρονάλντο: Δεν μπορεί να διαχειριστεί τον... πάγκο (poll)

Κριστιάνο Ρονάλντο: Δεν μπορεί να διαχειριστεί τον... πάγκο (poll)
Στην καλύτερη φετινή εμφάνιση της Γιουνάιτεντ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο... φρόντισε να κάνει τα αποδυτήρια άνω - κάτω και να δυναμώσει ακόμα περισσότερο τον Τεν Χαγκ.

Η διάθεση στις κερκίδες ήταν όπως… παλιά, ο παλμός στο γήπεδο μοναδικός. Ο Κασεμίρο και ο Φρεντ, μετά την τρομερή τους εμφάνιση πανηγύριζαν σαν τρελοί. Ο Αντονι και ο Λισάντρο Μαρτίνες έτρεχαν σε όλες τις γωνιές του Ολντ Τράφορντ για να χειροκροτήσουν τον κόσμο, ο τελευταίος αποχωρούσε από το γήπεδο φωνάζοντας «Ar-gen-tina». Ο Μάρκους Ράσφορντ έλαμπε. Ηταν ωραίο να βλέπεις τον Άγγλο επιθετικό με το χαμόγελο στα χείλη έπειτα από έναν χρόνο που έμοιαζε να βρίσκεται... εγκλωβισμένος σε τούνελ. Ο Έρικ τεν Χαγκ αγκάλιαζε όλους τους παίκτες «φορώντας» ωστόσο το επαγγελματικό του βλέμμα που έλεγε: «Υπέροχα παιχταράδες μου, αλλά από αύριο - Τσέλσι».

Η Γιουνάιτεντ είχε μόλις παρουσιάσει μια από τις πιο ολοκληρωμένες εμφανίσεις της εδώ και χρόνια, η ομάδα και το τεχνικό τιμ ήταν όλοι μαζί για να απολαύσουν τη στιγμή και να ευχαριστήσουν τους οπαδούς που είχαν μετατρέψει το γήπεδο στην απόλυτη έδρα. Εκτός από έναν, φυσικά...

Με περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα να απομένουν και άλλα πέντε λεπτά έξτρα χρόνου, ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποφάσισε πως είχε δει αρκετά, φορώντας τη φανέλα των αναπληρωματικών. Πως δεν θα έμενε άλλον στον πάγκο. Κούνησε ελαφρά τον λαιμό του απλά για να δει για λίγο το τι συνέβαινε στο γήπεδο. Ο Πορτογάλος έφυγε από τον πάγκο, παγώνοντας προσωρινά τους ανθρώπους του συλλόγου.

Όλη αυτή η σκηνή ήταν μία κίνηση ενός παίκτη σε κατάσταση... μελαγχολίας, μια εγωιστική ενέργεια, που ήθελε έστω και με αυτό τον τρόπο να βρεθεί ξανά στο επίκεντρο.

Ο Τεν Χαγκ είχε κάνει μόνο τρεις αλλαγές, οπότε εάν ο προπονητής χρειαζόταν να τον καλέσει σε αυτά τα τελευταία λεπτά, ο Πορτογάλος δεν θα ήταν πουθενά. Δεν θα τον έβρισκε...

Η αποχώρησή του από το γήπεδο έγινε σε ένα διάστημα μικρότερο των 12 εβδομάδων μετά την επίπληξη του Τεν Χαγκ και την αναφορά πως έκανε κάτι παρόμοιο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Ο Ρονάλντο δεν ήταν ο μόνος παίκτης που αποχώρησε νωρίτερα εκείνη την ημέρα, όμως ο Ολλανδός κατέστησε σαφές πως μια τέτοια συμπεριφορά είναι «απαράδεκτη» και κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να συμβεί ξανά. Επομένως, αυτή ήταν μια ανοιχτή πράξη ανυπακοής και ο 52χρονος δεν θα μπορούσε να αφήσει μια τέτοια ενέργεια να μείνει ατιμώρητη.

Ο Tεν Χαγκ έδειξε ότι δεν φοβάται να πάρει δύσκολες αποφάσεις από τότε που ανέλαβε τη Γιουνάιτεντ. Έπρεπε να κάνει παράδειγμα την περίπτωση του Ρονάλντο υπενθυμίζοντάς του τις ευθύνες του απέναντι στον προπονητή, την ομάδα και τους συμπαίκτες του.

Ο σύλλογος πληρώνει τους τεράστιους μισθούς του Κριστιάνο Ρονάλντο οπότε αυτό θα πρέπει να το σέβεται. Ακόμα και μία συγγνώμη προς την ομάδα θα ήταν σημαντική. Ο Τεν Χαγκ είχε ξανά την ευκαιρία να δείξει σε όλους το ποιος είναι πραγματικά το... αφεντικό και το έκανε πράξη. Λίγες ώρες μετά την ενέργεια του CR7, o κόουτς της Γιουνάιτεντ αποφάσισε να τον στείλει να προπονείται μόνος, ενώ τον απέκλεισε από το ντέρμπι με την Τσέλσι.

Αυτό που γίνεται φέτος δεν μπορεί να είναι εύκολο για έναν εκ των κορυφαίων σκόρερ που είδαμε ποτέ. Η διαχείριση ενός παίκτη όπως ο Ρονάλντο δεν ήταν ποτέ κάτι απλό και εύκολο.

Όλοι μπορούν να διαπιστώσουν πως δυσκολεύεται να αποδεχθεί πως τα χρόνια περνούν και ότι η απόδοσή του δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια. Δυσκολεύεται να δεχθεί πως τα πάντα σταματάνε να περιστρέφονται γύρω του. Και βέβαια δεν του ήρθε καλά ότι δεν μπόρεσε το καλοκαίρι να πάρει μεταγραφή. Ωστόσο, τίποτα από όλα αυτά δεν δικαιολογούν τη στάση του Πορτογάλου. Δεν μπορεί να αψηφά τις εντολές του προπονητή, δεν μπορεί να αδειάζει τους συμπαίκτες του. Δεν υπάρχουν άλλοι κανόνες για τον Κριστιάνο, δεν υπάρχουν άλλοι κανόνες για κανέναν ποδοσφαιριστή.

Loading...

Τι πραγματικά θέλησε να πετύχει ο Ρονάλντο; Να στρέψει πάνω του την προσοχή για να πιέσει τη Μάντσεστερ να φύγει; Ή μήπως λειτούργησε παρορμητικά και δεν σκέφτηκε τίποτα παρά μόνο τον εαυτό του; Ήταν τόσο απογοητευμένος που δεν άντεξε άλλο; Η κλεψύδρα άδειασε για τον Κριστιάνο, η Γιουνάιτεντ τον άφησε εκτός ομάδας και είναι λυπηρό για τον παίκτη να ξεχνά πως τις μεγάλες στιγμές που έζησε με τον σύλλογο.

Αν ο Πορτογάλος δεν αποδεχθεί άμεσα το ρόλο του στη Γιουνάιτεντ, τότε ο σύλλογος πρέπει να αποφασίσει άμεσα για το μέλλον του, ώστε να αφήσει την τοξικότητα εκτός αποδυτηρίων. Ο παίκτης που βοήθησε στην εκτόξευση της Μάντσεστερ, που χάρισε στιγμές μοναδικές στους «Κόκκινους» κινδυνεύει να σβήσει ένα από τα πιο λαμπρά κεφάλαια στην καριέρα του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...