Άρσεναλ - Τότεναμ 3-1: Πήρε το ντέρμπι με «τριάρα» και συνεχίζει στην κορυφή

Newsroom

bet365

Η εξαιρετική Άρσεναλ νίκησε με 3-1 την Τότεναμ του Αντόνιο Κόντε με μια... πειστική εμφάνιση, έφτασε τις επτά νίκες και συνεχίζει στην κορυφή της Premier League. Εντυπωσιακοί Μαρτινέλι και Ζεσούς, μείωσε προσωρινά ο «100αρης» Κέιν.

Το βόρειο Λονδίνο βάφτηκε... κόκκινο. Η εξαιρετική Άρσεναλ νίκησε με 3-1 την Τότεναμ στο Emirates και συνεχίζει στην κορυφή της Premier League. Έβδομη νίκη σε οκτώ αγωνιστικές για τους Κανονιέρηδες, οι οποίοι είναι στο +4 από τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έχει ματς λιγότερο.

H Άρσεναλ στο πρώτο 25λεπτο του ματς ήταν κυρίαρχη και η Τότεναμ αμυνόταν μαζικά. Στο 3' μετά από σουτ του Μαρτινέλι η μπάλα κάπου βρήκε και σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι. Οι Σπερς προσπαθούσαν να χτυπήσουν είτε στην αντεπίθεση είτε με κάποια στατική φάση. Στο 13' ο Σον εκτέλεσε φάουλ ο Ντάιερ έστρωσε τη μπάλα στον Ριτσάρλισον, ο οποίος πλάσαρε αλλά τον νίκησε ο Ράμσντεϊλ. Οι Κανονιέρηδες δεν μπορούσαν να πατήσουν την περιοχή της ομάδας του Κόντε και ο Παρτέι έδωσε τη λύση με φανταστικό σουτ εκτός περιοχής.

Στο 29' οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στο ίσα χάρη σε μια προσωπική φάση του Ριτσάρλισον. Ο Βραζιλιάνος ο οποίος βγήκε πλάγια μέσα στην περιοχή, έκανε τη σέντρα, απομακρύνθηκε η μπάλα σε πρώτο χρόνο, ο Ριτσάρλισον την κέρδισε από τον Τσάκα και ο Γκάμπριελ τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή. Ο Κέιν νίκησε από τα έντεκα βήματα τον Ράμστντεϊλ και ισοφάρισε σε 1-1 με το 100ο εκτός έδρας γκολ του στο αγγλικό πρωτάθλημα. Η Τότεναμ ήταν καλύτερη μέχρι την ανάπαυλα του ματς.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν όλο... Άρσεναλ. Στο 49' ο Σάκα μέσα από την περιοχή πλάσαρε, ο Γιορίς απέκρουσε ασταθώς, ο Ρομέρο αδράνησε και ο Ζέσους εξ επαφής έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 62' οι ισορροπίες άλλαξαν όταν ο Έμερσον αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Μαρτινέλι.

Οι Κανονιέρηδες τελείωσαν το ματς στο 67'. Μετά από εξαιρετική ενέργεια του Μαρτινέλι ο Τσάκα βρήκε χώρο μέσα στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Γιορίς και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Ζιντσένκο (73’ Τίρνεϊ), Γκαμπριέλ, Σαλιμπά, Γουάιτ, Τσάκα, Παρτέι (73’ Λοκόνγκα), Μαρτινέλι, Οντεγκααρντ (80’ Φάμπιο Βιέιρα), Σάκα, Γκαμπριέλ Ζέσους (80’ Ενκέτια).

Τότεναμ: Γιορίς, Ρομέρο, Ντάιερ, Λενγκλέ (71’ Σάντσες), Εμερσον, Πέρισιτς (71’ Μπισουμά), Χόιμπιεργκ, Μπεντανκούρ, Ριτσάρλισον (71’ Σεσενιόν), Σον (75’ Ντόχερτι), Κέιν.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα