CIES: Σίτι, Μπάγερν, Παρί και Ρεάλ θα διατηρήσουν το «στέμμα» τους

Newsroom
CIES: Σίτι, Μπάγερν, Παρί και Ρεάλ θα διατηρήσουν το «στέμμα» τους

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι, η Μπάγερν Μονάχου, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Ρεάλ Μαδρίτης θα διατηρήσουν τα σκήπτρα του πρωταθλητή τη φετινή σεζόν, σύμφωνα με τις προβλέψεις του CIES Football Observatory.

Ο μόνος τίτλος πρωταθλήματος που θα αλλάξει χέρια μεταξύ των Big 5 πρωταθλημάτων θα είναι η Serie A, όπου η Ίντερ, που κέρδισε τον τίτλο τη σεζόν 2020/21, θα ανακτήσει την κυριαρχία έναντι της συμπολίτισσας Μίλαν που το κατέκτησε πέρυσι.

Η Ρεάλ θα διατηρηθεί στην κορυφή της La Liga, όπως αντίστοιχα η Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League, η Παρί Σεν Ζερμέν στη Ligue 1 κι η Μπάγερν Μονάχου στη Bundesliga.

Οι προβλέψεις για τις τελικές θέσεις του πρωταθλήματος των 23 κορυφαίων κατηγοριών των ομοσπονδιών μελών της UEFA προέρχονται από ένα στατιστικό μοντέλο που περιλαμβάνει τις επιδόσεις των ομάδων τις δύο προηγούμενες σεζόν, αυτό που το CIES περιγράφει ως «κεφάλαιο εμπειρίας» των σημερινών παικτών και τις δαπάνες της αγοράς μεταγραφών των συλλόγων.

Εκτός από τα Big 5 πρωταθλήματα, η CIES λέει: «Η Σπόρτινγκ θα στεφθεί πρωταθλήτρια στην Πορτογαλία αντί για της Πόρτο, ενώ η Φενέρμπαχτσε θα προσπεράσει την Τραμπζονσπόρ στην Τουρκία».

*Το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, γνωστό κυρίως με τα αρχικά CIES από το Γαλλικό Κέντρο International d'Etude du Sport, είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός έρευνας και εκπαίδευσης, που βρίσκεται στο Neuchâtel της Ελβετίας.

<

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα