Τότεναμ: Κάνει ντόρο και γεμίζει τον κόσμο με ελπίδα...

Τότεναμ: Κάνει ντόρο και γεμίζει τον κόσμο με ελπίδα...

Τότεναμ: Κάνει ντόρο και γεμίζει τον κόσμο με ελπίδα...

bet365

Ο Αντόνιο Κόντε με συνοπτικές διαδικασίες έφτιαξε μια από τις καλύτερες επιθετικές γραμμές της Premier League. Γκολ και ασίστ από το δίδυμο Κέιν – Σον, δημιουργία από Κουλουσέφσκι, προστέθηκαν και οι Ριτσάρλισον – Πέρισιτς.

«Δεν θα χωρούσε ο Ριτσάρλισον στην ενδεκάδα της Άρσεναλ» είπε ο Τζακ Γουίλσιρ σε ραδιοφωνική εκπομπή, προκάλεσε ποικίλα σχόλια, τα περισσότερα ειρωνικά για την άποψη που εξέφρασε. Όμως, η αλήθεια είναι υποτίμησε τον Βραζιλιάνο επιθετικό. Και εκείνος πλέον είναι μέλος μιας Τότεναμ που έχει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του Αντόνιο Κόντε.

Εκείνος, σε μόλις μερικούς μήνες κατάφερε – έστω κι αν υπήρξαν στιγμές που θέλησε να «τσιμπήσει» τον εγωισμό των παικτών του αφήνοντας υπόνοιες για παραίτηση – κατάφερε αυτή τη στιγμή ν' αναγνωρίζεται από την πλειοψηφία του κοινού του αγγλικού πρωταθλήματος πως οι προσθήκες στο ρόστερ των «σπιρουνιών» δυναμώνουν... στο φουλ την ομάδα.

  • Οι διψήφιοι σκόρερ και ο δημιουργός Κουλουσέφσκι

Δεδομένα, η Τότεναμ αγόρασε γκολ με την απόκτηση του Ριτσάρλισον. Αν και τη μερίδα του λέοντος στα τέρματα την έχουν οι Κέιν και Σον στα «σπιρούνια». Πρόκειται, άλλωστε, για το πιο επιτυχημένο δίδυμο στην ιστορία της Premier League με ασύγκριτο σκοράρισμα μονάχα από μεταξύ τους συνεργασίες. Όμως, ο Βραζιλιάνος δίνει πράγματα.

Για την ακρίβεια προστίθεται σε ένα τιμ παικτών που στηρίζουν μεσοεπιθετικά και δημιουργικά όλη την ομάδα και ήταν «διψήφιος» την περασμένη αγωνιστική περίοδο στην Έβερτον. Τα «ζαχαρωτά» είχαν ανάγκη την δική του συμβολή, αφού κινδύνευσαν με υποβιβασμό, όμως, κατάφεραν ν' αποφύγουν το δυσάρεστο σενάριο και πανηγύρισαν έξαλλα την παραμονή τους στην κατηγορία.

Τα 10 τέρματα και οι 5 ασίστ στο πρωτάθλημα σε 30 ματς από τον Ριτσάρλισον, έρχονται να προστεθούν στα υπόλοιπα των Κέιν και Σον που επίσης έφτασαν πολύ ψηλά, με τον Νοτιοκορεάτη να μοιράζεται και το Golden Boot με τον Σαλάχ στα 23 τέρματα μέχρι και την τελευταία αγωνιστική της Λίγκας.

Όσον αφορά στον Κουλουσέφσκι, εκείνος έχοντας παραχωρηθεί δανεικός στην Τότεναμ από το δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου και μετά, εντυπωσίασε στο κομμάτι του «σερβιρίσματος» και πέρα από τα 5 γκολ του, είχε 8 ασίστ σε 18 ματς.

Προσθέστε στις επιλογές για τον Αντόνιο Κόντε και τον Ιβάν Πέρισιτς που αποδεδειγμένα μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και δη στις κρίσιμες στιγμές, ακόμα κι αν η παρουσία του σε κάποιο ματς είναι αναιμική. Και αυτός την περασμένη σεζόν έφτασε στα 10 τέρματα, αν και ήταν... 8+2, αφού είχε βρει δις το δρόμο για το βάθος της εστίας και στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στην Γιουβέντους. Στο ρόστερ βρίσκονται επίσης και οι Λούκας Μόουρα και Στίβεν Μπέργκβαϊν, με τον δεύτερο - που είχε κάνει απίστευτα πράγματα σ' εκείνη την επική ανατροπή επί της Λέστερ στις καθυστερήσεις - να είναι φευγάτος και τον Βραζιλιάνο να μη βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες επιλογές του προπονητή του...

  • Η υπογραφή του Κόντε στο μεταγραφικό τοπίο

Πρόκειται για ένα καλοκαίρι που ο Ντάνιελ Λίβι δείχνει την δύναμή του, αποδέχεται τις εισηγήσεις που του κάνει ο προπονητής της ομάδας και τον στηρίζει έμπρακτα και με χρήματα για το καλό της Τότεναμ. Δεν το έκανε ούτε με τον Ζοσέ Μουρίνιο αυτό. Και τώρα, ίσως και λόγω του τρόπου με τον οποίο μπορεί να διαχειριστεί τις καταστάσεις ο Κόντε και την ένταση που τον διακρίνει ως άνθρωπο, να έπεισε το μεγάλο αφεντικό των «σπιρουνιών» για την υπέρβαση.

Η συμμετοχή στο επόμενο Champions League, η αποδεδειγμένα βελτιωμένη εικόνα της ομάδας, το καθολικό χειροκρότημα του κόσμου στο γήπεδο προς το πρόσωπο του Ιταλού κόουτς, έπειτα από τρομερά δύσκολες περιόδους με άλλους ανθρώπους στην άκρη του πάγκου, έκαναν τον Λίβι να το σκεφτεί διαφορετικά αυτό το καλοκαίρι.

Πριν από τον Ριτσάρλισον των 60 εκατομμυρίων (μαζί με τα μπόνους, αποτελώντας τη δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή στα χρονικά του κλαμπ), είχε ανακοινωθεί ο Ίβες Μπισούμα από την Μπράιτον για το χώρο του κέντρου, ο Φρέιζερ Φόρστερ όντας ελεύθερος από την Σαουθάμπτον για την εστία και ο Ιβάν Πέρισιτς που επίσης αποδεσμεύτηκε από την Ίντερ.

Επίσης, κλείνει και ο νεαρός φουλ μπακ, Τζεντ Σπενς της Μίντλεσμπρο, ενώ, όλοι πλέον αναμένουν το διαφαινόμενο deal και με τον Κλεμάν Λενγκλέ της Μπαρτσελόνα για την άμυνα (πιθανότατα δανεισμός). Πρόκειται για ένα από τα πιο ενεργά και επιτυχημένα καλοκαίρια της Τότεναμ τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο ενίσχυσης του ρόστερ και η έναρξη της Premier League σε περίπου 5 εβδομάδες, προκαλεί τεράστιο ενθουσιασμό στον κόσμο της ομάδας.

photo credits: @90min_Football

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα