Μεταγραφές: Οι δέκα παικταράδες στα «σίριαλ» του καλοκαιριού

Μεταγραφές: Οι δέκα παικταράδες στα «σίριαλ» του καλοκαιριού

bet365

To μεταγραφικό «παζάρι» του καλοκαιριού έχει ήδη ξεκινήσει και όσο περνούν οι μέρες τόσο θα τρέξουν οι εξελίξεις στα «πάρε-δώσε» του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρού. Το Gazzetta σας παρουσιάζει τα δέκα «σίριαλ» που αναμένεται να μας απασχολήσουν.

Η θερινή μεταγραφική περίοδος έχει ξεκινήσει δυνατά και είμαστε ακόμα στις αρχές του Ιουνίου, που ο σχεδιασμός των ομάδων είναι σε πρώιμο στάδιο. Ήδη οι υποθέσεις των δυο πιο «καυτών» ονομάτων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έχουν ολοκληρωθεί. Η Μάντσεστερ Σίτι πυροδότησε «βόμβα» με την αγορά του 'Ερλινγκ Χάαλαντ από τη Ντόρτμουντ, ενώ το «σίριαλ» των προηγούμενων μηνών με πρωταγωνιστή τον Κιλιάν Μπαπέ έκλεισε με «happy ending» για την Παρί Σεν Ζερμέν. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως θα λείψουν για ακόμα ένα καλοκαίρι οι υποθέσεις που θα μας απασχολήσουν για αρκετές μέρες. Το αντίθετο. Όσο περνούν τα 24ωρα και ανεβαίνει η θερμοκρασία τόσο θα παίρνει... φωτιά η μεταγραφολογία.

Το Gazzetta σας παρουσιάζει τις δέκα μεταγραφικές υποθέσεις που αναμένεται να έχουν αρκετά «επεισόδια» τις επόμενες εβδομάδες.

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Νεϊμάρ

Νεϊμάρ

Σαντιό Μανέ

Σαντιό Μανέ

Ρομέλου Λουκάκου

Ρομέλου Λουκάκου

Ουσμάν Ντεμπελέ

Ουσμάν Ντεμπελέ

Σερτζ Γκνάμπρι

 Σερτζ Γκνάμπρι

Πάουλο Ντιμπάλα

 Πάουλο Ντιμπάλα

Ντάργουιν Νούνιες

Ντάργουιν Νούνιες

Κρίστοφερ Ενκουκού

Κρίστοφερ Ενκουκού

Νίκολο Τζανιόλο

Νίκολο Τζανιόλο

«Η ιστορία μου στην Μπάγερν τελείωσε. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα υπάρξει συνέχεια στη συνεργασία. Η μεταγραφή είναι η καλύτερη λύση για όλες τις πλευρές. Ελπίζω να μην με κρατήσουν μόνο και μόνο επειδή "μπορούν"», ανέφερε πρόσφατα σε συνέντευξη Τύπου με την εθνική Πολωνίας ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και έβαλε για τα καλά... φωτιά στα σενάρια για το μέλλον του.

Ο 33χρονος επιθετικός μετά από οκτώ χρόνια στο Μόναχο με 344 γκολ σε 374 ματς, οκτώ πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα και ένα Champions League έχει πάρει την απόφαση να αλλάξει περιβάλλον. Φυσικά το μεγάλο ζήτημα είναι πως έχει ένα χρόνο ακόμα στο συμβόλαιο του με τους Βαυαρούς και όποιο κλαμπ θέλει να αποκτήσει τον Πολωνό «killer» θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη.

Αν ήταν στο... χέρι του «Λέβα» θα είχε υπογράψει στη Μπαρτσελόνα, όμως υπάρχει οικονομικό χάσμα ανάμεσα στους Βαυαρούς και τους Καταλανούς. Βέβαια όταν ένας παίκτης είναι τόσο αποφασισμένος να φύγει και έχει συμβόλαιο ενός έτους δύσκολα τον κρατάς. Η υπόθεση δεν αποκλείεται να... τραβήξει μέχρι και τον Αύγουστο.

Η μεταγραφή του Νεϊμάρ από τη Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν παραμένει μέχρι και σήμερα ρεκόρ στην ιστορία του αθλήματος. Το 2017 η διοίκηση των Καταριανών έκανε το μεγάλο «μπαμ» και απέκτησε τον αρχηγό της «Σελεσάο», ενεργοποιόντας τη ρήτρα εξαγοράς που είχαν θέσει οι «Μπλαουγκράνα» ύψους 222 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Βραζιλιάνος σταρ αποκτήθηκε από τους Παριζιάνους για να καθοδηγήσει την ομάδα στον στόχο του πολυπόθητου Champions League, όμως μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει, ενώ κάθε σεζόν χάνει μεγάλα διαστήματα με προβλήματα τραυματισμών και έχει κατά μέσο όρο λιγότερες από 30 συμμετοχές κάθε χρονιά.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από τη Γαλλία ο Νεϊμάρ βρίσκεται στη «black list» του... αθλητικού διευθυντή, Κιλιάν Μπαπέ, παρόλο που ο ίδιος ο Γάλλος σταρ έχει διαψέυσει τα δημοσιεύματα. Ο Βραζιλιάνος έχει το δεύτερο μεγαλύτερο συμβόλαιο στην Παρί (35,5 εκατομμύρια ευρώ, 500.000 πάνω από το συμβόλαιο του Μέσι) και η προσφορά του στα μεγάλα ματς δεν είναι η απαραίτητη, αν και οι αριθμοί του είναι καλοί, έχοντας 100 γκολ και 60 ασίστ σε 144 ματς.

Ο Νεϊμάρ έχει κλείσει τα 30 του χρόνια και έχει ακόμα τρία χρόνια συμβόλαιο με την Παρί. Δεν θα είναι εύκολο για τους πρωταθλητές Γαλλίας να βγάλουν άκρη με την περίπτωση του, ενώ ζήτημα είναι και ποιες ομάδες θα μπουν στο κόλπο για μια τόσο δαπανηρή μεταγραφή.

Μόλις μια ημέρα πριν τον τελικό του Champions League ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Ρεάλ Μαδρίτης «έσκασε» η είδηση για τις προχωρημένες επαφές ανάμεσα στη Μπάγερν Μονάχου και τον Σαντιό Μανέ. Μετά και την απώλεια της κούπας με τα «μεγάλα αυτιά» από τη «Βασίλισσα» θεωρείται δεδομένο πως ο Σενεγαλέζος επιθετικός έχει «αδειάσει» στη Λίβερπουλ, ύστερα από έξι χρόνια στο Μέρσεϊσαϊντ και θέλει να αποχωρήσει μέσα στο καλοκαίρι, ένα χρόνο πριν την ολοκλήρωση του συμβολαίου του, για μια νέα εμπειρία.

Εκτός από τα δημοσιεύματα και ο ίδιος ο Μανέ είναι αινιγματικός στις δηλώσεις του αναφορικά με το μέλλον του. Όπως αναφέρει η Bild, η Μπάγερν φέρεται να του ετοιμάζει συμφωνητικό έναντι 327.000 λιρών την εβδομάδα. Δηλαδή, κάτι λιγότερο από τις περίπου 400.000 λίρες που φέρεται να ζητούσε από τους «κόκκινους» ώστε να γίνει από τους πιο ακριβοπληρωμένους του κορυφαίου πρωταθλήματος, ενώ μέχρι στιγμής αμείβεται με λιγότερα χρήματα ακόμα και από τον ανενεργό Άλεξ Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν (120.000 λίρες).

Φυσικά για να προχωρήσει το «deal» θα πρέπει οι Βαυαροί να τα βρουν με τη Λίβερπουλ, η οποία αξιώνει 30 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που οι πρωταθλητές Γερμανίας θεωρούν υπερβολικό για έναν 30χρονο ποδοσφαιριστή που έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο και από τον Γενάρη θα μπορεί να υπογράψει σε όποια ομάδα επιθυμεί.

Ο Ρομέλου Λουκάκου είναι η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Τσέλσι και το τελευταίο «μπαμ» της εποχής του Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Τον περασμένο Αύγουστο ο Ρώσος ολιγάρχης έδωσε 113 εκατομμύρια ευρώ στην Ίντερ και έφερε ξανά στο Λονδίνο τον βασικό φορ της πρωταθλήτριας Ιταλίας. Ο Βέλγος επιθετικός είχε πουληθεί το 2014 από τους Λονδρέζους στην Έβερτον για 36 εκατομμύρια ευρώ.

Η επιστροφή του Λουκάκου στην Premier League συνδυάστηκε με ένα πισωγύρισμα στην καριέρα του. Ο διεθνής φορ πήγε με προσδοκίες να ηγηθεί στη γραμμή κρούσης του Τόμας Τούχελ, όμως δεν κατάφερε σε καμία φάση της σεζόν να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γερμανού τεχνικού, ο οποίος προτιμούσε να χρησιμοποιεί στην κορυφή της επίθεσης τους συμπατριώτες του Τίμο Βέρνερ και Κάι Χάβερτς για λόγους... ευελιξίας της επιθετικής τριάδας του στο αγαπημένο του 3-4-3.

Ο θηριώδης επιθετικός είχε εκφράσει από τον προηγούμενο Γενάρη τις τάσεις φυγής του και την πρόθεση του να επιστρέψει στην Ίντερ, όμως εν τέλει ολοκλήρωσε τη σεζόν στην Τσέλσι με 44 συμμετοχές και 15 γκολ, εκ των οποίων τα οκτώ τα πέτυχε σε 26 συμμετοχές του στην Premier League. Τις επόμενες ημέρες σίγουρα θα ανοίξει εκ νέου θέμα Λουκάκου με την επιστροφή στο Μιλάνο να φαντάζει το πλέον πιθανό σενάριο.

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ μετά την ολοκλήρωση της σεζόν είναι με κάθε επισημότητα ελεύθερος από τη Μπαρτσελόνα και πλέον καλείται να αποφασίσει σε ποια ομάδα θα συνεχίσει την καριέρα του. Θα παραμείνει στο «Καμπ Νόου» για να συνεχίσει τη δουλειά με τον Τσάβι, ο οποίος τον πίστεψε και τον έβγαλε από τη «ναφθαλίνη» ή θα επιλέξει να αλλάξει περιβάλλον μετά από πέντε χρόνια αμφισβήτησης στη Βαρκελώνη;

Το εν λόγω σίριαλ έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο όταν ο Γάλλος εξτρέμ απέρριψε την πρόταση της Μπαρτσελόνα για να ανανεώσει το συμβόλαιο του, τέθηκε εκτός πλάνων με εντολή διοίκησης και του ζητήθηκε να φέρει πρόταση. Ο 25χρονος διεθνής ακραίος επιθετικός «ξέμεινε» στο ρόστερ και με παρότρυνση του Τσάβι μπήκε στα πλάνα και μάλιστα μέχρι το φινάλε της σεζόν ήταν βασικός και εξαιρετικός.

Η Μπαρτσελόνα και ο Τσάβι θέλουν να κρατήσουν τον Ντεμπελέ, ο οποίος όμως είναι περιζήτητος. Ο Γάλλος εξτρέμ έχει συνδεθεί μεταξύ άλλων με την Παρί Σεν Ζερμέν και την Τσέλσι. Φαίνεται πως δεν θα βιαστεί να πάρει την τελική του απόφαση.

Στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τη Μπάγερν Μονάχου έχει μπει ο Σέρτζ Γκνάμπρι. Ο ταχύτατος Γερμανός εξτρέμ μένει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2023, οι Βαυαροί τον υπολογίζουν και του έκαναν «γενναία» προσφορά για να παραμείνει προσφέροντας του συμβόλαιο ύψους 19 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, όμως η πλευρά του 26χρονου ποδοσφαιριστή την αρνήθηκε.

H Μπάγερν είναι ένα κλαμπ που προσέχει ιδιαίτερα τις οικονομικές ισορροπίες και συνεπώς η πώληση του μέσα στις επόμενες εβδομάδες είναι... μονόδρομος. Η διοίκηση της Μπάγερν κοστολογεί τον «δαιμόνιο» ακραίο επιθετικό με 40 εκατομμύρια ευρώ. Ο Γκνάμπρι έχει... θαυμαστές στο νησί και ιδίως στη Λίβερπουλ και την Άρσεναλ, στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά ενώ δεν αποκλείεται να ενδιαφερθεί και η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία «ψάχνεται» για ενίσχυση στη γραμμή κρούσης.

O Γερμανός εξτρέμ ολοκλήρωσε τη σεζόν με 45 συμμετοχές, 17 γκολ και 10 ασίστ, ενώ στην τετραετία του στην «Αλιάνζ Αρένα» έχει 64 γκολ και 40 ασίστ σε 171 ματς και μεταξύ άλλων έχει σηκώσει τέσσερα πρωταθλήματα και ένα Champions League.

O Πάουλο Ντιμπάλα μετά από επτά χρόνια στο Τορίνο έκλεισε το «κεφάλαιο» της Γιουβέντους, καθώς δεν τα βρήκε με τη διοίκηση του συλλόγου και πλέον κυκλοφορεί στην αγορά ως ελεύθερος και εξετάζει τις ουκ ολίγες επιλογές του.

Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός είναι από τα ονόματα που ήδη έχουν «παίξει» πάρα πολύ στα μεταγραφικά σενάρια και έχει συνδεθεί με αρκετά κλαμπ από Ιταλία και Αγγλία. Ο Αργεντινός είναι βασικός στόχος της Ίντερ, τον θέλει ο Μουρίνιο στη Ρόμα της επόμενης σεζόν, ενώ στο νησί έχει προταθεί σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ και Τότεναμ, η οποία έκανε... πίσω όταν ενημερώθηκε πως η πλευρά του ποδοσφαιριστή αξιώνει 280.000 λίρες την εβδομάδα. Με τόσο υψηλές οικονομικές απαιτήσεις δεν αποκλείεται η υπόθεση του Ντιμπάλα να «τραβήξει» μέχρι να ρίξει τις οικονομικές του απαιτήσεις.

Στην τελευταία του σεζόν στη «Γιούβε» αγωνίστηκε 39 φορές, σκόραρε 15 γκολ και μοίρασε έξι ασίστ. Στην επταετία του στο Τορίνο κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα και τρία Super Cup Ιταλίας.

O Nτάργουιν Νούνιες ήταν μια από τις μεγάλες εκπλήξεις της σεζόν που ολοκληρώθηκε. Ο Ουρουγουανός φορ στα 22 του έκανε το «μπαμ» με τη φανέλα της Μπενφίκα, καθώς σκόραρε 34 γκολ σε 41 παιχνίδια εκ των οποίων τα έξι στα δέκα παιχνίδια που έπαιξε. Όπως είναι εύκολα κατανοητό για μια ομάδα με την ικανότητα των «Αετών» της Λισαβόνας στις πωλήσεις ένα μεγάλο «deal» θα είναι σαν... βούτυρο στο ψωμί της. Θυμίζουμε πως η Μπενφίκα με τις πωλήσεις που έχει κάνει την τελευταία δεκαετία έχει εισπράξει περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Οι Πορτογάλοι θα μπορούσαν να πουλήσουν τον παίκτη τον Γενάρη, καθώς είχαν προτάσεις ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ, όμως «ζύγισαν» σωστά την υπόθεση και μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να τον παραχωρήσουν με ένα ποσό τις τάξεως των 80 εκατομμυρίων ευρώ, με τον νέο του μάνατζερ, Ζόρζε Μέντες να βάζει το... χεράκι του.

Ο υψηλόσωμος «killer» εξετάζεται από τη Μπαρτσελόνα ως εναλλακτική του Λεβαντόφσκι, από την Ατλέτικο Μαδρίτης ως διάδοχος του Λουίς Σουάρες και από αρκετά κλαμπ της Premier League, όπως η Άρσεναλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σεζόν εκτόξευσης ήταν αυτή και για τον Κρίστοφερ Ενκουκού. Ο 24χρονος Γάλλος μεσοεπιθετικός ήταν ο ηγέτης στην φετινή πορεία της Λειψίας, η οποία συνδυάστηκε και με την κατάκτηση του Κυπέλλου, ο οποίος είναι ο πρώτος τίτλος των «Ταύρων» από όταν έκαναν την εμφάνιση τους στην πρώτη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Ο Ενκουκού έπαιξε και στα 51 παιχνίδια της Λειψίας μέσα στη χρονιά, εκ των οποίων στα 49 ήταν βασικός, σκόραρε 35 γκολ και μοίρασε 20 ασίστ, στα 4.182 αγωνιστικά λεπτά που έπαιξε. Με τις εμφανίσεις του ο Γάλλος μεσοεπιθετικός κέρδισε και τη θέση του στην εθνική του ομάδα.

Οι Γερμανοί απέκτησαν το καλοκαίρι του 2019 τον Ενκουκού δίνοντας 13 εκατομμύρια ευρώ στην Παρί Σεν Ζερμέν, έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024 και φέτος αναμένεται να πουληθεί με ποσό ρεκόρ για τους «Ταύρους». Για τον 24χρονο ενδιαφέρεται τόσο η Ρεάλ Μαδρίτης όσο και η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία ενδέχεται να πληρώσει ακριβά το λάθος της να τον πουλήσει πριν τρία χρόνια με (σχετικά) χαμηλό ποσό.

O Nικολό Τζανιόλο προερχόταν από δύο... χαμένες σεζόν, στις οποίες υπέστη ισάριθμες ρήξεις χιαστού. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός βγήκε πιο δυνατός μέσα από τις δυο «περιπέτειες» του και τη σεζόν 2021/22 ήταν εκ των πρωταγωνιστών της Ρόμα που έφτιαξε ο Ζοσέ Μουρίνιο και την οδήγησε στον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο, με τον Ιταλό μάλιστα να είναι ο παίκτης που έκοψε τον «Γόρδιο Δεσμό» στον τελικό του Conference League κόντρα στη Φέγενορντ στα Τίρανα.

Παρόλο που ταλαιπωρήθηκε από μικροτραυματισμούς ο «Special One» τον χρησιμοποίησε σε 42 ματς και ο Τζανιόλο προσέφερε οκτώ γκολ και εννέα ασίστ σε 2.884 αγωνιστικά λεπτά. Οι «Τζιαλορόσι» κοστολογούν τον νεαρό μεσοεπιθετικό με 40 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται αρκετές ομάδες να κινηθούν για την απόκτηση του, με την πρωταθλήτρια Μίλαν να έχει ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον για την απόκτηση του.