Δέκα φορές που ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έβαλε πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για την Τσέλσι!

Δέκα φορές που ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έβαλε πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για την Τσέλσι!

Δέκα φορές που ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έβαλε πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για την Τσέλσι!

bet365

Με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να αποχωρεί οριστικά από τη διοίκηση της Τσέλσι, ρίχνουμε μια ματιά στα ακριβότερα deals που έκλεισαν υπό την ιδιοκτησία του Ρώσου μεγιστάνα

Μετά από 19 χρόνια ως το «μεγάλο αφεντικό» της Τσέλσι, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αποτελεί με κάθε επισημότητα παρελθόν από τους Λονδρέζους. Ο Ρώσος μεγιστάνας απέκτησε τους «μπλε» τον Ιούνιο του 2003, με το όραμα να τους κάνει ένα ποδοσφαιρικό μεγαθήριο αντίστοιχο των Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ένα εγχείρημα το οποίο θα χρειαζόταν υπομονή, πλάνο και πάνω από όλα χρήματα. Πολλά χρήματα.

Το τελευταίο, ίσως ήταν και το μικρότερο εμπόδιο για τον φιλόδοξο Ρώσο μεγιστάνα. Από την πρώτη μέρα, ο Αμπράμοβιτς έδειξε πως το κεφάλαιο δεν θα αποτελούσε ποτέ πρόβλημα στα σχέδια του. Χαρακτηριστικό άλλωστε, πως οι συνολικές «οφειλές» της ομάδας προς τον ίδιο ανέρχονται κοντά στα 2 δις. ευρώ!

Αποτέλεσμα καθόλου περίεργο, μιας και ο ίδιος πλήρωνε πάντα όσο-όσο για να πάρει το καλύτερο για την ομάδα του. Αν και φυσικά δεν πέτυχαν όλες οι μεταγραφές που πραγματοποίησε, πάρα πολλές εξ αυτών ήταν ιδιαίτερα ακριβές. Η Τσέλσι έγινε... συνώνυμη των μεγάλων επιταγών καθ' όλη τη διάρκεια που ο Αμπράμοβιτς ήταν στον σύλλογο. Για αυτό συγκεντρώσαμε τις 10 ακριβότερες μεταγραφές που έγιναν στο δυτικό Λονδίνο στη 19ετη θητεία του Ρώσου μεγιστάνα.

Σεβτσένκο

10) Αντρέι Σεβτσένκο (44 εκατομμύρια ευρώ, 2006)

Ο θρύλος της Ουκρανίας και σημείο αναφοράς της Μίλαν των 00s, Αντρέι Σεβτσένκο, ήταν για πολύ καιρό στα ραντάρ του Αμπράμοβιτς. Από το 2005 οι Λονδρέζοι έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να τον ντύσουν στα «μπλε», ωστόσο χωρίς επιτυχία.

Τελικά, ένα χρόνο αργότερα ο «Σέβα» έγινε παίκτης της Τσέλσι έναντι 44 εκατομμυρίων ευρώ. Ποσό ρεκόρ για τα τότε δεδομένα της αγγλικής αγοράς, ενδεικτικό του πόσο πολύ πίστευαν σε αυτόν. Τόσο ο ίδιος ο παίκτης, όσο και ο Ζοσέ Μουρίνιο ήταν ενθουσιασμένοι για την υλοποίηση αυτής της μεταγραφής. Παρόλα αυτά, το αποτέλεσμα εντός των αγωνιστικών χώρων ήταν εξαιρετικά μέτριο.

Λίγο πριν τα 30 του και με μόλις 22 γκολ σε δύο σεζόν, ο Ουκρανός δεν κατάφερε ποτέ να γίνει ο γκολτζής που ήθελαν στην ομάδα. Το 2008 επέστρεψε ως δανεικός στη Μίλαν, ενώ έναν χρόνο αργότερα η αγαπημένη του Ντιναμό Κιέβου τον απέκτησε ως ελεύθερο, μετά τη λύση του συμβολαίου του.

Τσίλγουελ

9) Μπεν Τσίλγουελ (50 εκατομμύρια ευρώ, 2020)

Το καλοκαίρι του 2020 ήταν ιδιαίτερα γεμάτο για την Τσέλσι. Μετά το μεταγραφικό εμπάργκο της UEFA, ο Αμπράμοβιτς ήταν αποφασισμένος να ξοδέψει πολλά χρήματα για τη διατήρηση της ποιότητας στην ομάδα του. Έχοντας καταφέρει να αναδείξει αρκετούς νεαρούς παίκτες από τα σπλάχνα των «μπλε», ο Φρανκ Λάμπαρντ μπορούσε να επιλέξει σχεδόν όποιο μεταγραφικό στόχο ήθελε.

Για το ευάλωτο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Μπεν Τσίλγουελ της Λέστερ ήταν η πρώτη επιλογή. Διεθνής, νέος, με άριστες σέντρες και με μια εξαιρετική σεζόν στην πλάτη του, ο νεαρός Άγγλος μετακινήθηκε έναντι 50 εκατομμυρίων ευρώ στην Τσέλσι. Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να ξεχωρίσει με την απόδοσή του, τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε ήταν σοβαρότατα. Ειδικά φέτος, μετά τη ρήξη χιαστών που υπέστη τον περασμένο Νοέμβριο.

Βέρνερ

8) Τίμο Βέρνερ (53 εκατομμύρια ευρώ, 2020)

Δεν ήταν μόνο ο Μπεν Τσίλγουελ που πληρώθηκε αδρά για να αγωνιστεί στην Τσέλσι το καλοκαίρι του 2020. Στο spending spree εκείνου του καλοκαιριού και ο Τίμο Βέρνερ είχε μετακομίσει στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Καθώς ο Φρανκ Λάμπαρντ δεν έμεινε εντυπωσιασμένος από τον Τάμι Έιμπραχαμ και την εκτελεστική του δεινότητα την περασμένη σεζόν, κινήθηκε για την αγορά ακόμα ενός σέντερ φορ.

Ο εκλεκτός ήταν ο Τίμο Βέρνερ, καθώς ο Γερμανός έβγαζε τίμια το ψωμί του στη Bundesliga με τη φανέλα της Λειψίας (95 γκολ σε 159 συμμετοχές). Όντας η βασική επιλογή της εθνικής ομάδας για το ρόλο του κυνηγού, η αγορά της Τσέλσι είχε λογική. Που να ήξεραν όμως πως τα 53 εκατομμύρια ευρώ που πλήρωσαν, δεν θα έφερναν τα γκολ που τόσο απεγνωσμένα έψαχναν.

Αν και η παρουσία του μέχρι στιγμής στο Λονδίνο δεν κρίνεται ως εντελώς αποτυχημένη, ο ρόλος για τον οποίο τον απέκτησαν δεν καλύφθηκε ποτέ. Αντίθετα, έδειξε να «κολλά» περισσότερο στα πλάγια, παρά ως κυνηγός.

Ζορζίνιο

7) Ζορζίνιο (57 εκατομμύρια ευρώ, 2018)

Στις 14 Ιουλίου του 2018, η Τσέλσι ανακοίνωνε την απόκτηση του Μαουρίτσιο Σάρι ως προπονητή της ομάδας. Λίγες ώρες αργότερα, έγινε γνωστή και η πρώτη μεταγραφή του Ιταλού προπονητή στη νέα του ομάδα. Ο Ζορζίνιο, μάλλον έχοντας ταξιδέψει... με την ίδια πτήση, μεταγράφηκε έναντι 57 εκατομμυρίων ευρώ στο Λονδίνο μαζί με τον μέχρι πρότινος προπονητή του στην Νάπολι.

Ο απόλυτος «εγκέφαλος» των «παρτενοπέι» στα χαφ, ήταν ο παίκτης γύρω από τον οποίο θέλησε να χτίσει όλη την ομάδα ο Σάρι στο Λονδίνο. Αν και ο ίδιος αποχώρησε μόλις έναν χρόνο μετά, o Zορζίνιο παρέμεινε ο παίκτης που κινούσε τα νήματα στην Τσέλσι. Τόσο υπό τις οδηγίες του Φρανκ Λάμπαρντ, όσο και του Τόμας Τούχελ. Τερματίζοντας στην τρίτη θέση της «Χρυσής Μπάλας» για το 2021, ο Ιταλός τρύπησε το ταβάνι του με τη φανέλα των «μπλε».

Τόρες γκολ με Μπαρτσελόνα

6) Φερνάντο Τόρες (58 εκατομμύρια ευρώ, 2011)

Ένας από τους παίκτες που λατρεύτηκε σαν θεός στη Λίβερπουλ, ο Φερνάντο Τόρες ήταν ο μεγάλος στόχος της Τσέλσι το καλοκαίρι του 2010. Αν και ο ίδιος ο παίκτης προσπάθησε να εκβιάσει τη μεταγραφή του, αυτή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ εκείνους τους μήνες. Τον χειμώνα του 2011οι «μπλε» επανήλθαν με μια πρόταση 45 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία έγινε 59 εκατομμύρια την τελευταία μέρα των μεταγραφών του Ιανουαρίου.

Τελικά, οι «ρεντς» δέχθηκαν την προσφορά της Τσέλσι και ο Ισπανός μετακόμισε στην αγγλική πρωτεύουσα. Ωστόσο, σε μια σεζόν που είχε ξεκινήσει ήδη στραβά για τον ίδιο, τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα. Χρειάστηκαν περισσότερα από 900 λεπτά συμμετοχής μέχρι να σκοράρει το πρώτο του γκολ στην Premier League με τη νέα του ομάδα, ενώ η συνολική του συγκομιδή κρίθηκε εξαιρετικά... μέτρια (45 γκολ και 35 ασίστ σε 175 συμμετοχές).

Πούλισιτς

5) Κρίστιαν Πούλισιτς (64 εκατομμύρια ευρώ, 2019)

Ένα από τα πολλά «χρυσά» ταλέντα της Ντόρτμουντ, ο Κρίστιαν Πούλισιτς ήταν θέμα χρόνου πως θα μεταγραφεί κάπου πολύ ακριβά. Η Τσέλσι ήταν η ομάδα που θέλησε να αρπάξει την ευκαιρία και τον Ιανουάριο του 2019 έδωσε 64 εκατομμύρια ευρώ στους Βεστφαλούς για να τον κάνει δικό της.

Αν και ο Αμερικάνος είχε μερικές στιγμές μαγείας, δεν έχει λάβει αρκετές ευκαιρίες από τους προπονητές του. Έχοντας αναγκαστεί να παίξει εκτός θέσης αρκετές φορές, οι τακτικές των «μπλε» δεν ευνοούν ιδιαίτερα το στυλ παιχνιδιού του, δυσκολεύοντας και την προσπάθεια του να ξεχωρίσει.

Μοράτα Τσέλσι

4) Αλβάρο Μοράτα (66 εκατομμύρια ευρώ, 2017)

Ισπανός επιθετικός στην Τσέλσι και κακό πέρασμα. Σας θυμίζει κάτι; Δυστυχώς για τους φίλους των Λονδρέζων, αν το πέρασμα του Φερνάντο Τόρες από το Cobham ήταν κακό, τότε αυτό του Αλβάρο Μοράτα ήταν ένας εφιάλτης. Το καλοκαίρι του 2017 η Ρεάλ έκανε δεκτή την πρόταση των 66 εκατομμυρίων ευρώ που κατέθεσε ο αγγλικός σύλλογος. Πολύ γρήγορα όμως η κίνηση φάνηκε πως ήταν καταδικασμένη.

Εύκολες χαμένες ευκαιρίες, κακές εμφανίσεις και γενικότερη γκρίνια, κατέστρεψαν το ηθικό του Μοράτα. Όπως δήλωσε και ο ίδιος μετά τη φυγή του από την ομάδα, η περίοδος παραμονής του στο Λονδίνο ήταν κάκιστη. «Ελπίζω να μην φτάσω ποτέ να έχω κατάθλιψη, όμως όσο ήμουν στην Τσέλσι νομίζω πως ήμουν πολύ κοντά».

Κέπα

3) Κέπα Αριθαμπαλάγα (80 εκατομμύρια ευρώ, 2018)

Η αγορά ενός τερματοφύλακα δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση. Σχεδόν όλες οι ομάδες είναι διστακτικές στο ενδεχόμενο να αποχωριστούν τους γκολκίπερ τους, μιας και η θέση είναι ιδιαίτερη. Ένας τερματοφύλακας μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά (θετική ή αρνητική), όπως έχει δείξιε πολλές φορές η ιστορία.

Για αυτό και όταν ο Τιμπό Κουρτουά πίεσε για τη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2018, η Τσέλσι έπρεπε να βρει άξιο αντικαταστάτη. Ο Κέπα της Αθλέτικ Μπιλμπάο ήταν ο παίκτης πάνω στον οποίον βασίζονταν για να καλύψουν το κενό του Βέλγου κίπερ. Μάλιστα, πίστευαν τόσο πολύ σε αυτόν που δεν μπήκαν καν σε διαπραγματεύσεις με τους Βάσκους και απλά ενεργοποίησαν τη ρήτρα αποδέσμευση του, ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ. Ποσό ρεκόρ για μεταγραφή τερματοφύλακα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Αν και η πρώτη του χρονιά δεν ήταν κακή, η σεζόν 2019-20 εξέθεσε πολύ άσχημα τον Κέπα. Μερικά λάθη και γενικότερα κακές εμφανίσεις τον υποβάθμισαν στον πάγκο ως μπακ απ του Γουίλι Καμπαγέρο, ενώ μετά την έλευση του Εντουάρ Μεντί, παραμένει «ξεχασμένος» στους αναπληρωματικούς.

Κάι Χάβερτς

2) Κάι Χάβερτς (84 εκατομμύρια ευρώ, 2020)

Μια μεταγραφή η οποία έχει διχάσει για τα καλά το κοινό της Τσέλσι. Αρκετοί τον θεωρούν flop, ενώ άλλοι πιστεύουν πως έχει συμβάλει σημαντικά στους «μπλε». Το μόνο σίγουρο είναι πως το καλοκαίρι του 2020, η Τσέλσι κέρδισε μια μάχη προσφορών κόντρα σε Μπάγερν, Ρεάλ και άλλα ποδοσφαιρικά μεγαθήρια. Πληρώνοντας 84 εκατομμύρια ευρώ, το μεγάλο ταλέντο του γερμανικού ποδοσφαίρου μετακόμισε στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Παίζοντας κυρίως ως κρυφός φορ ή ψεύτικο 9άρι, ο Χάβερτς έχει δείξει πολύ καλά δείγματα στις δύο πρώτες σεζόν του στο Λονδίνο. Σκόρερ του χρυσού γκολ στον τελικό του Champions League, αλλά και στο Παγκόσμιο συλλόγων, ο 22χρονος έχει γίνει ένας εκ των αγαπημένων παικτών των φίλων της Τσέλσι.

Ρομέλου Λουκάκου

1) Ρομέλου Λουκάκου (113 εκατομμύρια ευρώ, 2021)

Σε μια λίστα που έχει ήδη τέσσερις φορ, η ακριβότερη αγορά δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο. Μπορεί ο Ρομέλου Λουκάκου να εντυπωσίασε στην Ιταλία με τη φανέλα της Ίντερ, όμως η επιστροφή του στην Αγγλία ήταν μια πολύ απότομη... πτώση από τα ύψη που βρισκόταν.

Παίρνοντας τη φανέλα με το «καταραμένο» 9 στο Λονδίνο, ο Βέλγος ήρθε στην Τσέλσι το προηγούμενο καλοκαίρι για να γίνει ο γκολτζής που έψαχναν απεγνωσμένα. Σπάζοντας για πρώτη φορά το φράγμα των 100 εκατομμυρίων ευρώ, ο Αμπράμοβιτς έκανε το all in για να φέρει τον Ρομέλου στην ομάδα του.

Η μεταγραφή όμως μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί αναποτελεσματική, με τον 29χρονο να «απουσιάζει» στα ζόρικα παιχνίδια. Αποκορύφωμα της δυσλειτουργικής παρουσίας του στην Τσέλσι, οι τάσεις φυγής του, τις οποίες έκανε δημοσίως γνωστές τον περασμένο Ιανουάριο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα