Λίβερπουλ, το 2021-22 θα μπορούσε να ήταν η κορυφαία της χρονιά!

Λίβερπουλ, το 2021-22 θα μπορούσε να ήταν η κορυφαία της χρονιά!

Λίβερπουλ, το 2021-22 θα μπορούσε να ήταν η κορυφαία της χρονιά!

bet365

Η Λίβερπουλ παρέλασε και αποθεώθηκε μια ημέρα μετά την απώλεια του Champions League. Μια χρονιά που έκλεισε πικρά, αλλά κανείς στους Reds δεν μπορεί να απογοητευθεί...

Ο Μο Σαλάχ στάθηκε αποσβολωμένος με τα χέρια στους γοφούς του, κοιτάζοντας αμήχανα τους νικητές. Η αποστολή εκδίκησής του δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ο Άντι Ρόμπερτσον έπεσε στον χλοοτάπητα του Stade de France κι έμεινε με σκυμμένο το κεφάλι. Ο Φαν Ντάικ δεν μπορούσε να κρύψει τα δάκρυα. Ήταν μια σκηνή καταστροφής. Παρ’ όλα αυτά, οι Reds στάθηκαν με σεβασμό και παρακολούθησαν τη Ρεάλ Μαδρίτης να σηκώνει το 14ο Ευρωπαϊκό.

Mετά, εξαφανίστηκαν κατευθείαν μέσα στο τούνελ. O Κλοπ προσπάθησε να σπάσει τη σιωπή στα αποδυτήρια, φρόντισε με δυνατά λόγια να τους ανεβάσει την ψυχολογία, αλλά η διάθεσή δεν έφτιαξε ποτέ. Μόνο ο Γερμανός ήταν περήφανος εκείνη τη στιγμή, οι παίκτες ήθελαν χρόνο για να ξεπεράσουν την κατάσταση.

Μια σεζόν που φαινόταν ότι θα μπορούσε να προσφέρει τα πάντα για τη Λίβερπουλ, τελικά τελείωσε με έντονα τα σημάδια απογοήτευσης. Κανένα έβδομο Ευρωπαϊκό Κύπελλο, κανένα τρεμπλ για να ανταγωνιστεί τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στην ιστορία του συλλόγου.

Έχοντας χάσει τον τίτλο της Premier League στο νήμα, χθες το βράδυ η Λίβερπουλ έχασε έναν τελικό Champions League που ήταν καλύτερη και θα μπορούσε να είχε κερδίσει. Δύο τρομακτικά χτυπήματα σε διάστημα μιας εβδομάδας. Τα δύο μεγαλύτερα βραβεία τους γλίστρησαν μέσα από τα χέρια!

Άθλια βραδιά σε κάθε επίπεδο για τους οπαδούς της Λίβερπουλ, που είχαν μετατρέψει νωρίτερα το Παρίσι σε.. κόκκινη θάλασσα. Έπρεπε να αντιμετωπίσουν το χάος και τον κίνδυνο έξω από το γήπεδο, λόγω των οργανωτικών αστοχιών της UEFA και της γαλλικής αστυνομίας, η οποία κατέφυγε στη χρήση δακρυγόνων αδιακρίτως.

Δυο εγχώρια κύπελλα δεν κάνουν τη διαφορά, αλλά είναι ελάχιστη ανταμοιβή για μια ομάδα που λειτούργησε σε τόσο υψηλό επίπεδο για τόσο καιρό. Ηταν ένα τεράστιο ταξίδι, ξεχωριστό, με μεγάλες εμφανίσεις, τεράστια αποτελέσματα, ύπηρξαν αναμνήσεις που δε χάνονται, ωστόσο η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι τα βιβλία της ιστορίας έγραψαν ότι η Λίβερπουλ λύγισε όταν η σεζόν έφτασε στο αποκορύφωμα.

Ναι, οι Reds συνάντησαν έναν εμπνευσμένο Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος έκανε απίστευτες αποκρούσεις, νίκησε τόσο τον Σαλάχ όσο και τον Σάντιο Μανέ. Δεν εξαργύρωσαν ποτέ την κυριαρχίας τους. Τους έλειπε η οξύτητα και η ψυχραιμία στο τελευταίο τρίτο και οι στημένες φάσεις τους, η πηγή των 26 γκολ αυτή τη σεζόν, τους απογοήτευσαν.

Θα υπάρχουν πολλές τύψεις. Τόσες πολλές υποσχόμενες καταστάσεις δεν αξιοποιήθηκαν. Το παιχνίδι Νο 63 του μαραθωνίου ήταν μοιραίο. Η ομάδα του Αντσελότι είχε σίγουρα την πιο χαλαρή προετοιμασία για αυτόν τον τελικό, αφού κατέκτησε τον τίτλο της La Liga πριν από έναν μήνα.

Αντίθετα, οι Reds έπαιζαν στο… κόκκινο. Το πρόγραμμα ήταν αμείλικτο και ο Σαλάχ, ο Φαν Ντάικ, ο Τιάγκο είχαν να αντιμετωπίσουν και τα προβλήματα τραυματισμών. Μπορεί να αποδείχθηκε μοιραίο, όμως και στο Νο 63 η Λίβερπουλ έπαιζε γεμάτη πάθος, είχε εξαιρετικά διαστήματα, προσπάθησε πολύ σκληρά, αλλά δεν ανταμείφθηκε.

Οι παίκτες του Κλοπ έκαναν ρεκόρ συλλόγου με 147 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν, όμως είναι τρελό στατιστικό ότι δεν κατάφεραν να σκοράρουν ούτε μία φορά σε τρεις μεγάλους τελικούς διάρκειας 330 λεπτών. Στον έναν χρειάστηκαν τη ρώσικη ρουλέτα για να κατακτήσουν το Κύπελλο Αγγλίας. Σε αυτούς τους τρεις αγώνες είχαν 61 σουτ, τα 17 εντός εστίας. Οι «Κόκκινοι» έχασαν τα γκολ του Σαλάχ στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Πριν από την αναχώρησή του τον Ιανουάριο για το Κόπα Άφρικα, ο Αιγύπτιος είχε σκοράρει 23 φορές στις πρώτες 26 εμφανίσεις του στη σεζόν για τη Λίβερπουλ. Μετά την επιστροφή του και τον χαμένο τελικό, σκόραρε μόλις 8 τέρματα σε 25 αγώνες, και τα 3ήταν πέναλτι. Ο Σαλάχ είχε έξι σουτ εντός στόχου κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης – τις περισσότερες από οποιονδήποτε παίκτη σε τελικό Champions League, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει ούτε μία φορά τον Κουρτουά.

Ο Μανέ βοήθησε αρκετά τους τελευταίους μήνες -με τα 13 από τα 23 γκολ του στη Λίβερπουλ αυτή τη σεζόν να έρχονται από το Κόπα Άφρικα κι έπειτα. Ο Ζότα, ο τρίτος κορυφαίος σκόρερ της Λίβερπουλ, ολοκλήρωσε τη δεύτερη σεζόν του στον σύλλογο με 21 γκολ, αλλά μόνο τέσσερα από αυτά ήρθαν μετά τα μέσα Φεβρουαρίου.
Θα ήταν λάθος να ειπωθεί κάτι για τον Αλεξάντερ-Άρνολντ και τη φάση του γκολ. Ο διεθνής Αγγλος ήταν τεράστιος αυτή τη σεζόν, με 18 ασίστ.

«Αυτός ο σύλλογος είναι σε καλό μομέντουμ, θα πάμε ξανά. Πού είναι ο τελικός του επόμενου έτους; Κωνσταντινούπολη. Κάντε κράτηση για το ξενοδοχείο» τόνισε ο Κλοπ.

Τρεις τελικοί, 92 βαθμούς στην Premier League και μόλις τέσσερις ήττες σε 63 ματς. Ωστόσο, το 2021-2022 θα μείνει τελικά ως μια χρονιά γεμάτη… αν! Τελικά ήταν επιτυχημένη η σεζόν;

Loading...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα