Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ: Ολα τα σενάρια για την κατάκτηση του τίτλου της Premier League

Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ: Ολα τα σενάρια για την κατάκτηση του τίτλου της Premier League

bet365

Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ θα δώσουν μεγάλη μάχη στην τελευταία αγωνιστική της Premier League, ώστε να φτάσουν στην κατάκτηση του φετινού τίτλου, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πάντως να έχει ένα μικρό προβάδισμα για να πετύχει τον στόχο της.

Η Λίβερπουλ αν και τα βρήκε σκούρα, κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη με 2-1 επί της Σαουθάμπτον. Με αυτό το τρίποντο, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έφτασε τους 89 βαθμούς και όλα πλέον θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική την Κυριακή (22/05).

Βέβαια, αυτή που έχει το πάνω χέρι για την κατάκτηση του τίτλου είναι η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία είναι πρωτοπόρος με 90 πόντους, έναν βαθμό περισσότερο από τη Λίβερπουλ κι επομένως εξαρτάται από την ίδια για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια για δεύτερη συνεχόμενη φορά και τέταρτη την τελευταία εξαετία. Για να το πετύχει αυτό, η Σίτι χρειάζεται τουλάχιστον βαθμολογική ισοβαθμία με τη Λίβερπουλ, αφού, σε περίπτωση μη νίκης με την Άστον Βίλα, η διαφορά τερμάτων με την Λίβερπουλ είναι υπέρ της (+6).

Η βαθμολογία της Premier League

Δηλαδή σε περίπτωση ήττας της Μάντσεστερ Σίτι από την Άστον Βίλα και ισοπαλίας της Λίβερπουλ με την Γουλβς στο φινάλε, τότε οι Πολίτες θα πρέπει να χάσουν με έξι γκολ διαφορά για να μπει στην εξίσωση (σε περίπτωση ισοπαλίας στο Λίβερπουλ - Γουλβς) το επόμενο κριτήριο στην ισοβαθμία που είναι η καλύτερη επίθεση.

Οπως είναι λογικό για την Λίβερπουλ υπάρχει μόνο ένα αποτέλεσμα. Κι αυτό δεν είναι άλλο πέρα από τη νίκη σε συνδυασμό με ήττα ή ισοπαλία της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ. Διαφορετικά, το όνειρο για την κατάκτηση του φετινού τίτλου λαμβάνει τέλος.

Το ακραίο σενάριο με τον αγώνα μπαράζ

Σε περίπτωση εντός έδρας ήττας της Μάντσεστερ Σίτι από την Άστον Βίλα και ισοπαλίας της Λίβερπουλ με την Γουλβς, τότε οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στη βαθμολογία, έχοντας 90 βαθμούς. Ετσι η πρωταθλήτρια ομάδα θα αναδειχθεί μέσω της καλύτερης διαφοράς τερμάτων, αφού αυτό είναι το δεύτερο κριτήριο κατάταξης μετά από τους πόντους. Αυτή τη στιγμή η Σίτι είναι στο +72 και η Λίβερπουλ στο +66. Γεγονός που σημαίνει ότι σε περίπτωση που η Σίτι ηττηθεί με έξι τέρματα από την Άστον Βίλα και η Λίβερπουλ αναδειχθεί ισόπαλη με την Γουλβς, τότε θα υπάρξει απόλυτη ισορροπία και θα μετρήσει η καλύτερη επίθεση.

Αν όμως η ισοπαλία της Λίβερπουλ είναι με πολλά γκολ, όπως για παράδειγμα 5-5, τότε ενδέχεται να φτάσει την επίθεση της Σίτι (96 γκολ οι Πολίτες και 91 οι «Reds» μετά από 37 αγωνιστικές), για να επιστρατευτεί το επόμενο κριτήριο. Αυτό δεν είναι άλλο πέρα από τους πόντους στα μεταξύ τους παιχνίδια, με τους δύο συλλόγους να έχουν από δύο βαθμούς, μιας και τα μεταξύ τους ντέρμπι έληξαν φέτος ισόπαλα, όπως και από δύο εκτός έδρας γκολ, που είναι το αμέσως επόμενο κριτήριο.

Ετσι οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν στο άκρως εξωπραγματικό σενάριο που είναι αυτό του αγώνα μπαράζ για να λύσουν τις διαφορές τους. Σε περίπτωση που φτάσουμε σε αυτό το σενάριο, τότε το ματς θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο, με τον τρόπος διεξαγωγής, την ημερομηνία και την έδρα να αποφασίζονται από την αγγλική Λίγκα.

Τα κριτήρια κατάταξης σε περίπτωση ισοβαθμίας:

  1. Πόντοι
  2. Διαφορά τερμάτων
  3. Καλύτερη επίθεση
  4. Πόντοι στα μεταξύ τους ματς
  5. Εκτός έδρας γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια
  6. Μπαράζ
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα