Άστον Βίλα - Λίβερπουλ 1-2: Διπλό ελπίδας για τους Reds!

Άστον Βίλα - Λίβερπουλ 1-2: Διπλό ελπίδας για τους Reds!

bet365

Ο... πρώην της έβαλε δύσκολα, αλλά η Λίβερπουλ πήρε νίκη ουσίας στο Villa Park, επικράτησε 2-1 της Άστον Βίλα κι έπιασε τη Σίτι στην κορυφή.

Η Λίβερπουλ δυσκολεύθηκε αρκετά από τη Βίλα του Τζέραρντ, ωστόσο είχε τον χαρακτήρα και το κίνητρο για να κάνει την ανατροπή, να επικρατήσει 2-1 και να πιάσει τη Μάντσεστερ στην κορυφή της Premier League (στο -3 η διαφορά τερμάτων από τη Σίτι). Τραυματίστηκε ο Φαμπίνιο, πολύ καλός ο Τσιμίκας που πήρε θέση βασικού.

Απίθανο ξεκίνημα στο ματς, αφού στα πρώτα έξι λεπτά οι δυο ομάδες είχαν βρει δίχτυα. Μάλιστα, ήταν η πρώτη τους φορά που σκόραραν η μια εναντίον της άλλης σε αυτό το διάστημα. Στο 4ο λεπτό έπειτα από αδράνεια της άμυνας, ο Ρουίς άρπαξε την ευκαιρία και σκόραρε από κοντά. Ηταν το 3ο σερί ματς που η Λίβερπουλ βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Ωστόσο, η απάντηση ήταν άμεση και στο 6' ήρθε η ισοφάριση. Ο Μινγκς δεν μπόρεσε να διώξει, ο Φαν Ντάικ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μαρτίνες, αλλά ο Μάτιπ από κοντά πέτυχε το 1-1. Γρήγορος ρυθμός στο ματς, με τις δυο ομάδες να δημιουργούν κινδύνους. Η Λίβερπουλ έδειχνε ασταθής στην άμυνα, ενώ σπαταλούσε ευκαιρίες στην επίθεση. Στο 24’ ο Αλισον είχε κάκιστη έξοδο, όμως η κεφαλιά του Ινγκς πέρασε μόλις άουτ. Ο Φαμπίνιο τραυματίστηκε, όμως η παρουσία του Τζόρνταν Χέντερσον ήταν εξαιρετική, μιας και ο αρχηγός των «Κόκκινων» έδινε λύσεις τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά.

Στο 32’ οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα με τον Μανέ, αλλά ο Ντίας ήταν οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε. Δυο λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να σκοράρουν, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Κεϊτά, ο οποίος αστόχησε.

Η Λίβερπουλ ήταν βελτιωμένη επιθετικά στην επανάληψη, κάλυψε κενά στην άμυνα, με τον Τσιμίκα να κάνει τη διαφορά στο ανασταλτικό κομμάτι. Μάλιστα, στο 53ο λεπτό ο Γουότκινς βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Ελληνας μπακ με υπέροχη τοποθέτηση κράτησε την ομάδα του ζωντανή. Οι Reds ανέβασαν ρυθμό, πίεσαν και στο 65ο λεπτό ήρθε το γκολ λύτρωσης.

Ο Ντίας με υπέροχη μπαλιά βρήκε τον Μανέ και ο Σενεγαλέζος με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-1. Μάλιστα, η Λίβερπουλ έγινε μόλις η 2η ομάδα (η σίτι το 2013-14) στην ιστορία της Premier League, όπου τρεις παίκτες έχουν 15+γκολ σε μια σεζόν (22 γκολ Σαλάχ, 15 Ζότα και Μανέ). Η Αστον Βίλα προσπάθησε να βάλει δύσκολα και στο 84’ πλησίασε στο γκολ, αλλά ο Αλισον είχε τη λύση απέναντι στον Ινγκς.


Αστον Βίλα: Μαρτίνες, Ντίνιε, Μινγκς, Κόνσα, Κουτίνιο (70' Μπουεντία), ΜακΓκιν, Νακάμπα (62' Τσουκουεμεκα), Κας, Λουίζ, Ινγκς, Γουότκινς (81' Τραορέ)

Λίβερπουλ: Αλισον, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Αρνολντ, Φαμπίνιο (30' Χέντερσον), Κεϊτά, Τζόουνς (62' Τιάγκο), Μανέ, Ζότα, Ντίας (72' Σαλάχ)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα