Τσέλσι - Ρίκετς: Οι δεσμεύσεις στους οπαδούς για την εξαγορά του κλαμπ

Τσέλσι - Ρίκετς: Οι δεσμεύσεις στους οπαδούς για την εξαγορά του κλαμπ

Newsroom
Τσέλσι - Ρίκετς: Οι δεσμεύσεις στους οπαδούς για την εξαγορά του κλαμπ

bet365

Η οικογένεια Ρίκετς, φαβορί για την εξαγορά της Τσέλσι, προχώρησε σε μια σειρά από δεσμεύσεις προς τους οπαδούς των Μπλε μετά την έντονη αμφισβήτηση που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα. «Όχι» σε Super League, «ναι» στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Ο Απρίλιος είναι ο «καυτός» μήνας αναφορικά με τη μεταβίβαση της Τσέλσι. Η συμβουλευτική εταιρεία Raine σε συνδυασμό με την προσωρινή διοίκηση των Μπλε πρόκειται να παρουσιάσουν στην αγγλική κυβέρνηση τον «εκλεκτό» υποψήφιο αγοραστή, προκειμένου να λάβουν το «πράσινο φως» για τη μεταβίβαση του κλαμπ, διασφαλίζοντας πως τα χρήματα δεν θα καταλήξουν με κανέναν τρόπο στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Κι ενώ το φαβορί φέρεται να είναι η οικογένεια Ρίκετς, ιδιοκτήτρια και των Chicago Cubs, οι οπαδοί των Μπλε πρόβαλαν ύψωσαν «φράγμα», κατηγορώντας τους Αμερικανούς επενδυτές για θρησκευτικές διακρίσεις και κακή διαχείριση.

Η πλευρά των Αμερικανών, όμως, δείχνει αποφασισμένη να ολοκληρώσει την εξαγορά του κλαμπ και για τον λόγο αυτό θέλησε να βεβαιώσει τους οπαδούς για τις καλές της προθέσεις και να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Έτσι, προχώρησε σε μια σειρά δεσμεύσεων μέσω επίσημης ανακοίνωσης, αναφορικά σε ζητήματα που οι οπαδοί των Λονδρέζων θεωρούν άγραφους κανόνες.

Συγκεκριμένα, οι Ρίκετς υπόσχονται πως δεν πρόκειται να συναινέσουν στην πρόταση της European Super League. Οι φίλοι της Τσέλσι, άλλωστε, ήταν εκείνοι που είχαν «πιέσει» σε σημαντικό βαθμό για την αποχώρηση του κλαμπ από το αρχικό project και σίγουρα δεν επιθυμούν να βρεθούν ξανά στην ίδια θέση.

Παράλληλα, δεν θα προχωρήσουν σε αλλαγή ονόματος, εμβλήματος ή σήματος χωρίς τη συγκατάβαση των φιλάθλων. Αντίστοιχη δέσμευση και για το γηπεδικό ζήτημα, με τους Ρίκετς να δηλώνουν ρητά ότι η Τσέλσι θα συνεχίζει να παίζει στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με μοναδική προοπτική την ανακαίνισή του.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες οπαδών περί ρατσισμού και ισλαμοφοβίας, οι Ρίκετς υποσχέθηκαν πως «θα προάγουμε τη διαφορετικότητα και την εκπροσώπηση όλων των κοινωνικών ομάδων, παλεύοντας κόντρα σε κάθε μορφή διάκρισης και ανισότητας.

Από κει και πέρα, στην ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η βαρύτητα που δίνεται στη γυναικεία ομάδα (ομολογουμένως η πιο επιτυχημένη στο Νησί), ενώ θα ιδρυθεί μία ανεξάρτητη συμβουλευτική επιτροπή με ευρεία αντιπροσώπευση, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παλαίμαχους παίκτες από το ανδρικό και το γυναικείο τμήμα για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα