Τσέλσι: Το χρέος της στον Αμπράμοβιτς αγγίζει τα 2 δισ. ευρώ

Τσέλσι: Το χρέος της στον Αμπράμοβιτς αγγίζει τα 2 δισ. ευρώ

Κώστας Τόπας
Τσέλσι: Το χρέος της στον Αμπράμοβιτς αγγίζει τα 2 δισ. ευρώ

bet365

Το χρέος της Τσέλσι προς τον Ρομάν Αμπράμοβιτς φαίνεται να έχει αγγίξει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι ετήσιοι λογαριασμοί της Fordstam Ltd, της εταιρείας που ελέγχει τον σύλλογο του Λονδίνου, δείχνουν ότι ο Ρομάν Αμπράμοβιτς δάνεισε 24 εκατομμύρια ευρώ πέρυσι, γεγονός που οδήγησε σε περαιτέρω αύξηση του χρέους. Αυτή η «ένεση» χρημάτων οδήγησε τους «μπλε» να ξεπεράσουν τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ όσον αφορά τους μισθούς, οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 17,5% στα 333 εκατομμύρια λίρες.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι «Times», το χρέος της Τσέλσι προς τον Ρομάν Αμπράμοβιτς έχει ξεπεράσει το 1,8 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον Κίραν Μαγκουάιρ, ο οποίος ειδικεύεται στα οικονομικά που εφαρμόζονται στο ποδόσφαιρο, οι δανεισμοί του Αμπράμοβιτς επιτρέπουν στην Τσέλσι να συνεχίσει να ξοδεύει πολλά χρήματα, ακόμα και σε περίπτωση ζημιών.

Πάντως, τα δάνεια θα πρέπει να αποπληρωθούν στην Camberley International Investments Ltd, την εταιρεία δηλαδή που ελέγχεται από τον ιδιοκτήτη της Τσέλσι. Ωστόσο, καθώς προέρχονται από τον Αμπράμοβιτς και δεν έχουν επιτόκια, η Τσέλσι μπορεί ουσιαστικά να αυτοπροσδιοριστεί ως χωρίς χρέη.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα