Η Σίτι έχει Γκουαρδιόλα, η Τσέλσι Τούχελ, η Λίβερπουλ Κλοπ. Τι κάνει η Γιουνάιτεντ με Σόλσκιερ;

Η Σίτι έχει Γκουαρδιόλα, η Τσέλσι Τούχελ, η Λίβερπουλ Κλοπ. Τι κάνει η Γιουνάιτεντ με Σόλσκιερ;

bet365

Τα πέντε γκολ της Λίβερπουλ στο Ολντ Τράφορντ πέρασαν στην ιστορία, «ψήλωσαν» κι άλλο τους Reds στο φετινό πρωτάθλημα και διέλυσαν κάθε ελπίδα στη Μάντσεστερ του Σόλσκιερ.

Το ματς έχει τελειώσει, ο κόσμος που έχει απομείνει κοιτάζει αποσβολωμένος το μάτριξ. Οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ οργισμένοι για την εικόνα της ομάδας σφίγγουν τις γροθιές και πνίγουν τα δάκρυά τους. Από την άλλη οι Reds δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί. Πέντε γκολ στο Ολντ Τράφορντ, σε ένα 45λεπτο τρόμου, σε ένα ημίχρονο που πέρασε για πάντα στην ιστορία. Ο Σόλσκιερ αποχωρεί κοιτάζοντας ψηλά προς την Stretford End, εκεί όπου βρίσκεται ένα πανό με το όνομά του. Ισως είναι η τελευταία φορά που πάτησε το χορτάρι ως προπονητής της Μάντσεστερ.

Ναι, είναι η πικρή αλήθεια και η δικαίωση πολλών που τόνιζαν: «Η Σίτι έχει Γκουαρδιόλα, η Τσέλσι έχει Τούχελ, η Λίβερπουλ έχει Κλοπ. Τι κάνει η Γιουνάιτεντ με τον Σόλσκιερ»; Η επόμενη μέρα βρίσκει τους Reds με αυτοπεποίθηση για τίτλο και τη Γιουνάιτεντ να ψάχνει για προπονητή. Γιατί δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως οι Γκλέιζερς δεν θα δώσουν τα ηνία σε κάποιον εκ των Ζιντάν, Κόντε. Αν δεν το κάνουν, τότε τα αποδυτήρια θα εκραγούν και θα παρασύρουν όποιες ελπίδες για διάκριση υπάρχουν.

Οι μέρες που απλά ο Νορβηγός ακολουθούσε το μότο που υπήρχε στα αποδυτήρια του γηπέδου της Μόλντε «Απλά παίξε, διασκέδασε» πέρασαν και χρειάστηκαν αυτά τα πέντε γκολ για να διαπιστώσουν όλοι στο Ολντ Τράφορντ πως το ποτήρι ξεχείλισε.

Στο… ντέρμπι της Premier, είχαμε μια ομάδα απόλυτα προσηλωμένη στο στόχο της, με εξαιρετική κυκλοφορία, ταχύτατη ανάπτυξη κι έναν Σαλάχ που αποδεικνύει γιατί είναι ο πιο φορμαρισμένος στον πλανήτη. Και τι δεν έκανε αυτός ο παίκτης. Ανοιγε χώρους, μοίραζε, πετύχαινε χατ τρικ! Ο Κλοπ παρουσίασε ένα σύνολο που δεν άφηνε καμία μπαλιά να χαθεί, είχε δέκα παίκτες που εκμεταλλευόντουσαν και το παραμικρό λάθος. Αυτή η Λίβερπουλ μπήκε για να… τρομάξει και το έκανε με εμφατικό τρόπο. Ναι, καλύτερο δώρο δεν θα μπορούσε να φανταστεί οπαδός των Reds, από το να τραγουδά στο Ολντ Τράφορντ για την πεντάρα του συλλόγου του.

Από την άλλη, η Γιουνάιτεντ. Ομάδα που παίζει το ίδιο ποδόσφαιρο, ομάδα… αδιάβαστη σε ακόμα ένα μεγάλο ματς. Ναι, η Μάντσεστερ που παρουσιάστηκε με δυο χαφ έδωσε την ευκαιρία σε ένα εντυπωσιακό σύνολο να κάνει εφιάλτη τα όνειρα για ανάκαμψη. Αυτή η ομάδα των μεγάλων αδυναμιών δεν προστάτευσε ποτέ την άμυνα της και άφησε μια… προβληματική αμυντική τετράδα έρμαιο στις άγριες διαθέσεις των Reds. Ναι, η Μάντσεστερ έκανε καλά παιχνίδια ή νίκησε με ανατροπές απέναντι σε ομάδες που δεν κάνουν τη διαφορά, που δεν είναι στην ελίτ. Την πρώτη φορά που ήρθε απέναντί της κλαμπ με σωστή τακτική και καλό ρόστερ τα αποτελέσματα ήταν εφιαλτικά.

Ηταν… σοκαριστική η εικόνα των δέκα παικτών πίσω από το κέντρο για να γλιτώσουν από τον απόλυτο διασυρμό. Ηταν τρομακτικό για τους οπαδούς να ξαναζωντανεύουν οι εφιάλτες μια νέας εξάρας όπως αυτής από τη Σίτι. Αλλωστε, πριν μια δεκαετία (22 Οκτωβρίου 2011) η παρέα του Μπαλοτέλι σκορπούσε φόβο μέσα στο ίδιο γήπεδο.
Επειτα από αυτό το αποτέλεσμα δεν υπάρχει κρυψώνα να κρυφτεί κανείς από το σύλλογο! Η Γιουνάιτεντ θα είναι εντελώς αποθαρρυμένη, η αυτοπεποίθηση υπό το μηδέν. Οι επόμενες 24 ώρες θα είναι τόσο… καυτές στο Μάντσεστερ όσο ποτέ σε αυτόν τον σύλλογο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...