Οι 39 δύσκολες ημέρες του Σαούλ στην Τσέλσι

Newsroom
O πρώην μέσος της Ατλέτικο Μαδρίτης δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στην νέα του ομάδα, ο Τούχελ τον έχει χρησιμοποιήσει μόλις σε δύο παιχνίδια και του ζητά σκληρή δουλειά και υπομονή.

Ο Ισπανός που αποκτήθηκε από την Τσέλσι στην τελευταία ημέρα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου καλείται να προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα, στους νέους του συμπαίκτες, το ποδόσφαιρο, το στυλ, την γλώσσα, την κουλτούρα, την πόλη.

Όλες αυτές οι αλλαγές ανεβάζουν το επίπεδο της δυσκολίας και δεν του επιτρέπουν ακόμα να δείξει τι μπορεί να κάνει στον αγωνιστικό χώρο.

Έως τώρα ο τεχνικός των «μπλε», Τούμας Τούχελ, τον έχει χρησιμοποιήσει μόλις σε δύο παιχνίδια της ομάδας και τα δύο κόντρα στην Άστον Βίλα (για πρωτάθλημα και κύπελλο). Μετρά δηλαδή, μόλις 121 αγωνιστικά λεπτά.

Γεγονός μάλλον αναμενόμενο βέβαια όταν η μεσαία γραμμή της Τσέλσι αποτελείται από τους Ζορζίνιο, Καντέ και Κόβασιτς, που σχεδόν δεν φεύγουν από την ενδεκάδα.

Ακόμα και οι Λόφτους-Τσικ και Ρος Μπάρκλεϊ όμως, φαίνεται να έχουν κερδίσει περισσότερο την εμπιστοσύνη του Γερμανού κόουτς.

Για παράδειγμα στο τελευταίο παιχνίδι με την Σαουθάμπτον ο Λόφτους- Τσικ ήταν στο αρχικό σχήμα με τον Μπάρκλεϊ να μπαίνει αλλαγή. Ο Σαούλ παρακολούθησε από τον πάγκο.

Τα προβλήματα τραυματισμών του Καντέ προκαλούν σφοδρό πονοκέφαλο στον Τούχελ που φαίνεται να μην αρκείται στις διαθέσιμες επιλογές που έχει στον πάγκο. Ήδη δημοσιεύματα στην Αγγλία γράφουν ότι η Τσέλσι θα προσπαθήσει να προσθέσει στο δυναμικό της τον Μπρόζοβιτς την προσεχή μεταγραφική περίοδο.

Παρόλα αυτά ο κόουτς των πρωταθλητών Ευρώπης μίλησε με άκρως κολακευτικά λόγια για το πόσο θετικά μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι της ομάδας ο Σαούλ όταν εγκλιματιστεί πλήρως. «Δεν πρέπει να ανησυχείς» του είπε μετά τη νίκη κόντρα στην Σαουθάμπτον. «Δούλεψε σκληρά και προσαρμόσου και οι ευκαιρίες θα έρθουν.», πρόσθεσε. «Ήταν πολύ κοντά στο να ξεκινήσει κόντρα στην Σαουθάμπτον. Τελικά αποφάσισα να μην τον βάλω σε έναν αγώνα υψηλής πίεσης με έναν αντίπαλο που πιέζει ψηλά στη μεσαία γραμμή δεν θα ήταν δίκαιο».

Θυμίζουμε ότι ο Τούχελ βιάστηκε με τον Σαούλ, του έδωσε φανέλα βασικού στο ματς της Τσέλσι με την Άστον Βίλα, όμως, ο Ισπανός χαφ έδειξε παντελώς ανέτοιμος για την Premier League και τη νέα του ομάδα και κάθισε στον πάγκο στο ημίχρονο.