Τσέλσι – Αστον Βίλα 3-0: Με Λουκάκου άχαστο στην κορυφή (vid)

Newsroom
Ο Ρομέλου Λουκάκου έβαλε δύο γκολ σε ισάριθμες τελικές και μαζί με τα σοβαρά λάθη της Αστον Βίλα, καθάρισε το 3-0 και παρέμεινε στην 1η θέση της Premier League μαζί με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μοιάζει εύκολο αυτό το 3-0, αλλά μόνο τέτοιο δεν ήταν. Ωστόσο, το σημαντικότερο συμπέρασμα για την Τσέλσι σε αυτή τη νίκη επί της Αστον Βίλα, ήταν ότι μπορεί να παίρνει τέτοια αποτελέσματα δίχως να έχει παίξει καλά. Και σε αυτό συμβάλει απεριόριστα η έλευση του Ρομέλου Λουκάκου. Ο Βέλγος επιθετικός έβαλε δύο γκολ και την οδήγησε στο καθαρό τρίποντο, το οποίο την διατηρεί στην 1η θέση της Premier League μαζί με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η αρχή έγινε με τον Κόβατσιτς να μοιράζει την ασίστ και τον Λουκάκου να αδειάζει τον αντίπαλό του πριν πλασάρει εύστοχα. Ο Κροάτης μέσος που έκανε σπουδαίο ματς, εκμεταλλεύτηκε το πρώτο λάθος του Μινγκς και βρήκε δίχτυα (49’), ενώ στο φινάλε (90’+3’) ο διεθνής Αγγλος σέντερ μπακ ουσιαστικά… κέρασε και το 3-0 στον Λουκάκου.

Ενδιάμεσα, βέβαια χρειάστηκε να δείξει την κλάση του ο Μεντί, που με ορισμένες σπουδαίες επεμβάσεις κράτησε το μηδέν πίσω. Η Βίλα είχε τις στιγμές της, δεν μπόρεσε να σκοράρει και όταν μπήκε στο παιχνίδι ο Ζορζίνιο, σουλούπωσε τους Μπλε και όλα πήραν τον δρόμο τους προς την κορυφή…

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Τιάγκο Σίλβα, Τσαλόμπα, Μάρκος Αλόνσο, Χάντσον-Οντόι (82’ Βέρνερ), Κόβατσιτς, Σαούλ (46’ Ζορζίνιο), Χάβερτς (64’ Αθπιλικουέτα), Ζίγιεχ, Λουκάκου

Αστον Βίλα (Ντιν Σμιθ): Στιρ, Κόνσα, Τουανζέμπε, Μινγκς, Κας, Τάργκετ, ΜακΤζιν, Ράμσεϊ (56’ Μπέιλι), Ντάγκλας Λουίζ, Γουότκινς, Ινγκς (69’ Τραορέ).