Πρέπει η Λίβερπουλ να υποχωρήσει στα 600.000 τη βδομάδα που αξιώνει ο Σαλάχ; (Poll)

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Πρέπει η Λίβερπουλ να υποχωρήσει στα 600.000 τη βδομάδα που αξιώνει ο Σαλάχ; (Poll)

bet365

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ ζητάει αδιανόητα χρήματα και ο Γιώργος Καραμάνος ανοίγει συζήτηση σχετικά με το εάν η Λίβερπουλ πρέπει να του δώσει 25 εκατ. ευρώ ετησίως ή όχι.

Η δόξα είναι γνωστό ότι δεν αγοράζεται με χρήμα, αλλά στο ποδόσφαιρο είναι αυτή που μπορεί να φέρει άπειρο χρήμα στον δοξαζόμενο. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ χρειάστηκε να φτάσει στα 29 χρόνια ζωής, ώστε να κατανοήσει ότι όσα μαγικά κάνει με τη Λίβερπουλ, ήρθε η στιγμή να τα πληρωθεί. Και αυτό φαίνεται ότι σκοπεύει να το αξιώσει, δίχως κανέναν ενδοιασμό και όριο. Τα πρόσφατα δημοσιεύματα στην Αγγλία μετέφεραν με σχετική βεβαιότητα ότι ο Αιγύπτιος σούπερ σταρ θέλει 600.000 ευρώ τη βδομάδα (580.000 για την ακρίβεια), για να δεχτεί να βάλει την υπογραφή του στην πρόταση ανανέωσης συμβολαίου του του έχει γίνει. Και κάπως έτσι ξεκινάει μία συζήτηση για το εάν πρέπει το club να του δώσει αυτό το αστρονομικό ποσό ή όχι…

Οι Reds μπορεί αυτό το καλοκαίρι να μην έκαναν μεγάλες μεταγραφές, αλλά αφιερώθηκαν στο να κλειδώσουν τα βαριά χαρτιά τους. Χέντερσον, Φαν Ντάικ, Αλεξάντερ-Άρνολντ (2025), Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο (2026), Άλισον (2027) και τώρα όλη η προσπάθεια του συλλόγου επικεντρώνεται στον Σαλάχ. Σε αυτό δηλαδή που δείχνει ότι θα είναι και το πιο δύσκολο deal, για να μην πούμε ότι θα είναι σχεδόν ακατόρθωτο.

Το νυν συμβόλαιό του ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2023 και οι Κόκκινοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι είτε θα πρέπει να το επεκτείνουν τώρα, είτε θα πρέπει να τον πουλήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι, αποφεύγοντας να χάσουν χωρίς αντάλλαγμα το ακριβότερο περιουσιακό ποδοσφαιρικό στοιχείο τους. Αυτή τη στιγμή ο Σαλάχ λαμβάνει 235.000 ευρώ και η αλήθεια είναι ότι αδικείται μισθολογικά και αναλογικά πάντα με όσα προσφέρει στην ομάδα του. Στη φετινή κατάταξη της Premier League βρίσκεται στην 17η θέση, εισπράττοντας τα ίδια με τους Τιάγκο Αλκάνταρα, Παρτέι, Ντομπελέ. Καμία σχέση δηλαδή από άποψη προσφοράς-απολαβών.

Ο Αιγύπτιος επιθετικός έχει ξεκινήσει δυναμικά και την 5η σεζόν του με τους Κόκκινους, σκοράροντας δύο φορές στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Ηδη έχει καταφέρει να γίνει 7ος all-time σκόρερ των Reds, μετρώντας συνολικά 127 γκολ σε μόλις 206 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Επιδεικνύει τρομερή συνέπεια στην απέναντι εστία με μόλις μία μια φορά να έχει μείνει κάτω από τα 20 γκολ (32, 22, 19, 22) στην Premier League.

Ειδικά η πρώτη του χρονιά (2017-’18) ήταν κάτι παραπάνω από μαγική. Εκεί ήταν που κατέγραψε απίθανα ρεκόρ. Αρχικά με τα 32 γκολ του έγινε ο κορυφαίος σκόρερ σε μία αγωνιστική περίοδο, ξεπερνώντας τα 31 γκολ των Λουίς Σουάρες (2013-’14), Κριστιάνο Ρονάλντο (2007-’08), Αλαν Σίρερ (1995-’96). Την ίδια στιγμή είχε βρει δίχτυα σε 24 διαφορετικά ματς, κάτι που είχε ξανακάνει ποτέ, κανείς, όπως και κανείς εξτρέμ δεν πήρε για δύο σερί χρονιές το «χρυσό παπούτσι» του πρωταθλήματος.

Γενικώς, ο Σαλάχ έχει πολύ σοβαρά και τεράστιας σημασίας επιτεύγματα στο ενεργητικό του. Ωστόσο, το πιο σπουδαίο απ’ όλα που του πιστώνεται, είναι ότι αποτελεί το Νο1 όπλο μίας υπέροχα κουρδισμένης -από τον Γιούργκεν Κλοπ- μηχανής. Χωρίς αυτόν, η Λίβερπουλ δεν θα είχε βιώσει την πιο μαγική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της. Η κατάκτηση του Champions League και φυσικά η επιστροφή στον εγχώριο χρόνο, σπάζοντας την κατάρα μίας ολόκληρης γενιάς 30 ετών.

Τα 600.000 την εβδομάδα όμως μεταφράζονται σε 25 εκατ. ετησίως. Αυτό θα αλλάξει σε τρομερό βαθμό τις ισορροπίες εντός της ομάδας, ενώ την ίδια στιγμή θα είναι ένα τεράστιο ποσό για έναν παίκτη που θα το λαμβάνει, ξεπερνώντας ηλικιακά πλέον τα 30. Εάν του δοθεί, μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα λαμβάνει περίπου δύο εκατ. ευρώ περισσότερα. Ο Σαλάχ φαίνεται ότι τα ζητάει, επειδή ήδη έχει την πρόταση της Παρί, που του δίνει το εν λόγο νούμερο. Λογικά λοιπόν εκείνος θα το βρει. Το ερώτημα όμως είναι εάν αυτό θα πρέπει να του το δώσουν οι Κόκκινοι. Αλλωστε κι εκείνος θα έπρεπε ίσως να συνυπολογίσει, ότι για να γίνει αυτός που είναι από το 2017 και έπειτα, χρειάστηκε να πλαστεί στα χέρια του Κλοπ και ίσως θα έπρεπε τώρα να βάλει λίγο νερό στο κρασί του…

Loading...

Follow me: @jorgekaraman
Instagram: Jorge_Karaman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος