Κριστιάνο Ρονάλντο - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μεταγραφή... σωτηρίας για Γκλέιζερς

Κριστιάνο Ρονάλντο - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μεταγραφή... σωτηρίας για Γκλέιζερς

Κριστιάνο Ρονάλντο - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μεταγραφή... σωτηρίας για Γκλέιζερς

bet365

Οι Γκλέιζερς δεν κατέστρεψαν τη «γέφυρα» με τους οπαδούς, αντίθετα η έλευση του Κριστιάνο τους δίνει ξανά ηρεμία και προσφέρει ελπίδες τίτλου.

«Υπάρχουν δεκάδες λόγοι γιατί οι Γκλέιζερς είναι οι πιο τοξικοί ιδιοκτήτες του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ναι, είναι μεγαλύτερος κίνδυνος για το αγγλικό ποδόσφαιρο από τους οπαδούς που μπήκαν στο Ολντ Τράφορντ για να διαμαρτυρηθούν. Η παράδοση ενός τεράστιου συλλόγου και η κληρονομιά που άφησε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον χάνονται στην αναζήτηση του κέρδους...» ήταν το συμπέρασμα που έβγαινε τον Μάιο, τότε που η οργή και η απογοήτευση ξεχείλιζε, με τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ να φωνάζουν «Αρκετά, μέχρι εδώ».

Τα συνθήματα, το ντου, οι διαμαρτυρίες 10.000 οπαδών έξω από το γήπεδο ήταν αποτέλεσμα αυτής της... τοξικής σχέσης που καθιέρωσε η οικογένεια Γκλέιζερ ουσιαστικά την τελευταία δεκαετία.

Έπειτα από τέσσερις μήνες η Μάντσεστερ υποδέχεται τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην ιστορία της Premier.

Η Γιουνάιτεντ της οικογένειας Γκλέιζερ με έναν εντυπωσιακό τρόπο άρπαξε τον παίκτη που ήταν έτοιμη να κλείσει η Σίτι από τη Γιουβέντους. Οι Σερ Άλεξ και Ρίο Φέρντιναντ έπαιξαν κομβικό ρόλο στο να γυρίσει ο Ρονάλντο στο Ολντ Τράφορντ δώδεκα χρόνια μετά τη μεταγραφή του στη Ρεάλ, όμως η διοίκηση ήταν αυτή που είχε ανάψει πράσινο φως γι αυτή τη μεγάλη επιστροφή.

Το μεταγραφικό «ταμείο» της ημέρας: Κριστιάνο Ρονάλντο, Σίντκλεϊ, Κάνιας | Gazzetta

Ωραίο...μεταγραφικό καλοκαίρι για τη Γιουνάιτεντ

Το τελευταίο τους χαρτί; Οι Γκλέιζερς, ελπίζουν πως ο Ρονάλντο θα έχει την ίδια αποτελεσματικότητα και προσφορά όπως στην πρώτη του θητρία, αλλά και απήχηση παρόμοια με αυτή του Τομ Μπρέιντι στους Τάμπα Μπέι Μπακανίρς, όταν ο θρυλικός αυτός αθλητής βοήθησε στο να πάρουν το πρώτο Super Bowl σε 18 χρόνια μόλις 11 μήνες αφότου υπέγραψε.

Οι Γκλέιζερς συμφώνησαν στο να κάνουν τον Ρονάλντο τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην ιστορία του πρωταθλήματος με την προσδοκία ότι θα βάλει τέλος στην εννιαετή αναμονή της Γιουνάιτεντ για ένα πρωτάθλημα.

Ο Πορτογάλος έκλεισε με συμβόλαιο δυο ετών που θα έχει οψιόν ανανέωσης για άλλους δώδεκα μήνες. Θα καρπώνεται περισσότερες από 560.000 λίρες την εβδομάδα, που ήταν το deal του Αλέξις Σάντσες στον σύλλογο συν μπόνους και δικαιώματα χρήσης εικόνας του αθλητή.

Η Γιουνάιτεντ δεν έμεινε εκεί... Ο Βαράν με τις 400.000 την εβδομάδα έγινε για λίγο ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης το καλοκαίρι. Τώρα θα τον ξεπεράσει ο νυν συμπαίκτης του με τον οποίο έχουν παίξει μαζί στη Ρεάλ. Ο Βρετανός ήταν στις ακριβότερες μεταγραφές του καλοκαιριού και χάρη στην επιμονή της διοίκησης ολοκληρώθηκε ένα μεγάλο deal.

Οι Γκλέιζερς ρίχνουν... γέφυρες με τους οπαδούς

Η κίνηση ματ των Γκλέιζερς

Οι Γκλέιζερς είχαν την ευκαιρία να υπογράψουν νωρίτερα τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Θα μπορούσαν να το κάνουν μέσα στο καλοκαίρι, αλλά ήταν ένα διάστημα που είχαν δώσει σχεδόν 120 εκατομμύρια για Βαράν και Σάντσο. Ωστόσο, όταν η Σίτι μπήκε στη διεκδίκηση του CR7, δεν γινόταν να ανεχθούν να πάει στην άλλη ομάδα του Μάντσεστερ.

Όταν ο Τζόελ Γκλέιζερ ξυπνούσε στην έπαυλή του στη Φλόριντα πριν κλείσει ο Ρονάλντο ο αναβρασμός στον κόσμο της Γιουνάιτεντ ήταν έντονος. Οι καλές μεταγραφικές κινήσεις είχαν ξεχαστεί, ο παίκτης που έδωσε τόσα στη Μάντσεστερ ήταν έτοιμος να φορέσει τα γαλάζια.

Θυμίζουμε, πως οι απώλειες λόγω πανδημίας έφτασαν τα 150 εκατομμύρια ευρώ για τη Μάντσεστερ, ωστόσο οι «Κόκκινοι» δεν θα μπορούσαν να μην μπουν εμπόδιο. Ο Γκλέιζερ μιλώντας με τον Γούντγουορντ κατάλαβε πόσο καθοριστική ήταν αυτή η στιγμή. Αμέσως δόθηκε το «ΟΚ» να γίνει το deal και ο Κριστιάνο δε δίστασε ούτε λεπτό να απαντήσει θετικά στην ομάδα της καρδιάς του.

Ηταν μια κίνηση – ματ, μια ενέργεια όμως που είχε γίνει ξανά από τους Αμερικάνους ιδιοκτήτες πριν 18 μήνες. Ο Γκλέιζερ είχε δώσει ένα απίθανο συμβόλαιο σε έναν σούπερ σταρ, αλλά μεγάλο σε ηλικία. Ναι, ο Τομ Μπρέιντι με τον ερχομό του στους Τάμπα Μπέι Μπακανίρς έβαλε τέλος σε αναμονή 18 ετών και τους οδήγησε στην κατάκτηση του Super Bowl. Ναι, οι προσδοκίες για τον Κριστιάνο είναι πολλές, όλοι πλέον στη Μάντσεστερ ελπίζουν πως ο CR7 θα βάλει τέλος σε εννέα χρόνια ξηρασίας.

Παρά τα 450 γκολ του σε 438 ματς με τη Ρεάλ με τη μεταγραφή - ρεκόρ με τα 80 εκατομμύρια και τα 101 γκολ σε 134 ματς με τη Γιουβέντους πουθενά δεν τον λατρεύουν όπως στο Μάντσεστερ. Ο ίδιος γυρίζει… σπίτι του. Οι Γκλέιζερς έβαλαν στα αποδυτήρια έναν εκ των κορυφαίων παικτών της εποχής. Ένας λόγος που οι Αμερικάνοι μεγιστάνες πήραν τον Μπρέιντι ήταν για να μάθει στους νέους πως να κερδίζουν. Ελπίζουν, πως αυτή η κίνηση θα έχει οφέλη για αρκετά χρόνια και μετά την απόσυρση του Κριστιάνο.

Οι Γκλέιζερς έχουν μπει στη διαδικασία να ξαναβρούν σημείο επαφής με τους οπαδούς μετά τα όσα έγιναν τον Μάιο κι αν ο Κριστιάνο πήγαινε στη Σίτι όλη η αυτή προσπάθεια θα κατέληγε στα σκουπίδια. Οι «Κόκκινοι» θέλουν τους οπαδούς σε συμβουλευτικό ρόλο, επιθυμούν πλάνο με μετοχές για τους οπαδούς, αν όμως χανόταν ο Ρονάλντο τίποτα από αυτά δεν θα είχε νόημα. Αυτό το σενάριο αποφεύχθηκε και οι σχέσεις δείχνουν να ομαλοποιούνται. Λέτε και ο Ρονάλντο να γίνει... Τομ Μπρέιντι;

Loading...

Πηγές: Telegraph, The Times

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα