Άντονι Ελάνγκα: Ο πρωταγωνιστής του καλοκαιριού στη Γιουνάιτεντ (vids)

Άντονι Ελάνγκα: Ο πρωταγωνιστής του καλοκαιριού στη Γιουνάιτεντ (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Άντονι Ελάνγκα: Ο πρωταγωνιστής του καλοκαιριού στη Γιουνάιτεντ (vids)

bet365

Ίσως ο κορυφαίος μέχρι στιγμής στην προετοιμασία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Άντονι Ελάνγκα είναι από τους πιο βελτιωμένους πιτσιρικάδες. Τόσο, που αρχίζει και απομακρύνει το ενδεχόμενο δανεισμού, με τον Σόλσκιερ να τον σκέφτεται στα πλάνα του...

Δυο γκολ σε τρία φιλικά προετοιμασίας μέχρι και αυτή τη στιγμή. Και τα δύο τέρματα που έχει σημειώσει στα ματς απέναντι σε ΚΠΡ και Μπρέντφορντ είναι τέτοια που φανερώνουν την ποιότητά του και τον τρόπο με τον οποίο έχει μάθει να κινείται σε θέσεις από τις οποίες μπορεί να γίνει απειλητικός για την αντίπαλη εστία.

Ο Άντονι Ελάνγκα ξεχώρισε και το βράδυ της Τετάρτης στο φιλικό του «Ολντ Τράφορντ» κόντρα στην Μπρέντφορντ, χάρηκε που 30.000 κόσμος τον χειροκρότησε και τώρα «χτίζει», διεκδικώντας ρόλο στα πλάνα του Σόλσκιερ.

  • Οι συμμετοχές που τον πείσμωσαν

Οι πρώτες του παρουσίες σε επίπεδο Premier League με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήρθαν στο φινάλε της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, όταν πήρε αρχικά το «βάπτισμα του πυρός» στην εντός έδρας ήττα (2-1) από τη Λέστερ. Σ' εκείνο το ματς, την 11η του Μάη, πήρε φανέλα βασικού, παρέμεινε στο γήπεδο κάτι παραπάνω από μια ώρα και αντικαταστάθηκε.

Στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος κόντρα στην Γουλβς στο «Μολινό» ήρθε μια πολύ καλύτερη εμφάνιση από τον Ελάνγκα. Έβγαλε όλο το 90λεπτο, ήταν παρών στις φάσεις, σκόραρε από ασίστ του Ντάνιελ Τζέιμς για ν' ανοίξει το σκορ στη νίκη (2-1) των «κόκκινων διαβόλων» και... πήρε φόρα.

Ναι μεν έχασε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, ναι μεν πολλά πράγματα από αυτά που ήθελε δεν του βγήκαν, όμως, ήταν ό,τι καλύτερο για να καταλάβει πόσο ακόμα έπρεπε να δουλέψει και πόσα στοιχεία του οφείλει να βελτιώσει. Και είναι ακόμα στην αρχή...

  • Η πιο σωστή νοτροπία

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ τον αποθέωσε μετά και την εικόνα που παρουσίασε ο Ελάνγκα στο φιλικό με την Μπρέντφορντ το βράδυ της Τετάρτης.

«Εμείς ξέρουμε ότι είναι καλός, δουλεύει σκληρά, χαμογελάει και συνεχώς ρωτάει τι περισσότερο μπορεί να κάνει για να γίνει καλύτερος! Μπορεί να παίξει και στις πλευρές και στην κορυφή. Έχει τρομερή νοοτροπία, αν του ζητήσεις στο ημίχρονο να πεταχτεί να πάρει αναψυκτικά για όλους, θα το κάνει αμέσως» είπε ο Νορβηγός για να κάνει και τον κόσμο να καταλάβει την τρομερή νοοτροπία με την οποία ο 19χρονος επιθετικός αντιμετωπίζει κάθε διαφορετική ημέρα τη δουλειά του στο «Κάρινγκτον» και την προσπάθεια που καταβάλλει για να καθιερωθεί.

Με δυο γκολ σε τρία ματς στη φετινή προετοιμασία, ο Ελάνγκα έχει καταφέρει αυτή τη στιγμή ν' απομακρύνει το ενδεχόμενο δανεισμού του. Ναι μεν ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο, όμως, είναι ξεκάθαρο από τον Σόλσκιερ πως το σκέφτεται πάρα πολύ.

Ο μικρός αντέχει το βάρος της φανέλας, έχει το απαραίτητο θράσσος και την τόλμη για να προσφέρει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει τρομερές ικανότητες και το φετινό καλοκαίρι ίσως και να είναι εκείνο που θα του προσφέρει την τρομερή ευκαιρία να πάρει παιχνίδια στο ανδρικό τμήμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

  • Γκολ με ποιότητα

Τόσο το γκολ με το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 4-2 στην φιλική ήττα της Γιουνάιτεντ από την ΚΠΡ στο «Λόφτους Ρόουντ», όσο και το τρομερό γυριστό σουτ αππό την σέντρα του Γουάν Μπισάκα στο πρώτο από τα δύο τέρματα της ισοπαλίας (2-2) με την Μπρέντφορντ, φανερώνουν ποιότητα. Οξυδέρκεια για έναν επιθετικό.

Και για τα δυο γκολ του είχε κινηθεί κεντρικά στην επίθεση, στη μια περίπτωση είχε προλάβει να πατήσει περιοχή και να είναι σε θέση να δεχθεί το γέμισμα του Γουάν – Μπισάκα. Ωστόσο, ο Σόλσκιερ ξέρει πως μπορεί να τον εκμεταλλευτεί και σε άλλες θέσεις.

Όταν οι Μαρσιάλ και Ράσφορντ δεν θα μπορούν να προσφέρει στα πλάγια, ο Ελάνγκα θα είναι εκεί να παίξει με άνεση στις πλευρές και να συμβάλει με την εκρηκτικότητά του. Η σβελτάδα και η δυνατότητα όταν βλέπει χώρο να φεύγει μπροστά με αυτοπεποίθηση, είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά του.

  • Από τα 12 στην Γιουνάιτεντ, διεθνής με τη Σουηδία

Ο Άντονι Ελάνγκα είναι γεννημένος στη Σουηδία, έχει και καμερουνέζικη υπηκοότητα και είναι διεθνής με τα μικρά κλιμάκια της εθνικής ομάδας της γενέτειράς του. Έχει φτάσει μέχρι και το επίπεδο κ-21, όπου έχει προς το παρόν ελάχιστες συμμετοχές.

Ξεκινώντας την καριέρα του βρέθηκε στα τμήματα υποδομής της Έλφσμποργκ, απ' όπου αποχώρησε για το μεγάλο όνειρο και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2014. Δηλαδή, στα 12 του χρόνια, ο νεαρός επιθετικός ετοίμασε τις βαλίτσες του για το «Κάρινγκτον» με την απόφαση να δουλέψει όσο περισσότερο μπορούσε για να πετύχει τον μεγάλο του στόχο.

Φτάνοντας στα 19 του χρόνια, καταφέρνει προς το παρόν να πείσει τον νυν κόουτς της ανδρικής ομάδας των «κόκκινων διαβόλων» αξίζει. Και είναι ακόμα στην αρχή... Οι συστάσεις, πάντως, που τον συνοδεύουν απ' όσα έχει καταφέρει στις ακαδημίες της Γιουνάιτεντ, είναι τέτοιες που μόνο αισιοδοξία μπορούν να προσφέρουν για το μέλλον του Ελάνγκα...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα