Αυτοί που έχουν αγωνιστεί σε Ρεάλ και Γιουνάιτεντ

Αυτοί που έχουν αγωνιστεί σε Ρεάλ και Γιουνάιτεντ

Αυτοί που έχουν αγωνιστεί σε Ρεάλ και Γιουνάιτεντ

bet365

Ο Ράφαελ Βαράν γίνεται ο ένατος ποδοσφαιριστής, που θα έχει φορέσει τη φανέλα της «βασίλισσας» και των «κόκκινων διαβόλων». Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται ποιοι ήταν οι προηγούμενοι οκτώ.

Λόρι Κάνιγχαμ

Ιστορία έγραψε το καλοκαίρι του 1979, καθώς έγινε ο πρώτος Άγγλος ποδοσφαιριστής, που πήρε μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η «βασίλισσα» έδωσε σχεδόν ένα εκατομμύριο λίρες για να τον αποκτήσει από τη Γουέστ Μπρομ. Ο Κάνιγχαμ είχε μεγάλη συνεισφορά στο νταμπλ της πρώτης του σεζόν στο Μπερναμπέου, όμως στη συνέχεια αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμών. Με το όριο των ξένων ποδοσφαιριστών σε κάθε ρόστερ να είναι τότε στους δύο παίκτες, ο Άγγλος εξτρέμ παραχωρήθηκε δανεικός στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το 1983. Στο Ολντ Τράφορντ έμεινε μόνο για λίγους μήνες, όμως έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε και στις δύο ομάδες. Στη Μαδρίτη επέστρεψε και μετά την αποχώρησή του από τη Ρεάλ και εκεί έμελλε να βρει τραγικό θάνατο, σε τροχαίο ατύχημα το 1989, σε ηλικία μόλις 33 ετών.

re

Ντέιβιντ Μπέκαμ

Ο πρώτος σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου, πέρα από τα όρια του αγωνιστικού χώρου, πραγματοποίησε τεράστια καριέρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από μέλος της τάξης του ’92, ο Μπέκαμ εξελίχθηκε σε ηγετική φυσιογνωμία των «μπέμπηδων», με την κατάκτηση 13 τίτλων, μεταξύ αυτών και του Champions League. Ωστόσο, ένα επεισόδιο που είχε με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, το Φεβρουάριο του 2003, αποτέλεσε την αφορμή για την αποχώρηση του Άγγλου άσου από το Ολντ Τράφορντ. Αν και αρχικά η Γιουνάιτεντ είχε έρθει σε συμφωνία με την Μπαρτσελόνα, τελικά κατέληξε στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Μπέκαμ αποτέλεσε τον τελευταίο “galactico” εκείνης της εποχής για τον Φλορεντίνο Πέρεθ, όμως η παρουσία του στη «βασίλισσα» δεν είχε ανάλογη επιτυχία με εκείνη στους «μπέμπηδες». Ωστόσο, ο ίδιος εκτοξεύθηκε εμπορικά στο Μπερναμπέου.

ma

Ρουντ Φαν Νιστελρόι

Αφού αρχικά ματαιώθηκε το 2000 η μεταγραφή του από την Αϊντχόφεν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τελικά ένα χρόνο μετά, ο Ολλανδός στράικερ έγινε κάτοικος Ολντ Τράφορντ. Ο Φαν Νιστελρόι έγινε σημείο αναφοράς στην επίθεση της αγγλικής ομάδας και τα καθοριστικά του γκολ έδωσαν στον ίδιο ατομικές διακρίσεις και στην ομάδα του τίτλους εντός συνόρων. Ωστόσο, η σχέση του με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον διαταράχθηκε κάποια στιγμή, με τον Ολλανδό να ζητά να αποχωρήσει. Κάτι που έγινε το 2006, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να αποσπά την υπογραφή του ποδοσφαιριστή. Στις δύο πρώτες του σεζόν στο Μπερναμπέου, είχε τεράστια συνεισφορά στην επιστροφή της «βασίλισσας» στην κορυφή του ισπανικού ποδοσφαίρου. Στη συνέχεια αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών, που δεν του επέτρεψαν να έχει τα ίδια στάνταρ σε μακρά διάρκεια.

rud

Γκάμπριελ Χάιντσε

Το πάθος και η εργατικότητά του τον έκαναν αμέσως αγαπητό στους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά την άφιξή του στο Ολντ Τράφορντ το 2004. Ωστόσο, η έλευση του Εβρά τον έθεσε στο περιθώριο και από εκεί που ψηφίστηκε ως MVP της ομάδας στην πρώτη του σεζόν, στη συνέχεια βρέθηκε στον πάγκο. Παράλληλα και με κάποιους τραυματισμούς, ο Αργεντινός αριστερός μπακ δεν ήταν καν στις επιλογές του Φέργκιουσον, με τον οποίο δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις. Το καλοκαίρι του 2007, ο Χάιντσε έφτασε μία ανάσα από τη Λίβερπουλ, όμως η Γιουνάιτεντ αρνήθηκε την πρόταση των «κόκκινων». Ωστόσο, είπε το «ναι» σε αυτή της Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Αργεντινό να γίνεται ο τρίτος κατά σειρά παίκτης (μετά τους Μπέκαμ και Φαν Νιστελρόι) που έφυγε από το Ολντ Τράφορντ και μετακόμισε στο Μπερναμπέου. Στη «βασίλισσα» έμεινε για δύο χρόνια και στην πρώτη του σεζόν κατέκτησε το ισπανικό πρωτάθλημα.

hei

Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον πήρε από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας το 2003, σε ηλικία 18 ετών και το μετέτρεψε σε ποδοσφαιριστή παγκόσμιας κλάσης. Οι δυο τους έχουν ακόμη εξαιρετικές σχέσεις, με τον Πορτογάλο να τρέφει μεγάλη εκτίμηση στον πρώην προπονητή του και να αναγνωρίζει την τεράστια συμβολή που είχε στην καριέρα του. Ο Κριστιάνο κατέκτησε όλους τους τίτλους με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με αποκορύφωμα το Champions League και το 2009 έκανε το βήμα παραπάνω. Το 94 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε η Ρεάλ Μαδρίτης για να τον αποκτήσει, αποτελούσαν τότε παγκόσμιο μεταγραφικό ρεκόρ. Χρήματα, όμως, που η «βασίλισσα» τα έβγαλε και με το παραπάνω. Εννέα χρόνια έμεινε στο Μπερναμπέου ο CR7 και αυτά που κατάφερε με την ισπανική ομάδα, μοιάζουν ασύλληπτα. Τέσσερα Champions League, ισάριθμες Χρυσές Μπάλες και δεκάδες άλλους τίτλους και ατομικές διακρίσεις. Έγινε ο κορυφαίος μαζί με τον Λιονέλ Μέσι και 2018 αποχώρησε για τη Γιουβέντους.

cr7

Μάικλ Όουεν

Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της λίστας, που δεν πήγε απευθείας από τη μία ομάδα στην άλλη. Ο Άγγλος επιθετικός εκτοξεύθηκε αγωνιστικά πριν καν κλείσει τα 20 του χρόνια, πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις με τη Λίβερπουλ και την εθνική ομάδα της χώρας του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνει ένας από τους “galacticos” της Ρεάλ Μαδρίτης, το καλοκαίρι του 2004. Ωστόσο, δεν κατάφερε ποτέ να γίνει βασικός στο Μπερναμπέου και την αμέσως επόμενη χρονιά αποχώρησε. Επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Νιούκαστλ και αφού πέρασε πολλά με συνεχόμενους τραυματισμούς, ο ίδιος πήρε μεταγραφή το 2009 για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μάλιστα, λόγω των τραυματισμών, είχε ειδικό όρο στο συμβόλαιό του, που προέβλεπε οι αποδοχές του να είναι ανάλογες με τις συμμετοχές του. Ο Όουεν έμεινε για τρία χρόνια στο Ολντ Τράφορντ, δίνοντας ουκ ολίγες φορές λύσεις, μπαίνοντας στα ματς ως αλλαγή.

owe

Τσιτσαρίτο

Ο Μεξικανός φορ αποχώρησε το 2010 από την πατρίδα του, με πρώτο ευρωπαϊκό προορισμό την Αγγλία. Σε ηλικία 22 ετών έγινε κάτοικος Ολντ Τράφορντ, μετά από εξονυχιστικό σκάουτινγκ που του είχε κάνει η Γιουνάιτεντ, όταν ο ίδιος αγωνιζόταν στη Γουαδαλαχάρα. Ο Χαβιέ Ερνάντες μπορεί να μην ήταν συχνά στην αρχική ενδεκάδα, όμως είχε δώσει πολλές φορές λύσεις στους «κόκκινους διαβόλους», προερχόμενος από τον πάγκο. Μετά την αποχώρηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο Μεξικανός επιθετικός αγωνίστηκε για μία ακόμη σεζόν στην ομάδα. Ωστόσο, η έλευση του Λουίς Φαν Χααλ, το καλοκαίρι του 2014, οδήγησε τον Τσιτσαρίτο στην πόρτα της εξόδου. Παραχωρήθηκε δανεικός στη Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία αγωνίστηκε για μία σεζόν. Στο Μπερναμπέου είχε τον ίδιο ρόλο και ως αλλαγή πέτυχε – επίσης – καθοριστικά τέρματα.

chi

Άνχελ Ντι Μαρία

Ο Αργεντινός πήρε μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2010 και στη δική του δημιουργική ικανότητα οφείλονται πολλά από τα γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, στο διάστημα της συνύπαρξής τους στο Μπερναμπέου. Το 2014 κατέκτησε με τη «βασίλισσα» το Champions League και μάλιστα η UEFA τον ανέδειξε ως MVP του τελικού, απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Το ίδιο καλοκαίρι, η Ρεάλ απέκτησε τους Χάμες Ροντρίγκες και Τόνι Κροος, με αποτέλεσμα να πει «ναι» στην πρόταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 75 εκατομμύρια ευρώ δαπάνησαν οι «κόκκινοι διάβολοι» για να αποκτήσουν τον Ντι Μαρία, στην πιο ακριβή μεταγραφή αγγλικής ομάδας μέχρι τότε. Ο Αργεντινός φόρεσε το θρυλικό Νο7 στη φανέλα, όμως δεν κατάφερε να προσαρμοστεί ποτέ στις απαιτήσεις της Premier League. Το αμέσως επόμενο καλοκαίρι, η Γιουνάιτεντ τον παραχώρησε στην Παρί Σεν Ζερμέν.

di

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα