Ντε Μπρόινε και Φόντεν οι MVP των ποδοσφαιριστών στην Premier League (vids)

Κορυφαίοι, σύμφωνα με τους συναδέλφους τους (PFA), αναδείχτηκαν οι Κέβιν Ντε Μπρόινε και Φιλ Φόντεν, με τη Μάντσεστερ Σίτι να σαρώνει στα βραβεία της Premier League.

Μέχρι πέρσι, κανείς παίκτης στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε υπάρξει ο αγαπημένος των συναδέλφων του. Ωστόσο, την περασμένη σεζόν, η PFA, δηλαδή η Ενωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Αγγλίας ανέδειξε ως MVP τον Κέβιν Ντε Μπρόινε. Και τώρα το επανέλαβε. Ο ηγέτης των Πολιτών, παίζοντας 40 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, μέτρησε 10 γκολ και 18 ασίστ, οδηγώντας την ομάδα του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, του League Cup και για πρώτη της φορά στον τελικό του Champions League. Ο Ντε Μπρόινε είναι ο δεύτερος Βέλγος που λαμβάνει αυτήν την τιμή, μετά τον Εντέν Αζάρ (Τσέλσι 2014-'15).


Την ίδια στιγμή, η PFA έδωσε το βραβείο του νεότερου παίκτη του πρωταθλήματος στον επίσης μεσοεπιθετικό της Σίτι, Φιλ Φόντεν. O 21χρονος Αγγλος είχε εφάμιλλες του Ντε Μπρόινε επιδόσεις (50 ματς, 16 γκολ, 10 ασίστ) και καθιερώθηκε ως πρωταγωνιστής για τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Ετσι, η φετινή Σίτι σάρωσε αναμενόμενα, μιας και ο αμυντικός της, Ρόυμπεν Ντίας, είχε αναδειχτεί MVP από την ίδια την Premier League.