Εθνική Γυναικών: Φιλική εκτός έδρας νίκη επί της Τουρκίας για τη «γαλανόλευκη»

Εθνική Γυναικών: Φιλική εκτός έδρας νίκη επί της Τουρκίας για τη «γαλανόλευκη»

Newsroom
εθνική γυναικών

bet365

Η Εθνική Γυναικών επικράτησε με ανατροπή 2-1 της Τουρκίας σε φιλική αναμέτρηση στο Arslan Zeki Emirhan της Αττάλειας παίζοντας με 10 παίκτριες στα τελευταία λεπτά...

Σπουδαία φιλική νίκη κόντρα στην Τουρκία πέτυχε χθες (25/02) η Εθνική Γυναικών κάνοντας κατάθεση ψυχής (2-1). Οι διεθνείς μας βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κι ενώ αγωνίζονταν με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω τραυματισμού της Γεωργαντζή στο 85' κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή!

Η Εθνική μας μπορεί να είχε πάρει τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά του αγώνα, δέχθηκε όμως ένα γκολ στο 12' από μια σέντρα-σουτ απ' τα δεξιά της Ουράζ που πήρε παράξενη τροχιά και κατέληξε στο πλαϊνό δίχτυ της Νάση. Στη συνέχεια, το πρώτο ημίχρονο κύλησε με την Ελλάδα να έχει την κατοχή της μπάλας, να πιέζει και να κερδίζει κόρνερ και φάουλ, χωρίς ωστόσο να φτάνει κοντά στο γκολ.

Στο 49ο λεπτό ήρθε η ισοφάριση (1-1) με κοντινή κεφαλιά της Μαρίας Καπνίση, που είχε μπει στο ματς ως αλλαγή. Η Ελληνίδα αμυντικός σκόραρε μετά από αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ της Σαρρή από τα δεξιά. Στο 69' η Αγκιόζ σταμάτησε το πλασέ της Σπυριδωνίδου από τη μεγάλη περιοχή και στο 77ο λεπτό το μακρινό σουτ της Σέκερ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 85' η Γεωργαντζή αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο και η Εθνική ολοκλήρωσε με 10 παίκτες την αναμέτρηση. Παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα, η Εθνική βρήκε το γκολ νίκης στο 95ο λεπτό, με ωραία συνεργασία των Παπαδοπούλου και Σπυριδωνίδου, με την τελευταία να κάνει το πλασέ διαμορφώνοντας το τελικό 2-1!

Η Ζωή Νάση και η Ιφιγένεια Γεωργατνζή, οι οποίες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με προβλήματα τραυματισμού θα υποβληθούν σε εξετάσεις στην Ελλάδα.

Τουρκία (Νέσλα Κιραγκάσι): Αγκιόζ, Χιζ, Όζεφ (70' Κουρού), Τσιβελέκ, Τοπτσού (83' Καράτας), Τσαλ, Αμπράχαμψον, Τούρκογλου (46' Σέκερ), Τσιν (83' Καραμπουλούτ), Κεσκίν (70' Κερίμογλου), Ουράζ.

Ελλάδα (Αλέξανδρος Κατηκαρίδης): Νάση, Μήκτκου, Κακαμπούκη, Μάρκου (62' Γεωργίου), Σαρρή (78' Μωραΐτου), Γιαννακά (46' Σπυριδωνίδου), Χαμαλίδου (73' Παπαδοπούλου), Κόγγουλη (73' Γεωργαντζή), Πατερνά, Παλαμά, Γκούνη (46' Καπνίση).

@Photo credits: epo.gr
 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα