Μπαρτσελόνα: «Φλερτάρει» Χέγκερμπεργκ κι ετοιμάζεται για την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου γυναικών

Στην πρώτη θέση της μεταγραφικής λίστας της Μπαρτσελόνα το αστέρι της Νορβηγίας και της Λυών Άντα Χέγκερμπεργκ σε μια μεταγραφή που αν ολοκληρωθεί θα πρόκειται για την πιο ακριβή στην ιστορία του ποδοσφαίρου γυναικών.

Η Μπαρτσελόνα εργάζεται για να φτιάξει μία από τις πιο ολοκληρωμένες ομάδες του πλανήτη. Ένας από τους πρωταρχικούς της στόχους είναι -σύμφωνα με τη Marca- η επιθετικός της Λυών και κάτοχος της πρώτης Χρυσής Μπάλας (2018) Γυναικών Άντα Χέγκερμπεργκ.

Η πολύπειρη Νορβηγίδα έχει συμβόλαιο με τον γαλλικό σύλλογο ως το 2024, έτσι σε περίπτωση που οι Καταλανοί καταφέρουν να αποσπάσουν την υπογραφή της το προσεχές καλοκαίρι, πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Αυστραλίας, θα μιλάμε για τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου γυναικών.

Στα 27 της χρόνια, η αρχηγός της Λυών διανύει την ένατη σεζόν της στον σύλλογο, όπου έχει πετύχει 212 γκολ σε 198 παιχνίδια μέχρι στιγμής. Είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα «9άρια» του πλανήτη. Οι πρώτες επαφές μεταξύ των δύο πλευρών έγιναν μετά τον περσινό τελικό του Wome's Champions League όταν η Λυών νίκησε την Μπαρτσελόνα στο Τορίνο με την Χέγκερμπεργκ να πετυχαίνει ένα γκολ και να μοιράζει μια ασίστ.

Η πιο ακριβή μεταγραφή και η πιο ακριβοπληρωμένη παίκτρια

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της «Marca» η Μπάρτσα φέρεται να έχει καταθέσει μια προσφορά τόσο στην παίκτρια όσο και στη Λυών, αφού η Χέγκερμπεργκ έχει συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024. Όσον αφορά την ποδοσφαιρίστρια, η πρόταση των «μπλαουγκράνα» βελτιώνει τον μισθό της (420.000 ευρώ, όπως δημοσίευσε πρόσφατα η εφημερίδα L'Equipe), καθιστώντας την μία από τις πιο ακριβοπληρωμένες παίκτριες στον πλανήτη- και στην περίπτωση της προσφοράς στη Λυών, θα ξεπερνούσε τη μεγαλύτερη μεταγραφή που έχει γίνει μέχρι σήμερα στο ποδόσφαιρο γυναικών, δηλαδή τα 400.000 ευρώ που πλήρωσε η Μπαρτσελόνα στη Μάντσεστερ Σίτι για την Κίρα Γουόλς το περασμένο καλοκαίρι.