lucybronze

Κίρα Γουόλς: Επίσημο το deal Μπαρτσελόνα - Σίτι έναντι ποσού παγκόσμιο ρεκόρ!

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε κι επίσημα την έναρξη της συνεργασίας της με την Κίρα Γουόλς, ολοκληρώνοντας μια μεταγραφή με ποσό ρεκόρ για το ποδόσφαιρο γυναικών!

Η 25χρονη Αγγλίδα μέσος, ένα από τα αστέρια της επιτυχίας των Lionesses στο Euro 2022 το καλοκαίρι, ήταν στη Μάντσεστερ Σίτι από το 2014 και είχε ακόμη ένα χρόνο στο συμβόλαιό της. Η Μπαρτσελόνα έκανε πολλές κρούσεις σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο, με τους «πολίτες» να αρνούνται συνεχώς. Εν τέλει όταν οι Καταλανοί έριξαν στο τραπέζι μια πρόταση ύψους 350.000 £ -δηλαδή 400.000 ευρώ- πριν από τη λήξη της προθεσμίας για τις μεταγραφές στην Ισπανία (την Τετάρτη στις 11 μ.μ.) οπισθοχώρησαν.

Κάπως έτσι η έμπειρη μέσος έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή γυναίκας ποδοσφαιρίστριας στον κόσμο, ξεπερνώντας την προ διετίας μεταγραφή της Πέρνιλ Χάρντερ από τη Βόλφσμπουργκ στην Τσέλσι (έναντι 250.000 λιρών). Την Τετάρτη, η Δανή άσος δήλωσε χαρούμενη που είδε το ρεκόρ της μεταγραφής της να καταρρίπτεται. «Είναι καλό για το γυναικείο ποδόσφαιρο να ανεβαίνουν τα χρήματα. Αυτό ήθελα. Ήθελα να ξεκινήσω κάτι νέο».

Η ολοκλήρωση της μετακίνησης του Γουόλς προστίθεται στη λίστα των Αγγλίδων που αποχώρησαν από τη Σίτι αυτό το καλοκαίρι, η οποία περιλαμβάνει την αποχώρηση της Λούσι Μπρόνζ για να υπογράψει στην Μπαρτσελόνα τον Ιούνιο. Τη Τζόρτζια Στάνγουεϊ που μετακόμισε στην Μπάγερν Μονάχου, ενώ οι Έλεν Γουάιτ και Τζιλ Σκοτ ​​κρέμασαν τα παπούτσια τους.

Η Μπαρτσελόνα είναι η κάτοχος του Ισπανικού τίτλου και δευτεραθλήτρια του Champions League την περασμένη σεζόν. Η Σίτι τερμάτισε 3η στη Σούπερ Λιγκ Γυναικών την περασμένη σεζόν και αποκλείστηκε στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League αυτής της σεζόν από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Γουόλς -που υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την πρωταθλήτρια Ισπανίας- έχει στο παλμαρέ της έναν τίτλο της WSL το 2016, τρία Κύπελλα Αγγλίας και τέσσερα Λιγκ Καπ με τη Σίτι, έφτασε τις 50 συμμετοχές στην Αγγλία στη νίκη της Τρίτης με 10-0 επί του Λουξεμβούργου. Έπαιξε επίσης για την Team GB στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]