Ποδόσφαιρο Γυναικών: Μεγάλη νίκη επί της Τουρκίας και πρόκριση για την εθνική Νεανίδων

Ποδόσφαιρο Γυναικών: Μεγάλη νίκη επί της Τουρκίας και πρόκριση για την εθνική Νεανίδων

Newsroom
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Μεγάλη νίκη επί της Τουρκίας και πρόκριση για την εθνική Νεανίδων

bet365

Η εθνική ομάδα Νεανίδων επικράτησε με το επαγγελματικό 2-0 επί της Τουρκίας και πέρασε στην επόμενη φάση των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος WU19, παραμένοντας στη League A.

Μετά την ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην Ολλανδία στο εναρκτήριο παιχνίδι του ομίλου της για τη league A του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και την ήττα από την Σουηδία (2-0) στη δεύτερη αγωνιστική η Εθνική ομάδα Νεανίδων ήθελε πάση θυσία θετικό αποτέλεσμα (νίκη ή ισοπαλία) κόντρα στην Τουρκία, για να διατηρηθεί στο League A και να περάσει στην επόμενη φάση των προκριματικών και ο σκοπός επετεύχθη! Επικρατώντας με το επαγγελματικό 2-0 στο στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας, χάρις στα γκολ των Γιαννακά (63') και Σαριδάκη (83') η «γαλανόλευκη» πήρε μια μεγάλη νίκη με διπλό όφελος.

Η γαλανόλευκη ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πρoηγηθεί στο 12ο λεπτό με το σουτ της Καρυπίδη να σταματά στο οριζόντιο δοπκάρι της Ισιέρ. Στο 25' η κεφαλιά της Νταρζάνου βρήκε σε σώμα αμυντικού πάνω στη γραμμή και κατέληξε κόρνερ ενώ στο 44' η κεφαλιά της Γιαννακά από το ύψος του πέναλτι πέρασε λίγο άουτ.
Λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, η Βασιλική Γιαννακά εκμεταλλεύτηκε την ασίστ της Ραπάνη και άνοιξε το σκορ για την Ελλάδα. Οι παίκτριες του Γιώργου Παπακώστα που είχαν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα κυνήγησαν και ένα δεύτερο γκολ για να «κλειδώσουν» τη νίκη, κι αυτό ήρθε στο 83ο λεπτό από την Μαρία Σαριδάκη που «έγραψε» το 2-0 που παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι.

Ελλάδα (Γιώργος Παπακώστας): Γρίβα (88΄ Στανίνου), Παπαϊωάννου, Πλακιά (88΄ Σιδηροπούλου), Κοκμοτού, Γιαννακά, Κωστοπούλου (77΄ Σαριδάκη), Νταρζάνου (70΄ Γεωργούλα), Καλέση, Καρυπίδη, Ραπάνη (88΄ Φραγκοπούλου), Χαλατσογιάννη.

Τουρκία (Μπεγκούμ Ουρεσίν): Ισιέρ, Σεμερτσλόγλου, Κανσού-Καρά, Ντεμίρ, Μπεγιαζτέπε, Ογκιούζ (73΄ Μαρτς), Πολάτ (73΄ Καγιά), Κουγιουτσάκ (46΄ Γιλντίζ), Σανβέρ (67΄ Τσεϊλάν), Τιτίζ (59΄ Μπουγιουκτάζ), Σουρούλ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι ομάδες έχουν χωριστεί σε δύο κατηγορίες, τη League A και τη League B, με βάση την κατάταξή τους στη βαθμολογία της UEFA. Στον 1ο γύρο οι ομάδες της League A θα διαγωνιστούν σε 7 ομίλους και της League B σε ισάριθμους. Οι επικεφαλής των ομίλων της League B θα προβιβαστούν στη League A και αντίστοιχα οι 7 τελευταίες των ομίλων της League A θα υποβιβαστούν στη League B.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του 2ου γύρου, μετά τη νέα διαμόρφωση των ομίλων. Η τελική φάση θα διεξαχθεί με οκτώ ομάδες στο Βέλγιο από 18-30 Ιουλίου 2023. Σε αυτήν θα προκριθούν οι επτά πρώτες των ομίλων του 2ου γύρου μαζί με τη διοργανώτρια.

@Photo credits: INTIME
 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα