Μουντιάλ: Στο Κατάρ το Καμερούν των Κουντέ-Επασί με γκολ στο 120+4'! (vid)

Newsroom
Μουντιάλ: Στο Κατάρ το Καμερούν των Κουντέ-Επασί με γκολ στο 120+4'! (vid)

bet365

Αδιανόητο φινάλε στο Αλγερία-Καμερούν, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 118', αλλά ο Τοκό-Εκαμπί λύτρωσε τους φιλοξενούμενους των Κουντέ-Επασί στο 120+4' (1-2) και τους έστειλε με δραματικό τρόπο στο Μουντιάλ του Κατάρ! Μαρόκο και Τυνησία τα άλλα δύο εισιτήρια της Αφρικής.

«Χρυσό» γκολ στην εκπνοή της παράτασης και πανηγυρική πρόκριση του Καμερούν στο Μουντιάλ του Κατάρ!

Μπορεί στο 118' να βρέθηκαν προσωρινά στην «κόλαση» από την ισοφάριση της Αλγερίας, ωστόσο, οι Καμερουνέζοι των Κουντέ και Επασί είπαν την τελευταία τους λέξη στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης, με λυτρωτή τον Τοκό-Εκαμπί για το τελικό 1-2!

Η Αλγερία του Ριγιάντ Μαχρέζ είχε πάρει τη νίκη στον πρώτο αγώνα μέσα στο Καμερούν. Το σύνολο του Ριγκομπέρ Σονγκ, όμως, παρουσιάστηκε έτοιμο για να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα, έχοντας πάντα στο μυαλό τους ότι ισχύει το εκτός έδρας γκολ. Από το 22', λοιπόν, πήραν προβάδισμα με τον Τσούπο-Μοτίνγκ και ισοφάρισαν έτσι το σκορ του πρώτου αγώνα.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί που ο Ισλάμ Σλιμανί σκόραρε στο 98', αλλά το γκολ κατόπιν υπόδειξης VAR ακυρώθηκε για χέρι στην αρχή της φάσης, η οποία σήκωσε αρκετή κουβέντα. Ωστόσο, στο 118' οι Αλγερινοί βρήκαν καθ' όλα νόμιμα το γκολ που θα τους γλίτωνε μιαν ώρα αρχύτερα από τα πέναλτι, με κεφαλιά του Αχμέντ Τούμπα. Οι πανηγυρισμοί, όμως, κράτησαν ελάχιστα. Στην τελευταία φάση του αγώνα, από πλάγιο που εκτέλεσε ο μέσος του Ολυμπιακού, Πιέρ Κουντέ (πέρασε στο ματς στο 87'), η μπάλα έφτασε μετά από γέμισμα στον Ενγκαντεό κι εκείνος βρήκε με τη μία τον προπορευόμενο Τοκό-Εκαμπί που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τους συμπατριώτες του στα... ουράνια.

Έτσι, το παζλ των αφρικανικών ομάδων του ερχόμενου Μουντιάλ συμπληρώθηκε. Νωρίτερα, το Μαρόκο επικράτησε με 4-1 της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και τσέκαρε άνετα το εισιτήριό του (21', 54' Ουναχί, 45+7' Τισουντάλι, 69' Χακίμι οι σκόρερ), ενώ η Τυνησία υπερασπίστηκε το διπλό του πρώτου αγώνα στο Μάλι, μένοντας στο 0-0 που της ήταν αρκετό για να προκριθεί.

Αναλυτικά οι πέντε χώρες της Αφρικής που θα δώσουν το παρών στο Κατάρ:

  • Σενεγάλη
  • Γκάνα
  • Μαρόκο
  • Τυνησία
  • Καμερούν

Δείτε τις 27 από τις 32 χώρες που προκρίθηκαν στο Μουντιάλ

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα