Δήμος Λάρισας προς την ΕΠΟ για τον τελικό: «Ζητάμε απαγόρευση μετακίνησης οργανωμένων οπαδών και την έκδοση προσκλήσεων»

Το AEL FC Arena

bet365

Ο Δήμος Λάρισας εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την πληροφόρηση πως ο τελικός του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας έχει σοβαρές πιθανότητες να γίνει στο AEL FC Arena.

Με αφορμή την πληροφόρηση πως ο τελικός του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας θα γίνει στις 24 Μαϊου στο AEL FC Arena ή έχει σοβαρές πιθανότητες να διεξαχθεί εκεί ο Δήμος Λαρισαίων ανακοίνωσε:

Ανακοίνωση Δήμου Λαρισαίων για διεξαγωγή τελικού Κυπέλλου Ελλάδος

Ο Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος θεωρητικά θα πρέπει να είναι μια γιορτή για το ποδόσφαιρο.

Τα τελευταία χρόνια όμως και με τη δράση οργανωμένων ομάδων χούλιγκανς έχει μετατραπεί σε πραγματικό εφιάλτη. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, συζητά με τον
ιδιώτη κάτοχο αθλητικών εγκαταστάσεων να διεξαχθεί ο φετινός Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος στη Λάρισα, χωρίς βεβαίως να ερωτηθεί ο Δήμος Λαρισαίων.

Μπορεί ο δήμος μας, να μην έχει ρόλο στην απόφαση για τη διεξαγωγή του Τελικού, εξαιτίας του γεγονότος ότι έχει παραχωρηθεί, εδώ και χρόνια, από τη ΓΓΑ σε ιδιώτη η
έκταση όπου κατασκευάστηκε το νέο γήπεδο της πόλης (AEL FC Arena), με ισχυρή αντίδραση τότε του νυν δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, ωστόσο η δημοτική αρχή έχει το θεσμικό καθήκον να διαφυλάξει την πόλη και τους κατοίκους της από πιθανά έκτροπα, σαν αυτά που είδαμε σε ανάλογες εκδηλώσεις τα τελευταία χρόνια.

Για τον λόγο αυτό ζητούμε από την ΕΠΟ και όλους τους αρμόδιους φορείς να εξετάσουν σοβαρά τη στάση και τις αποφάσεις και να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε περίπτωση που αποφασίσουν τη διεξαγωγή του τελικού στην πόλη μας και να διασφαλίσουν την ηρεμία και την τάξη μας, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως:

  • Την απαγόρευση μετακίνησης οργανωμένων οπαδών και την πιστή τήρηση του μέτρου από την Ελληνική Αστυνομία
  • Τη μη έκδοση εισιτηρίων για τον τελικό, παρά μόνο προσκλήσεων οι οποίες θα διατεθούν αποκλειστικά στους Λαρισαίους φιλάθλους, μέσω των τοπικών αρχών και φορέων (Δήμος, Περιφέρεια Θεσσαλία, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης - σχολεία κ.α.)
  • Τη λήψη έκτακτων μέτρων από την Αστυνομία, ώστε να αποφευχθούν παραβατικές συμπεριφορές ακόμη και από μεμονωμένους φιλάθλους.

Η Λάρισα, ως ανοικτή και φιλόξενη πόλη, έχει διοργανώσει με τρόπο άψογο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Δεν έχει ωστόσο καμία πρόθεση να γίνει το πεδίο στο οποίο θα
εξελιχθεί ένας εφιάλτης. Ενας τελικός, τη διεξαγωγή του οποίου η ΕΠΟ μεταφέρει από πόλη σε πόλη και από χώρα σε χώρα, αποτελεί την απόλυτη απαξίωση του ποδοσφαίρου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

@Photo credits: INTIME

NOVIBET ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα