Καμερούν - Αλγερία 0-1: Προβάδισμα πρόκρισης με Σλιμανί κόντρα στην ομάδα των Σόνι, Κούντε και Επασί

Καμερούν - Αλγερία 0-1: Προβάδισμα πρόκρισης με Σλιμανί κόντρα στην ομάδα των Σόνι, Κούντε και Επασί

bet365

Η Αλγερία έφυγε με το «διπλό» από το Καμερούν χάρη στο γκολ του Ισλάμ Σλιμανί και έφτασε ένα βήμα πιο κοντά στο Κατάρ. Προβάδισμα πρόκρισης και για την Τυνησία, η οποία έφυγε από το Μάλι με τη νίκη (0-1).

Η Αλγερία μετά τον αποκλεισμό - σοκ από τους ομίλους του Copa Africa μοιάζει αποφασισμένη να προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ και έδειξε τις προθέσεις της στο Καμερούν, όπου επικράτησε των γηπεδούχων με 1-0 και πήρε προβάδισμα ενόψει του δεύτερου παιχνιδιού των μπαράζ την ερχόμενη Τρίτη (29/3, 22:30).

Σε ένα κακό ματς με ελάχιστες φάσεις οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ που έκρινε το αποτέλεσμα από μια στατική φάση. Στο 40' ο Μπελάιλι εκτέλεσε φάουλ με γέμισμα και πολύπειρος σέντερ φορ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ισλάμ Σλιμανί με κεφαλιά νίκησε τον τερματοφύλακα του Άγιαξ, Αντρέ Ονάνα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα των ανδρών του Καμερούν έκανε ο επιθετικός του Αστέρα Τρίπολης, Κέβιν Σόνι, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή με την έναρξη του δεύτερου μέρους στη θέση του χαφ της Ελλάς Βερόνα, Μαρτίν Χονγκλά, όμως δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Στον πάγκο έμειναν ο χαφ του Ολυμπιακού, Πιέρ Κούντε και ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ, Ντεβίς Επασί.

Προβάδισμα πρόκρισης για το Κατάρ πήρε και η Τυνησία, καθώς έφυγε με το «διπλό» από το Μάλι με σκορ 1-0. Μοιραίος για τους γηπεδούχους ήταν ο 21χρονος στόπερ της Σταντάρ Λιέγης, Μούσα Ντεμπελέ, ο οποίος στο 36' έκανε απρόσεχτη πάσα προς τον τερματοφύλακα του και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ενώ μόλις τρία λεπτά αργότερα, στο 40' αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Το Μαλί θα ψάξει την ανατροπή στη ρεβάνς της επόμενης Τρίτης (29/3, 22:30).

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα