Ινφαντίνο: «Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου»

Βασίλης Μπαλατσός
Ινφαντίνο: «Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου»

bet365

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για το πώς μπορεί ένα Μουντιάλ ανά διετία να σταματήσει τους πνιγμούς των Αφρικανών στη θάλασσα, έσπευσε να ανασκευάσει τα λόγια του.

Στη δίνη του κυκλώνα έβαλε... τον εαυτό του για ακόμη μια φορά ο Τζάνι Ινφαντίνο. Ο πρόεδρος της FIFA προκάλεσε σάλο λίγο νωρίτερα, καθώς μιλώντας σε συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέφερε πως η διεξαγωγή Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά διετία μπορεί να σταματήσει τους πνιγμούς των Αφρικανών στη θάλασσα. Ο Ινφαντίνο μέσω του γραφείου Τύπου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου προσπάθησε να ανασκευάσει τα λόγια του στην προσπάθεια του να... σώσει ότι σώζεται.

«Δεδομένου ότι συγκεκριμένες δηλώσεις που έγιναν από μένα στο Συμβούλιο της Ευρώπης νωρίτερα παρερμηνεύτηκαν και παρουσιάστηκαν αποκομμένες από το γενικότερο νόημα, θέλω να καταστήσω σαφές πως στην ομιλία μου το γενικότερο μήνυμά μου ήταν ότι ο καθένας που βρίσκεται σε θέση να παίρνει αποφάσεις έχει την ευθύνη να βοηθά στη βελτίωση της κατάστασης των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Αν υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες διαθέσιμες, μεταξύ άλλων και στην Αφρική, αλλά όχι μόνο στη συγκεκριμένη ήπειρο, αυτό θα επιτρέψει στον κόσμο να τις εκμεταλλευτεί. Αυτό ήταν το γενικό σχόλιο, που δεν απευθυνόταν άμεσα στην πιθανότητα να διεξάγεται ανά διετία το Παγκόσμιο Κύπελλο», ανέφερε η τοποθέτηση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα