Κατάρ: Οι σκανδιναβικές ομοσπονδίες ζητούν απαντήσεις από τη FIFA για τους 6.500 θανάτους εργατών

Newsroom
Κατάρ: Οι σκανδιναβικές ομοσπονδίες ζητούν απαντήσεις από τη FIFA για τους 6.500 θανάτους εργατών

bet365

Νέα έρευνα της Διεθνούς Αμνηστίας επιβεβαιώνει τις συνεχείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των σκανδιναβικών ομοσπονδιών προς τη FIFA.

Επίσημη επιστολή προς τη FIFA αποφάσισαν να στείλουν οι ομοσπονδίες της Δανίας, Σουηδίας, Φινλανδίας, Νορβηγίας, Ισλανδίας και Νησιών Φερόε έπειτα από τη δημοσιοποίηση της πρόσφατης έρευνας που διεξήγαγε η Διεθνή Αμνηστία σχετικά με την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών στο Κατάρ.

Πριν μερικό διάστημα, μια αποκαλυπτική έρευνα του Guardian είχε φέρει στην επιφάνεια τον σοκαριστικό αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα για την ομαλή διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, γεγονός που προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή προς την κυβέρνηση του Κατάρ αλλά και προς τη FIFA.

Παρά τις προσπάθειες της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να ηρεμήσει τα πνεύματα, νέα έρευνα της Διεθνούς Αμνηστίας επιβεβαιώνει τις συνεχείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βιώνουν οι εργάτες στη χώρα της Μέσης Ανατολής, με τις σκανδιναβικές ομοσπονδίες ακολούθως να προβαίνουν σε επίσημη διαμαρτυρία.

«Είμαστε ευγνώμονες που η νέα έρευνα έφερε στην επιφάνεια στοιχεία που διαψεύδουν τα νούμερα και τους αριθμούς που έχει δημοσιοποιήσει η κυβέρνηση του Κατάρ. Θα συνεχίσουμε το διάλογο με το Κατάρ, τη FIFA και όλα τα εμπλεκόμενα μέλη προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ασφαλή εργασία των μεταναστών» ήταν η επίσημη τοποθέτηση του προέδρου της Δανικής ομοσπονδίας.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα