Μουντιάλ 2022: Ο σταθμός «Αργεντινή» του μετρό του Παρισιού μετονομάστηκε σε... Γαλλία ενόψει τελικού

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Μουντιάλ 2022: Ο σταθμός «Αργεντινή» του μετρό του Παρισιού μετονομάστηκε σε... Γαλλία ενόψει τελικού

bet365

Στη Γαλλία δεν αφήνουν το παραμικρό ίχνος... Αργεντινής ενόψει του μεγάλου τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου (18/12, 17:00) και κάλυψαν μέχρι και την επιγραφή του ομώνυμου σταθμού στο μετρό του Παρισιού.

Στον «πυρετό» του τελικού του Μουντιάλ βρίσκεται η Γαλλία, λίγες ώρες πριν από τη σέντρα της «τιτανομαχίας» κόντρα στην Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι στο «Lusail Stadium» (18/12, 17:00). Και μπορεί μέχρι και ο Ντιντιέ Ντεσάν να αναγνωρίζει ότι ακόμα και μερικοί συμπατριώτες του θα στηρίξουν την παρέα του Λέο, η πλειονότητα των Γάλλων τα βλέπουν όλα Μπλε. Σε σημείο που άλλαξαν όνομα για μία ημέρα στον σταθμό του μετρό του Παρισιού που λέγεται «Αργεντινή»!

Ο σταθμός «Argentine» της γραμμής 1 του παριζιάνικου μετρό και οι επιγραφές του αναμενόμενα προκαλούσαν αμηχανία ενόψει της «μονομαχίας» τίτλου κόντρα στην Αλμπισελέστε, γι' αυτό και οι υπεύθυνοι τις κάλυψαν με μικρά μπλε πανό που γράφουν «Γαλλία, τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2022»!

Το όνομα «Αργεντινή» δόθηκε στα μέσα του 21ου αιώνα ως ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης των Γάλλων προς τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, η οποία υπήρξε σύμμαχος χορηγώντας τρόφιμα στη Γαλλία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα