Μουντιάλ 2022, Αργεντινή - Κροατία: Το πρώτο γκολ του Μέσι και το ντεμπούτο του Μόντριτς σε φιλικό το 2006 (vid)

Ιάσονας Θεριός
Μουντιάλ 2022, Αργεντινή - Κροατία: Το πρώτο γκολ του Μέσι και το ντεμπούτο του Μόντριτς σε φιλικό το 2006 (vid)

bet365

Δεκαέξι χρόνια πριν Αργεντινή και Κροατία βρεθούν στον ημιτελικό του Μουντιάλ (13/12-21:00), σε ένα απλό φιλικό, δύο παιδιά, ο Μέσι και ο Μόντριτς, ξεκίνησαν να γράφουν τη δική τους ιστορία με το εθνόσημο.

Μέσι και Μόντριτς ετοιμάζονται να φορέσουν για ακόμη μια φορά τα περιβραχιόνιά τους και να οδηγήσουν τις ομάδες τους στον ημιτελικό του Μουντιάλ. Αργεντινή και Κροατία διασταυρώνουν τα ποδοσφαιρικά τους ξίφη (13/12-21:00) με φόντο μια θέση στον μεγάλο τελικό με τα βλέμματα ήδη στραμμένα στους αναμφισβήτητους ηγέτες των δύο συνόλων.

Ωστόσο, δεκαέξι χρόνια πριν βρεθούν αντιμέτωποι στο προτελευταίο σκαλί της προσπάθειας τους να σκαρφαλώσουν στην κορυφή του κόσμου, το 2006, Μέσι και Μόντριτς είχαν συναντηθεί σε φιλικό ματς της Χρβάτσκα κόντρα στην Αλμπισελέστε. Μάλιστα, η μοίρα είχε κέφια και αποδείχθηκε πως επρόκειτο για ένα ξεχωριστό ματς, αξέχαστο στον νου και των δύο.

Ο τότε 19χρονος Αργεντινός πέτυχε το πρώτο από τα 95 γκολ του με το εθνόσημο με το χαρακτηριστικό του αριστερό πλασεδάκι, τη στιγμή που ο 21χρονος Κροάτης πραγματοποιούσε το ντεμπούτο του με την εθνική του, το οποίο θα ακολουθούσαν 159 ακόμη εμφανίσεις.

Για την ιστορία η Κροατία επικράτησε με 3-2 της Αργεντινής. Ακόμα και τότε όμως, ανάμεσα σε θρύλους όπως οι Ρικέλμε και Κρέσπο, Κόβατς και Τούντορ ήταν φανερό πως τα δύο αυτά παιδιά θα έλαμπαν στο μέλλον. Και στον προσεχή ημιτελικό με μια ακόμα τους λάμψη - πιθανότατα μια από τις τελευταίες τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο - θα επιχειρήσουν να οδηγήσουν τη χώρα τους στη δόξα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα