Το Μουντιάλ του χαρτομάντηλου

Γιάννης Λαμπίρης Γιάννης Λαμπίρης
Το Μουντιάλ του χαρτομάντηλου

bet365

Ο απεσταλμένος του Gazzetta στο Μουντιάλ Γιάννης Λαμπίρης γράφει για τις συνθήκες στο Κατάρ, τη στεναχώρια των Ισπανών και την ανυπομονησία για τους προημιτελικούς.

«- Αψού. - Γείτσες , - στώ»

Ο αείμνηστος Κώστας Βουτσάς, στο αξέχαστο μιούζικαλ «Κορίτσια για φίλημα» είχε αφήσει εποχή με το φτέρνισμά του εν ώρα…τραγουδιού με την παρέα του να του εύχεται γείτσες.

Και αν ο εξαιρετικός ηθοποιός φτερνιζόταν συχνά λόγω του ρόλου του, στο Κατάρ το φτέρνισμα πέφτει…σύννεφο και τα χαρτομάντηλα δίνουν και παίρνουν.

Η εξωτερική θερμοκρασία, με τον ήλιο να είναι καυτός και χωρίς δέντρα ώστε να κόβουν λίγο τις ακτίνες του, δεν θυμίζει σε τίποτα βαρύ χειμώνα στον οποίο μπήκε το Κατάρ από τις 6 Δεκεμβρίου (ημερολογιακά αλλά όχι ουσιαστικά).

Η υγρασία σταθερά μεταξύ 93-99% κάθε μέρα, δυσκολεύει τα πράγματα και ο κλιματισμός δουλεύει στο φουλ ιδιαίτερα στα λεωφορεία μεταφοράς και στους κλειστούς χώρους, όπως στα κέντρα Τύπου, στα γήπεδα αλλά και στα καταστήματα.

χαρτομάντηλο

Οι επισκέπτες είναι στην πλειοψηφία τους…συναχωμένοι από αυτή την αναγκαστική αλλαγή θερμοκρασίας (κρύο-ζέστη και τούμπαλιν) και τα κουτιά με τα χαρτομάντηλα είναι απαραίτητο αξεσουάρ σε λεωφορεία, γήπεδα και κλειστούς χώρους.

Θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί και το Μουντιάλ του…χαρτομάντηλου όπου εκτός από το πρακτικό θέμα (απαραίτητο για τους συναχωμένους και τα ατελείωτα φτερνίσματα που ακούς παντού) χρησιμοποιείται ήδη και στις ομάδες.

Η Ιαπωνία και η Ισπανία, οι δύο πρώτες ομάδες που αποκλείστηκαν στα πέναλτι χρειάστηκαν τα χαρτομάντηλα για τα δάκρυα απογοήτευσης που ήρθε με διαφορετικό τρόπο. Καθώς οι Ιάπωνες απογοητεύτηκαν γιατί έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία να γράψουν ιστορία, ενώ οι Ισπανοί περισσότερο από τη γενικότερη εμφάνισή τους.

Διότι όταν αφήνεις να πάει ένα παιχνίδι στα πέναλτι όπου έχεις 4/5 αποκλεισμούς πλέον σε Μουντιάλ και σχεδόν άλλους τόσους σε Euro (εδώ τους έχει αποκλείσει στα πέναλτι ακόμα και η Αγγλία το 1996 που δεν φημίζεται για την ευστοχία της στη ρώσικη ρουλέτα) είσαι άξιος της μοίρας σου.

αφίσα

Και όταν προηγουμένως έχεις…εντέχνως διαλέξει ένα θεωρητικά πιο βατό μονοπάτι στα νοκ άουτ, τότε έχεις διπλά «λερωμένη» τη φωλιά σου.

Από εκεί και πέρα μετράμε αντίστροφα για τους πρώτους δύο προημιτελικούς της Παρασκευής όπου το μεγάλο παιχνίδι είναι το βραδινό Αργεντινή-Ολλανδία αλλά είναι εξίσου πιθανό να βγει ματσάρα και το απογευματινό μεταξύ Βραζιλίας και Κορέας.

Οι Βραζιλιάνοι δεν ανησυχούν για την ομάδα τους η οποία είναι εξαιρετική αλλά απλά φοβούνται μην…πέσει ο ουρανός στο κεφάλι τους και ως φουλ προληπτικοί δεν είδαν με καλό μάτι την είσοδο μιας γάτας (που να ήταν και μαύρη !) στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Βινίσιους εξ ου και ο εκπρόσωπος Τύπου την «πέταξε» λίγο άγαρμπα κάτω και τα άκουσε ακόμα και από τους δημοσιογράφους.

Όπως και να έχει το Μουντιάλ μπαίνει στην τελική ευθεία και η αδρεναλίνη «χτυπάει» κόκκινο για ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρόφιλους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Λαμπίρης
Γιάννης Λαμπίρης
  • Tags: