Μουντιάλ 2022: Γαλλία και Αγγλία με την ευθύνη των φαβορί, Πολωνία και Σενεγάλη για την έκπληξη

Μουντιάλ 2022: Γαλλία και Αγγλία με την ευθύνη των φαβορί, Πολωνία και Σενεγάλη για την έκπληξη

bet365

Η Γαλλία του Κιλιάν Μπαπέ αντιμετωπίζει την Πολωνία του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και η αρμάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δοκιμάζεται απέναντι στα Λιοντάρια της Τεράνγκα, δύο κλασικές «μάχες» φαβορί εναντίον αουτσάιντερ με φόντο τα προημιτελικά».

Μετά την επιβεβαίωση στον τίτλο του φαβορί από Ολλανδία και Αργεντινή οι οποίες θα «μονομαχήσουν» στους «8», ήρθε η ώρα να αποδείξουν το ίδιο Γαλλία και Αγγλία.

Οι Μπλε και τα Τρία Λιοντάρια αντιμετωπίζουν στο πρώτο τους νοκ-άουτ την Πολωνία και τη Σενεγάλη αντίστοιχα, δύο καθαρά αουτσάιντερ που, όμως, υπόσχονται να μην κάνουν εύκολη τη ζωή των μεγάλων ονομάτων στα ζευγάρια τους.

Γαλλία - Πολωνία (17:00, ΑΝΤ1)

Το «σαφάρι» για τη διατήρηση των σκήπτρων συνεχίζεται για την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν, η οποία σφράγισε από τη 2η αγωνιστική την πρόκριση και παρά την ήττα άνευ σημασίας από την ήττα, οι εντυπώσεις που άφησε συνηγορούν πως είναι φαβορί για τον τίτλο. Η σοβαρότητα της Αργεντινής και το πλασάρισμά της εν τέλει στην κορυφή του 3ου ομίλου έκανε πιο απλά τα πράγματα και για τους Μπλε, καθώς απέφυγαν ένα απρόσμενο συναπάντημα με την παρέα του Λιονέλ Μέσι. Απέναντι τους θα βρουν τελικά αυτή του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και του τρομερού Βόιτσεχ Σέζνι. Την Πολωνία.

Οι δυο τους συνέβαλαν τα μέγιστα για την πρώτη πρόκριση της ομάδας του Τσέσλαβ Μιχνιέβιτς στα νοκ-άουτ του Μουντιάλ έπειτα από 36 ολόκληρα χρόνια! Ο Λέβα άνοιξε λογαριασμό στη διοργάνωση με γκολ και ασίστ, ο κίπερ της Γιουβέντους ήταν συγκινητικός, πραγματικός «κέρβερος» κάτω από τα γκολπόστ, εξουδετερώνοντας δύο πέναλτι και κάμποσες άλλες επικίνδυνες τελικές που έφτασαν στην εστία του.

Πλέον, ο βαθμός δυσκολίας και για τους δύο αυξάνεται. Κυρίως για τον άσο των Πολωνών και την άμυνά του, που θα πρέπει να βρει τρόπο να σταματήσει τον Κιλιάν Μπαπέ και τους «σωματοφύλακές» του, Ολιβιέ Ζιρού και Αντουάν Γκριεζμάν.

Ο τελευταίος πραγματοποιεί εξαιρετικό τουρνουά βοηθώντας με πολλούς τρόπους τη Γαλλία στο χορτάρι, κλέβοντας μπάλες στη μεσαία γραμμή και δημιουργώντας από τις πτέρυγες.

  • Η Πολωνία στο παρελθόν έμεινε αήττητη τις δύο φορές που αντιμετώπισε την ενεργή πρωταθλήτρια Κόσμου: νίκησε τη Βραζιλία με 1-0 το 1974 και κράτησε τη Γερμανία στο 0-0 τέσσερα χρόνια αργότερα.

Αγγλία - Σενεγάλη (21:00, ΑΝΤ1)

Χωρίς απρόοπτα και παρά την κακή παρένθεση ενδιάμεσα κόντρα στις ΗΠΑ, η Αγγλία έκανε το καθήκον της, παίρνοντας πρόκριση και πρωτιά και, μάλιστα, αήττητη! Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν ήταν η πιο θεαματική στους ομίλους, αλλά συνδύασε τη φρεσκάδα της στη μεσοεπιθετική γραμμή με το σοβαρό της πρόσωπο στην άμυνα, τερματίζοντας με επτά βαθμούς, εννέα γκολ υπέρ και μόλις δύο κατά, στο εναρκτήριο ματς με το Ιράν που είχε προηγηθεί ήδη με 4-0.

Τα ζόρια, όμως, αρχίζουν τώρα που δεν υπάρχει επιστροφή. Και το πρώτο εμπόδιο στα νοκ-άουτ μόνο εύκολο δεν είναι. Η Σενεγάλη του Αλιού Σισέ απέδειξε ότι μπορεί και χωρίς τον Σαντιό Μανέ, κερδίζοντας επάξια την πρόκριση από τον πρώτο όμιλο αφήνοντας εκτός το Εκουαδόρ. Στόχος, πλέον, των Λιονταριών της Τεράνγκα είναι να «τρυπήσουν» το ταβάνι τους, που παραμένει η φάση των «8» από το 2002, με τον Σισέ τότε μέλος του ρόστερ.

Ασφαλώς, τα Τρία Λιοντάρια είναι το φαβορί, όμως, με βάση τα όσα έδειξαν οι Σενεγαλέζοι απέναντι στο άλλο μεγάλο όνομα που αντιμετώπισαν, την Ολλανδία, το έργο των Άγγλων δεν θα είναι καθόλου απλό αν δεν το απλοποιήσουν οι ίδιοι με την εμφάνισή τους.

Μετά την πορεία ως τους «4» το 2018, η Αγγλία ψάχνει back-to-back προκρίσεις στα προημιτελικά μετά την τετραετία 2002-2006 επί Σβεν Γκόραν Έρικσον.

Loading...

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα