Μουντιάλ 2022, Αργεντινή: Τυφλό παιδάκι «τρελαίνεται» με το γκολ του Μέσι (vid)

Μαριλένα Καλόπλαστου
Ο 12χρονος Σεμπαστιάν Φιλοράμο βίωσε με τη βοήθεια του μπαμπά του το γκολ του Λιονέλ Μέσι απέναντι στο Μεξικό και πανηγύρισε με την ψυχή του!

Ο 12χρονος Σεμπαστιάν κατάγεται από τη Βενεζουέλα, αλλά στηρίζει την Εθνική Αργεντινής και λατρεύει τον Λιονέλ Μέσι. Ο μικρούλης έχασε την όρασή του όταν ήταν μωρό, λόγω μιας ασθένειας, όμως συνεχίζει να βιώνει στο έπακρο τα συναισθήματα που προσφέρει το ποδόσφαιρο, με τη βοήθεια του μπαμπά του.

Πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, ο Σεμπαστιάν έγινε γνωστός στα κοινωνικά δίκτυα όταν προσάρμοσε το άλμπουμ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ στο σύστημα Braille -χρησιμοποιώντας δική του γραφομηχανή μπράιγ- για να μπορέσει να συλλέξει τα αυτοκόλλητα με τους πρωταγωνιστές του Μουντιάλ όπως όλοι οι φίλοι του.

Τώρα, η αντίδρασή του στο γκολ του Λίο Μέσι κόντρα στο Μεξικό, έγινε και πάλι viral. Στο βίντεο, το αγόρι παρακολουθεί το παιχνίδι με τη βοήθεια του πατέρα του που το καθοδηγεί περνώντας τα χέρια του πάνω από έναν πίνακα που έχει σημάδια παρόμοια με τη γραφή μπράιγ και με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να παρακολουθεί τις κινήσεις της μπάλας μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Όταν η μπάλα κατέληξε, δια ποδός Μέσι, στα δίχτυα του Οτσόα, ο μικρός «τρελαίνεται» και το βίντεο με τον πανηγυρισμό του κάνει τον γύρο του κόσμου. Ο ίδιος στην ανάρτησή του γράφει: «Δεν χρειάζεται να βλέπεις για να ζήσεις το πάθος του ποδοσφαίρου»!

Δείτε το βίντεο:

Η συγκλονιστική ιστορία του μικρού Σεμπαστιάν

«Εκπληρώστε τα όνειρά σας. Προσέξτε ότι κάνω ποδήλατο και δεν βλέπω. Οδηγώ skateboard και δεν βλέπω. Μαθαίνω skateboard και δεν βλέπω. Και όπως μπορώ να κάνω όλα αυτά τα πράγματα, έτσι μπορείτε και εσείς. Όρια δεν υπάρχουν, τα όρια τα βάζεις εσύ», λέει ο μικρός σε συνέντευξή του στο elpitazo.net.

Ο Σεμπαστιάν ζει στη Βενεζουέλα. Γεννήθηκε στην πόλη Βαλέρα με αμφιβληστροειδοπάθεια της προωρότητας ή ανώμαλη ανάπτυξη αιμοφόρων αγγείων στον αμφιβληστροειδή του ματιού. Αυτή η ασθένεια tον έκανε να χάσει την όρασή του ως μωρό. Ζει μαζί με την οικογένειά του που αποτελείται από τον πατέρα του, Λεονάρντο, τη μητέρα του, Μαρία Αντρείνα και τα δύο μικρότερα αδέρφια του στην πόλη Barquisimeto εδώ και τέσσερα χρόνια.

Σε ηλικία 6 ετών ο Σεμπαστιάν άρχισε να οδηγεί ένα ποδήλατο με ένα σύστημα που τελειοποιήθηκε με τη βοήθεια των γονιών του. Στην αρχή τοποθέτησαν ποτήρια μιας χρήσης στον τροχό του ποδηλάτου που ήταν μπροστά του για να τον καθοδηγήσουν: «Ακολούθησα τους ήχους που έβγαζαν και οι γονείς μου μου είπαν αν έπρεπε να στρίψω δεξιά ή αριστερά όσο πηγαίναμε», εξηγεί.

«Έχω ήδη συμμετάσχει σε διάφορες ποδηλατικές δραστηριότητες, αλλά το όνειρό μου είναι να καλύψω τις 24 πολιτείες της Βενεζουέλας μέχρι να φτάσω τα 100 χιλιόμετρα, να είμαι ο πρώτος τυφλός που θα το πετύχει», αποκαλύπτει. Και προσθέτει: «Η ιδέα είναι να σπάσω ένα ρεκόρ Γκίνες, γιατί μπορούσα να κάνω 10 χιλιόμετρα και θα ήμουν ο πρώτος τυφλός που θα το έκανε. Νομίζω ότι θα ήταν πολύ εύκολο να νικήσεις και θέλω να γράψω ιστορία».

Η μετατροπή του άλμπουμ του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε σύστημα μπράιγ έγινε ως μέρος της προσπάθειάς του για να γίνει το ποδόσφαιρο πιο προσιτό σε όσους έχουν προβλήματα όρασης. «Όταν μιλάμε για συμπερίληψη πρέπει να ληφθούν υπόψη όλες οι πτυχές της καθημερινότητας όλων των ατόμων με αναπηρία, για να επιτευχθεί η προσφορά τους καλύτερης ποιότητας ζωής», γράφει ο μικρός στο προφίλ του στο Istagram όπου αριθμεί περισσότερους από 280 χιλιάδες followers.