Μουντιάλ 2022: Η βαθμολογία του 8ου ομίλου και τα σενάρια πρόκρισης για Ουρουγουάη, Γκάνα και Νότια Κορέα

Γιάννης Αρώνης
Μουντιάλ 2022: Η βαθμολογία του 8ου ομίλου και τα σενάρια πρόκρισης για Ουρουγουάη, Γκάνα και Νότια Κορέα

bet365

Η Πορτογαλία βρίσκεται ήδη στους 16 μετά τη νίκη της επί της Ουρουγουάης με 2-0 και η Σελέστε μαζί με Γκάνα και Νότια Κορέα θα διεκδικήσουν το ένα εισιτήριο που απομένει την τελευταία αγωνιστική (02/12).

Με δύο γκολ του Μπρούνο Φερνάντες η Πορτογαλία επικράτησε με 2-0 της απογοητευτικής Ουρουγουάης και προκρίθηκε ήδη στα νοκ-άουτ του Μουντιάλ πιθανότατα καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του 8ου ομίλου. Η Σελέστε παρά την αναιμική της παρουσία κρατά ακόμα την τύχη στα χέρια της, αφού με νίκη απέναντι στην Γκάνα την ερχόμενη Παρασκευή θα έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης.

Αναλυτικά τα σενάρια πρόκρισης για τον 8ο όμιλο:

  • H Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος βρίσκεται ήδη στην επόμενη φάση πριν τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής και στην χειρότερη για την ίδια περίπτωση θα βρεθούν στην δεύτερη θέση του ομίλου, σενάριο που θα πραγματοποιηθεί με νίκη της Γκάνας επί της Ουρουγουάης και ήττα της Πορτογαλίας από την Νότια Κορέα.
  • Η Ουρουγουάη χρειάζεται πάσει θυσία τη νίκη με την Γκάνα για να ελπίζει, όμως για να προκριθεί χρειάζεται η Κορέα να μην κερδίσει την Πορτογαλία. Αυτός ο συνδυασμός αποτελεσμάτων είναι ο μοναδικός τρόπος που οι τροπαιούχοι του 1930 και του 1950 μπορούν να βρεθούν στα νοκ-άουτ.
  • Για την Γκάνα αντίθετα αρκεί σίγουρα η νίκη απέναντι στην Ουρουγουάη για να προκριθεί η ίδια, ενώ και σε περίπτωση ισοπαλίας λογικά θα είναι στους 16. Η μόνη πιθανότητα να μείνει εκτός με «Χ» στο δικό της παιχνίδι είναι ταυτόχρονα η Νότια Κορέα να κερδίσει με δύο ή περισσότερα γκολ διαφοράς την Πορτογαλία.
  • Η Νότια Κορέα των «δικών μας» Χουάνγκ χρειάζεται δική της νίκη επί της Πορτογαλίας αλλά και νίκη της Ουρουγουάης επί της Γκάνας, με την υποσημείωση ότι η Σελέστε δεν πρέπει να πετύχει μεγαλύτερη διαφορά από την ομάδα του Πάουλο Μπέντο!

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

1. Πορτογαλία 6 (5-2)

2. Γκάνα 3 (5-5)

3. Νότια Κορέα 1 (2-3)

4. Ουρουγουάη 1 (0-2)

Τελευταία αγωνιστική (02/12):

Γκάνα - Ουρουγουάη

Νότια Κορέα - Πορτογαλία

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα