Μουντιάλ 2022, Σερβία: Έρευνα της FIFA για ρητορική μίσους σε σημαία στα αποδυτήρια της ομάδας!

Μουντιάλ 2022, Σερβία: Έρευνα της FIFA για ρητορική μίσους σε σημαία στα αποδυτήρια της ομάδας!

Γιάννης Αρώνης
Μουντιάλ 2022, Σερβία: Έρευνα της FIFA για ρητορική μίσους σε σημαία στα αποδυτήρια της ομάδας!

bet365

Αίσθηση προκάλεσε μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε από τα αποδυτήρια της Σερβίας και απεικονίζει το Κόσοβο σαν επαρχία της χώρας, με την FIFA να ξεκινά διαδικασίες έρευνας ενάντια στην σερβική ομοσπονδία.

Μια φωτογραφία που ήρθε στην δημοσιότητα από τα αποδυτήρια των Σέρβων στο ματς με την Βραζιλία βάζει σε μπελάδες την ομοσπονδία της χώρας, αφού απεικονίζει μια σημαία ενός αλυτρωτικού χάρτη της Σερβίας.

Συγκεκριμένα, ο χάρτης που αναρτήθηκε εμφανίζει την επαρχία του Κοσόβου ως κομμάτι της σερβικής επικράτειας και συνοδεύεται με το μήνυμα «δεν παραδινόμαστε» γραμμένο στα σέρβικα. Η φωτογραφία κυκλοφόρησε στα σόσιαλ μίντια αλλά έλαβε το μεγαλύτερο κομμάτι της δημοσιότητάς της όταν δημοσιεύτηκε από τον Χαϊρούλα Τσέκου, τον Υπουργό Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού του Κοσόβου.

«Εικόνες ντροπής από τα αποδυτήρια της Σερβίας που προάγουν ξενοφοβικά και γεννοκτονικά μηνύματα εναντίον του Κοσόβου» έγραψε μεταξύ άλλων ο Κοσοβάρος αξιωματούχος στο προσωπικό του προφίλ, με την αντίδραση της FIFA να είναι άμεση.

«Η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA εκκίνησε τις διαδικασίες εναντίον της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σερβίας εξαιτίας μιας σημαίας που εμφανίστηκε στα αποδυτήρια της ομάδας στον αγώνα ενάντια στην Βραζιλία. Οι διαδικασίες εκκινούν στην βάση του Άρθρου 11 του Πειθαρχικού Κώδικα της FIFA και του Άρθρου 4 των Κανονισμών για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η παγκόσμια συνομοσπονδία.

Υπενθυμίζεται ότι το Κόσοβο διακήρυξε την ανεξαρτησία του από την Σερβία το 2008, ενώ από το 2016 αποτελεί μέλος τόσο της FIFA όσο και της UEFA. Από το 2008 μέχρι σήμερα 117 χώρες έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, στις οποίες φυσικά δεν συμπεριλαμβάνεται η Σερβία.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα