Μουντιάλ 2022, Βέλγιο - Καναδάς 1-0: Αγχωτικό τρίποντο και προβάδισμα πρωτιάς για τους Κόκκινους Διαβόλους

Μουντιάλ 2022, Βέλγιο - Καναδάς 1-0: Αγχωτικό τρίποντο και προβάδισμα πρωτιάς για τους Κόκκινους Διαβόλους

bet365

To Βέλγιο δεν έκανε καλή εμφάνιση κόντρα στον εξαιρετικό Καναδά, όμως ήταν πιο ουσιαστικό και χάρη στο γκολ του Μίτσι Μπατσουαγί πήρε τη νίκη με 1-0. Έχασαν πέναλτι και αρκετές ευκαιρίες οι Καναδοί, οι οποίοι διαμαρτύρονται για δεύτερο πέναλτι που δεν δόθηκε.

Το Βέλγιο μπορεί να μην... έθελξε με την εικόνα του στην πρεμιέρα του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, όμως χάρη στο γκολ του Μίτσι Μπατσουαγί «λύγισε» με 1-0 τον ανώτερο Καναδά και πήρε προβάδισμα πρωτιάς στον 6ο όμιλο σε συνδυασμό με την «λευκή» ισοπαλία του Μαρόκο με την Κροατία. «Φύλακας άγγελος» για τους Κόκκινους Διαβόλους ο Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος κατέβασε «ρολά» και απέκρουσε το πέναλτι του Αλφόνσο Ντέιβις.

Οι Καναδοί ήταν ανώτεροι εξ αρχής, απείλησαν για πρώτη φορά στο 8' με το σουτ του Μπιουνκάν μέσα από την περιοχή, το οποίο κόντραρε στο χέρι του Καράσκο. Μετά από «on-field review» ο διαιτητής Τζάνι Σικάζουε, ο οποίος είχε γίνει viral τον περασμένο Γενάρη, όταν σφύριξε το ματς Τυνησία - Μάλι στο 85', έδωσε το πέναλτι, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο αριστερός μπακ της Μπάγερν και ηγέτης των Καναδών, Αλφόνσο Ντέιβις, αλλά ο Τιμπό Κουρτουά έπεσε σωστά στη γωνία του και του είπε όχι.

Οι Καναδοί συνέχιζαν να πιέζουν και να έχουν τον πρώτο λόγο στο ματς. Στο 16' ο Χόιλετ ταλαιπώρησε την άμυνα των Βέλγων όμως το συρτό αριστερό του σουτ δεν ανησύχησε τον Κουρτουά και στο 27' ο Χάτσινσον αστόχησε με σουτ από καλή θέση. Οι Καναδοί διαμαρτύρονται για πέναλτι στο 30' σε μαρκάρισμα του Βερτόνγκεν στον Τζόνστον, όμως δόθηκε οφσάιντ σε φάση που η μπάλα πήγε από κακό παίξιμο και στο 38' σε μαρκάρισμα του Βίτσελ πάνω στον Χάτσινσον.

Οι Καναδοί ήταν... σπάταλοι στις ευκαιρίες τους, έχοντας 2,83 XGoals και το πλήρωσαν ακριβά. Στο 44' ο Αλντερβάιρελντ έβγαλε μια βαθιά μπαλιά ακριβίας, o Βιτόρια δεν κατάφερε να κόψει τη μπάλα, ο Μίτσι Μπατσουαγί βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0.

Σε ανάλογο τέμπο συνεχίστηκε και το δεύτερο ημίχρονο. Οι Καναδοί ήταν κυρίαρχοι, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, «σφυροκόπησαν» τα καρέ του εξαιρετικού Τιμπό Κουρτουά και αναγκάσαν μια ομάδα με την ποιότητα του Βελγίου να περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, όμως δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ που άξιζαν. Στην τελική ευθεία του ματς οι πιο έμπειροι Κόκκινοι Διάβολοι... συμβιβάστηκαν με το 1-0 και «έσβησαν» το παιχνίδι.

Βέλγιο: Κουρτουά, Ντεντόνκερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Καστάνιε, Βίτσελ, Τίλεμανς (46' Ονάνα), Καράσκο (46' Μενιέ), Ντε Μπρόινε, Αζάρ (62' Τροσάρ), Μπατσουαγί (78' Οπέντα)

Καναδάς: Μπόριαν, Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ, Εουστάκιο (81' Οσόριο), Χόιλετ (58' Λάριν), Μπιουκάναν (81' Μίλαρ), Χάτσινσον (58' Κονέ), Ντέιβις, Ντέιβιντ, Λαριεά (74' Αντεκούγκμπε)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα