Wyscout analysis: Το τέλειο παιχνίδι του Τεό Ερναντές

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Wyscout analysis: Το τέλειο παιχνίδι του Τεό Ερναντές

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου με την βοήθεια του Wyscout γράφει για την καταπληκτική εμφάνιση του Γάλλου αριστεροπόδαρου μπακ στη νίκη της Γαλλίας επί της Αυστραλίας με 4-1.

H ποδοσφαιρική μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε ο Τεό Ερναντές να πατήσει το χορτάρι με την φανέλα της Εθνικής Γαλλίας στο παιχνίδι με την Αυστραλία, μπαίνοντας στη θέση του αδελφού του, Λούκας, ο οποίος υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού. O 25χρονος άσος της Μίλαν μπήκε στο παιχνίδι στο 13' και κατάφερε να κάνει ένα καταπληκτικό, γεμάτο ουσία παιχνίδι, όντας απόλυτα επιδραστικός στο δημιουργικό παιχνίδι της ομάδας του.

Τα «φώτα» είναι λογικό να έπεσαν στον Ολιβιέ Ζιρού που με δύο γκολ έφτασε τον Τιερί Ανρί στη κορυφή των top scorers της Γαλλίας αλλά ο «μικρός» Ερναντές έβαλε κι αυτός «σφραγίδα» στο παιχνίδι. Με την βοήθεια της κορυφαίας πλατφόρμας ανάλυσης ποδοσφαίρου, Wyscout, πάμε να φωτίσουμε την απόδοση του Γάλλου μπακ.

Αριστερός winger

Σε αντίθεση με τον αδελφό του που έχει περισσότερο ανεπτυγμένα τα αμυντικά του χαρακτηριστικά(εξάλλου παίζει και ως στόπερ), ο Τεό Ερναντές είναι ένας φύσει επιθετικός μπακ, ο οποίος στο χθεσινό παιχνίδι σε φάση ανάπτυξης και επίθεσης της ομάδας του υπηρέτησε τον ρόλο του αριστερού winger δίνοντας πλάτος στη Γαλλία και παιχνίδι πάνω στη γραμμή.

fff

Όπως φαίνεται και από το heatmap του συγκεκριμένου αγώνα, τα περισσότερο «πατήματα» του Ερναντές είναι «ψηλά» στο γήπεδο, σχεδόν στην έναρξη του επιθετικού τρίτου των «τρικολόρ».

Μία σέντρα που σήμανε την ανατροπή

Στο 13' μπήκε και στο 27' κατάφερε να κάνει την διαφορά για την ομάδα του, να γίνει απόλυτα επιδραστικός. Από το δικό του εξαιρετικό αριστερό πόδι φεύγει η μπάλα συστημένη για το κεφάλι του Ραμπιό, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1. Ο Ερναντές διαθέτει το vision και την τεχνική κατάρτιση, ώστε να στείλει την μπάλα στο κομμάτι εκείνο του χώρου, όπου ο συμπαίκτης του μπορεί να εκτελέσει αμαρκάριστος.

φφφ

Ήταν η τέλεια σέντρα, με τον Ραμπιό να κάνει το εύκολο κομμάτι της φάσης και να στέλνει την μπάλα στο πλεκτό.

Συνολικά 3 key passes και 8/9 εύστοχες προωθητικές μεταβιβάσεις

Η συνεισφορά του Ερναντές δεν σταμάτησε σε αυτή την φάση. Κατάφερε να ολοκληρώσει το παιχνίδι με 3 key passes(0.71xAsists), δημιουργώντας ακόμη δύο σημαντικές ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του. Mία με σέντρα στο ψαλιδάκι του Ζιρού και ακόμη μία με το γύρισμα στον Γκριζμάν όπου η άμυνα της Αυστραλίας έδιωξε πάνω στη γραμμή. Σε αυτή την φάση, κάνει το τέλειο γύρισμα από την τελική γραμμή του γηπέδου προς τα πίσω και διαγώνια, μια μεταβίβαση πάρα πολύ δύσκολη να αντιμετωπιστεί από την αντίπαλη άμυνα.

ggg

Παράλληλα, ήταν άψογος στις πάσες του, με 8/9 προωθητικές μεταβιβάσεις και τελείωσε το ματς με το εντυπωσιακό 72% στις συνολικές του ενέργειες μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.

  • Tags: