Μουντιάλ 2022: Ανησυχία των χορηγών μετά την απαγόρευση του αλκοόλ

Newsroom
Μουντιάλ 2022: Ανησυχία των χορηγών μετά την απαγόρευση του αλκοόλ

bet365

Πολλοί χορηγοί έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τα συμβόλαιά τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, λίγες ώρες αφότου η FIFA αναγκάστηκε να απαγορεύσει το αλκοόλ από τα γήπεδα, μια απόφαση που περιέπλεξε το συμβόλαιο των 75 εκατομμυρίων δολαρίων με την ζυθοποιία της Budweiser.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Guardian», η αλλαγή της πολιτικής για το αλκοόλ που έγινε λίγα 24ωρα πριν την έναρξη του Μουντιάλ στο Κατάρ έχει φέρει ανησυχία στους χορηγούς.

Ένας εκπρόσωπος μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι πολλοί εταίροι ένιωσαν «απογοητευμένοι από τη FIFA με πολλούς τρόπους». Ανέφεραν επίσης ότι είχαν γίνει άτυπες συζητήσεις σχετικά με πιθανές συμβατικές παραβιάσεις των παραδοτέων. «Ο καθένας έχει μια δυσαρέσκεια με κάποιον τρόπο ή μορφή», πρόσθεσαν. «Υπάρχει πολλή «ανασυγκρότηση» [σε εξέλιξη] για να καταλάβουμε ποιες είναι οι συμβατικές επιλογές».

Θυμίζουμε ότι η FIFA επιβεβαίωσε με μια σύντομη δήλωση ότι το αλκοόλ δεν θα πωλείται εντός ή γύρω από τα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Μετά από συζητήσεις μεταξύ των αρχών της χώρας υποδοχής και της FIFA, ελήφθη απόφαση να επικεντρωθεί η πώληση αλκοολούχων ποτών στο Φεστιβάλ Φιλάθλων της FIFA, σε άλλους προορισμούς φιλάθλων και αδειοδοτημένους χώρους, αφαιρώντας τα σημεία πώλησης μπύρας από την περίμετρο του σταδίου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 του Κατάρ», γνωστοποίησε συγκεκριμένα.

«Δεν υπάρχει καμία επίδραση στην πώληση του Bud Zero, το οποίο θα παραμείνει διαθέσιμο σε όλα τα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ», πρόσθεσε για την μπύρα χωρίς αλκοόλ.

Ωστόσο, τώρα θα κοιτάζει νευρικά πάνω από τους ώμους της την προοπτική νομικής δράσης από την Budweiser, εκτός εάν μπορεί να συμφωνηθεί κάποιο είδος αποζημίωσης.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα