Άλμπα: «Ο Λουίς Ενρίκε είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο»

Newsroom
Άλμπα: «Ο Λουίς Ενρίκε είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο»

bet365

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στη Mundo Deportivo, ο Ζόρντι Άλμπα έπλεξε το εγκώμιο του Λουίς Ενρίκε τον οποίο θεωρεί τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο.

Ο πολύπειρος εξτρέμ της Μπαρτσελόνα, Ζόρντι Άλμπα, ήταν ευγνώμων για την κλήση του Λουίς Ενρίκε στο ρόστερ της Ισπανίας για το προσεχές Μουντιάλ -το τρίτο του Παγκόσμιο Κύπελλο- και σε συνέντευξή του στη «Myndo Deportivo» επαίνεσε το έργο του ομοσπονδιακού κόουτς της ρόχα».

«Τον ξέρω ήδη από την Μπαρτσελόνα. Είναι ένας άμεσος άνθρωπος, που εμπιστεύεται πολύ τους παίκτες. Για μένα, έλεγα πάντα, πως είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο. Όχι μόνο στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και στον ανθρώπινο τομέα. Είναι πολύ δεμένος και βοηθά όλους τους παίκτες του και αυτό είναι σημαντικό για όλους και για μένα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς πώς θα χαρακτήριζε τον έμπειρο τεχνικό, ανέφερε ότι: «Έχει πολλή προσωπικότητα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό σε έναν προπονητή: να συλλαμβάνει την ιδέα του και να πηγαίνουν όλοι οι παίκτες προς την ίδια κατεύθυνση. Είναι κάτι πολύ δύσκολο και το έχει πετύχει σε όλες τις ομάδες που έχει πάει. Όλοι πάμε σε αυτό που μας λέει. Σε αυτό είναι ο καλύτερος».

Σχετικά με το αν ο 52χρονος τεχνικός δέχεται σκληρή κριτική, σημείωσε: «Δεν νομίζω ότι τον ενδιαφέρει αυτό. Η κριτική σήμερα είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο. Όχι μόνο στη Μπαρτσελόνα, αλλά και σε οποιαδήποτε ομάδα. Ο Λουίς Ενρίκε σε αυτό έχει συνηθίσει. Και αυτός και όλοι οι παίκτες. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, τόσο παίκτες όσο και επιτελείο, γιατί είμαι σίγουρος ότι θα πάει καλά και θα δώσουμε τα πάντα ώστε η Ισπανία να πάει όσο πιο μακριά γίνεται».

Θυμίζουμε ότι πριν από μερικά 24ωρα ο ίδιος ο Λουίς Ενρίκε εμφανίστηκε με περίσσεια αυτοπεποίθηση για την ομάδα του και τις προπονητικές του ικανότητες σε συνέντευξη Τύπου, στην οποία έκανε γνωστή την αποστολή της Ισπανίας στο Μουντιάλ, δηλώντας ότι: «Να ξέρετε πως δεν υπάρχει καλύτερος προπονητής στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφάιρου από μένα. Αυτό πιστεύω»

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα