Μουντιάλ 2022: «Η FIFA λέει ότι καταπολεμά τον ρατσισμό, την ανισότητα αλλά όταν υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα όλα εξαφανίζονται», λέει ο Σαμπάολι

Newsroom
Μουντιάλ 2022: «Η FIFA λέει ότι καταπολεμά τον ρατσισμό, την ανισότητα αλλά όταν υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα όλα εξαφανίζονται», λέει ο Σαμπάολι

bet365

Ο προπονητής της Σεβίλλης, Χόρχε Σαμπάολι, κατηγόρησε ξανά την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία για την ανάθεση της διοργάνωσηςτου Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Μετά από μια πρώτη κατηγορία εναντίον της FIFA για την ανάθεση της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου στο Κατάρ πριν από λίγα 24ωρα, ο πρώην προπονητής της Εθνικής Αργεντινής, Χόρχε Σαμπάολι άσκησε ξανά κριτική αυτό το Σάββατο (12/11), παραμονή του αγώνα της Σεβίλλη για το Copa del Rey.

Σε έναν μονόλογο διάρκειας ενός και πλέον λεπτού, ο πρώην προπονητής της Μαρσέιγ επεσήμανε τις ασυνέπειες του παγκόσμιου οργάνου διοίκησης του ποδοσφαίρου. «Συχνά, η FIFA λέει ότι καταπολεμά τον ρατσισμό, την ανισότητα των φύλων… αλλά όταν υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα, όλα αυτά εξαφανίζονται», σημείωσε συγκεκριμένα.

«Θεωρείται κάτι φυσιολογικό, σίγουρα όλα θα είναι φυσιολογικά στο Μουντιάλ και δεν θα γίνει τίποτα. Σαν πόλεμος. Όλοι έχουν άποψη, αλλά κανείς δεν μαζεύεται για να βεβαιωθεί ότι δεν θα συμβεί. Αυτό που λέω μπορεί να προκαλέσει 24 ώρες διαμάχης, αλλά δεν πειράζει, θρηνεί. Θα παρευρεθούμε σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο όπου υπάρχουν γκέτο για γυναίκες και όπου θεωρείται φυσιολογικό. Όλα γίνονται πολύ γρήγορα γιατί χρειαζόμαστε όλα να γίνουν γρήγορα για να πάρουμε περισσότερες πληροφορίες. Και κανείς δεν παλεύει για τίποτα».

«Αν είχαμε ενωθεί και σταματήσει τα πρωταθλήματα για να μην παιχτεί στο Κατάρ, αυτό θα ήταν κάτι. Αλλά το γεγονός ότι εγώ λέω ότι δεν είναι καλό να παίζουμε Παγκόσμιο Κύπελλο δεν αλλάζει τίποτα», πρόσθεσε.

Πριν από τέσσερις ημέρες, ο Αργεντινός τεχνικός ισχυρίστηκε ότι η FIFA έκανε «τα πάντα για τα χρήματα, τα πάντα για την επιχείρηση». Συγκεκριμένα τόνισε πως: «Η FIFA αποφάσισε ότι (αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο) πρέπει να παίζεται σε ένα μέρος που δεν έπρεπε να παίζουμε, σε ημερομηνίες που δεν έπρεπε να παίζουμε. Λοιπόν, θα αποδεχτούμε αυτήν την επιλογή και θα προχωρήσουμε, όλοι. Δεν μπορεί να υπάρχουν παράπονα, θα έπρεπε να είχαν προηγηθεί τα παράπονα. Καθώς είναι μια μεγάλη επιχείρηση, και αφήνουμε στην άκρη όλα τα άλλα, και μετά τις συνέπειες είναι άλλοι που τις πληρώνουν, αυτοί από τα κάτω».

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα