Μουντιάλ 2022: Το Παρίσι μποϊκοτάρει τη διοργάνωση, δεν θα προβάλλονται αγώνες σε δημόσιους χώρους

Μουντιάλ 2022: Το Παρίσι μποϊκοτάρει τη διοργάνωση, δεν θα προβάλλονται αγώνες σε δημόσιους χώρους

Νίκος Κικίδης
Μουντιάλ 2022: Το Παρίσι μποϊκοτάρει τη διοργάνωση, δεν θα προβάλλονται αγώνες σε δημόσιους χώρους

bet365

Την απόφαση να μποϊκοτάρει το Μουντιάλ πήρε η πόλη του Παρισιού ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υπομένουν οι μετανάστες εργάτες στο Κατάρ.

Εν μέσω γενικής κατακραυγής αναμένεται η σέντρα στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Κατάρ έχει εξοργίσει μεγάλη μερίδα της ποδοσφαιρικής κοινότητας αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, πολλές γαλλικές πόλεις όπως η Μασσαλία και η Λιλ έχουν πάρει την απόφαση να μποϊκοτάρουν τη διοργάνωση, ανακοινώνοντας ότι δεν θα προβάλλουν αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε δημόσιους χώρους, ούτε θα δημιουργήσουν «ζώνες φιλάθλων» ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τους θανάτους χιλιάδων εργατών μεταναστών στην ασιατική χώρα.

Σαν τελευταίος κρίκος σε αυτή την αλυσίδα αντίδρασης προστέθηκε πλέον και η πόλη του Παρισιού, η οποία ανακοίνωσε πως θα ακολουθήσει το παράδειγμα της υπόλοιπης Γαλλίας υπονομεύοντας το αιματοβαμμένο Μουντιάλ!

«Αυτή η διοργάνωση έχει μετατραπεί σταδιακά σε ανθρώπινη και περιβαλλοντική καταστροφή, ασύμβατη με τις αξίες που θέλουμε να μεταδίδονται μέσω του αθλητισμού και ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της Μασσαλίας, Μπενουά Μπαγιάν, σε μια δήλωση που αποτυπώνει πλήρως τις σκέψεις των περισσότερων δημοτικών αρχών στη Γαλλία.

Το τελευταίο διάστημα πάντως οι αντιδράσεις κατά του Κατάρ έχουν ενταθεί με γεωμετρική πρόοδο μετά και το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Guardian που επιχείρησε να ρίξει φως στις πιο σκοτεινές πτυχές του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πενιχροί μισθοί, εργατικά ατυχήματα, καμπίνες γεμάτες με πέντε και έξι άτομα, παράνομες πληρωμές και μηδενικές άδειες ήταν μόνο μερικά από τα στοιχεία - δεδομένα που παρουσιάζονται στο ρεπορτάζ της αγγλικής εφημερίδας για τις συνθήκες εργασίας των μεταναστών, πολλοί εκ των οποίων έχασαν τη ζωής τους κατά την διάρκεια των κατασκευαστικών και οργανωτικών έργων.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα