Μουντιάλ 2022: Ούτε fanzones, ούτε γιγαντοοθόνες στο Παρίσι κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ

Newsroom
Μουντιάλ 2022: Ούτε fanzones, ούτε γιγαντοοθόνες στο Παρίσι κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ

bet365

Η πόλη του Παρισιού δεν θα εγκαταστήσει ζώνες φιλάθλων ή γιγαντιαίες οθόνες σε δημόσιο χώρο για τη μετάδοση αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA στο Κατάρ, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα (3/10) ο αναπληρωτής αρμόδιος για τον αθλητισμό.

Η πόλη του Παρισιού αποφάσισε. Ενάμιση μήνα πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα (3/10) ότι δεν θα εγκαταστήσει fan zones ή γιγαντιαίες οθόνες σε δημόσιο χώρο για τη μετάδοση των αγώνων του Μουντιάλ (20 Νοεμβρίου - 18 Δεκεμβρίου). ). «Για εμάς, δεν υπήρχε θέμα δημιουργίας χώρων μετάδοσης αγώνων για πολλούς λόγους: ο πρώτος είναι οι προϋποθέσεις για τη διοργάνωση αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τόσο από περιβαλλοντική όσο και κοινωνική πτυχή, ο δεύτερος, είναι η χρονικότητα, το γεγονός ότι θα γίνει τον Δεκέμβριο», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο βοηθός υπεύθυνος για τον Αθλητισμό, Πιερ Ραμπαντάν.

Η Μασσαλία, το Μπορντό, η Νανσί και η Ρεμς προστέθηκαν τη Δευτέρα στη λίστα των γαλλικών πόλεων που αρνούνται για ανθρωπιστικούς και περιβαλλοντικούς λόγους να προωθήσουν αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, μετά το Στρασβούργο, τη Λιλ ή το Ροντέζ.

Ο σοσιαλιστής δήμαρχος της Μασσαλίας Μπενουά Μπαγιάν χαρακτήρισε τη διοργάνωση ως «ανθρώπινη και περιβαλλοντική καταστροφή», ενώ ο δήμαρχος της Λιλ κατήγγειλε το Σάββατο μια «ανοησία όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον και τον αθλητισμό».

Μεταξύ των λόγων για αυτό το μποϊκοτάζ είναι η μεταχείριση των μεταναστών εργαζομένων και ο αριθμός των θανάτων στην κατασκευή των οκτώ σταδίων του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ενώ ο επίσημος απολογισμός είναι μόνο τρεις νεκροί, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας ανέφερε σε έκθεση ότι 50 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους σε εργατικά ατυχήματα στο Κατάρ το 2020 και 500 τραυματίστηκαν σοβαρά, αριθμός που θα μπορούσε να είναι υψηλότερος σύμφωνα με την ίδια λόγω ελλείψεων στο σύστημα καταγραφής ατυχημάτων.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα