Μουντιάλ 2022: Το Στρασβούργο μποϊκοτάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ

Newsroom
Μουντιάλ 2022: Το Στρασβούργο μποϊκοτάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ

bet365

Η πόλη του Στρασβούργου αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα αρκετών πόλεων του Βελγίου, αποφασίζοντας να μην υπάρχουν γιγαντοοθόνες στην πόλη για το προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Αρκετοί δήμοι στο Βέλγιο έχουν ήδη ανακοινώσει το μποϊκοτάζ στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ και η πόλη του Στρασβούργου αποφάσισε να ακολουθήσει αυτό το παράδειγμα. Τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο της μητρόπολης της Αλσατίας αποφάσισε και ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρχουν γιγαντοοθόνες στην πόλη για την εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Η δήμαρχος Ζαν Μπαρσεγκιάν σχολιάζοντας αυτή την επιλογή ανέφερε: «Είναι αδύνατο για εμάς να μην ακούσουμε τις πολυάριθμες ειδοποιήσεις από ΜΚΟ που καταγγέλλουν την κακοποίηση και εκμετάλλευση των μεταναστών εργαζομένων. Χιλιάδες ξένοι εργάτες πέθαναν στα εργοτάξια, είναι ανυπόφορο. [...] Το Στρασβούργο, η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, έδρα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δεν μπορεί να συγχωρήσει αξιοπρεπώς αυτήν την κακομεταχείριση, δεν μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια όταν τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται με αυτόν τον τρόπο»

Πέρα από τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Μπαρσεγκιάν επισήμανε τον οικολογικό αντίκτυπο αυτή της διοργάνωσης: «Ενώ η κλιματική αλλαγή είναι μια απτή πραγματικότητα, με τις πυρκαγιές, τις ξηρασίες, τις ελλείψεις και τις καταστροφές της, η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε μια έρημο είναι ακόμη περισσότερο μια παρέκκλιση, μια οικολογική καταστροφή».

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα