Σάουθγκεϊτ: «Χρειαζόμαστε τον Μαγκουάιρ αν θέλουμε διάκριση στο Μουντιάλ»

Σάουθγκεϊτ: «Χρειαζόμαστε τον Μαγκουάιρ αν θέλουμε διάκριση στο Μουντιάλ»

Newsroom
Σάουθγκεϊτ: «Χρειαζόμαστε τον Μαγκουάιρ αν θέλουμε διάκριση στο Μουντιάλ»

bet365

Ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, στήριξε ακόμα μία φορά τον Χάρι Μαγκουάιρ και επέμεινε ότι οι ελπίδες της Αγγλίας να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο θα υποχωρούσαν σημαντικά χωρίς αυτόν!

Η σεζόν του διεθνούς αμυντικού κι αρχηγού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνεχίστηκε άδοξα καθώς έκανε πέναλτι εναντίον της Γερμανίας, ενώ έχει ευθύνη και στο δεύτερο γκολ των Γερμανών στο ισόπαλο 3-3 της περασμένης Δευτέρας (26/9). Ο Μαγκουάιρ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με έναν τραυματισμό στον μηρό, ο οποίος θα πρέπει να αξιολογηθεί από τη Γιουνάιτεντ και θα μπορούσε να επηρεάσει τις ελπίδες του να βρεθεί πίσω στη θέση του στο κέντρο της άμυνας της ομάδας. Θυμίζουμε ότι ο Έρικ τεν Χαγκ άφησε τον σέντερ μπακ στον πάγκο σε πολλά παιχνίδια αυτή τη σεζόν.

Παρά τα προαναφερθέντα, ο προπονητής της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ συνεχίζει να στηρίζει τον 29χρονο σέντερ μπακ και έχει πει ότι οι προοπτικές της ομάδας του στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ θα ενισχυθούν από την παρουσία του Μαγκουάιρ. «Ξέρω ότι όλοι λένε ότι είναι σημαντικός για μένα, [αλλά] είναι σημαντικός για εμάς - είμαστε εμείς, όχι εγώ», είπε ο Σάουθγκεϊτ.

«Γιατί τον επιλέγουμε; Γιατί είναι ένας από τους παίκτες που μας δίνει τις καλύτερες πιθανότητες να κερδίσουμε. Οπότε πραγματικά όλοι θα έπρεπε να θέλουμε έναν Χάρι Μαγκουάιρ που να παίζει τακτικά και με αυτοπεποίθηση».

Ο αμυντικός, βασικός παράγοντας της ομάδας της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και στο Euro 2020, έχει παίξει μόνο δέκα λεπτά στην Premier League από τα μέσα Αυγούστου για τη Γιουνάιτεντ, ένα σενάριο που ο Σάουθγκεϊτ παραδέχτηκε ότι δεν είναι ιδανικό. Ωστόσο, προς το παρόν, συνεχίζει να προσπαθεί να οικοδομήσει την εμπιστοσύνη του Μαγκουάιρ και τον έχει υποστηρίξει ώστε να βγει πιο δυνατός από αυτό που έχει εξελιχθεί σε ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα.

«Δείχνει τρομερό χαρακτήρα», είπε. «Νομίζω ότι έχει τον χαρακτήρα να το ξεπεράσει γιατί είναι ένα αγόρι που έχει πάει από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στη Χαλ Σίτι. Δεν είναι από αυτούς που όλα ήταν ομαλά. Μερικές φορές συναντάς παιδιά που, στο αρχικό στάδιο της καριέρας τους, δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν αντιξοότητες και όταν έρχονται, είναι πιο δύσκολο να τις αντιμετωπίσουν. [Ο Μαγκουάιρ] είναι πραγματικά όπως οι περισσότεροι από εμάς, καθώς είχε πολλά εμπόδια και αυτό διαμορφώνει τον χαρακτήρα σας».

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα