Μπαπέ: Οι συνέπειες της άρνησής του να πάει στην φωτογράφηση της εθνικής Γαλλίας

Newsroom
Ο αντίκτυπος που είχε στον Μπαπέ η άρνησή του να συμμετέχει στην φωτογράφιση της Εθνικής Γαλλίας.

Σταματημό δεν έχουν τα προβλήματα για την γαλλική ομοσπονδία λίγους μήνες πριν το Μουντιάλ του Κατάρ, μετά το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον Πογκμπά και τον αδερφό του και τις αποκαλύψεις περί σεξουαλικών σκανδάλων που συγκάλυπτε η ίδια, ήρθε να προστεθεί σ' αυτά και η άρνηση του Μπαπέ να συμμετέχει στην φωτογράφιση της εθνικής Γαλλίας.

Σύμφωνα με το RMC, η άρνηση αυτή του Μπαπέ δεν θα μπορούσε να του προκαλέσει νομικά θέματα, αφού η κίνησή του αυτή δεν παραβιάζει το αθλητικό δίκαιο και άρα δεν ρισκάρει ούτε κάποια αγωνιστική τιμωρία ούτε κανενός άλλου είδους ποινή.

Όπως είπε ο δικηγόρος τον οποίο συμβουλεύτηκε το μονεγάσκικο μέσο ειδήσεων για το θέμα: «Ο Μπαπέ και οι δικοί του ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και οι συνέπειες γι' αυτό θα είναι ελάχιστες. Γνωρίζει πως έχει τον έλεγχο και μπορεί να διατηρήσει την πίεση αυτή για να προστατεύσει τα οικονομικά του κεκτημένα». Σε μία εξτρίμ περίπτωση θα μπορούμε να μην κληθεί στην εθνική ομάδα της Γαλλίας, όμως αυτό είναι σενάριο όχι πιθανό, αφού θα ήταν δύσκολο η γαλλική ομοσπονδία να αντέξει τους κραδασμούς που θα επιφέρει μία τέτοια απόφαση.

Από οικονομικής πλευράς πάντως ο Μπαπέ θα μπορούσε να χάσει τα δικαιώματα της εικόνας του, που του αποφέρουν 25.000 ευρώ ανά event με χορηγούς, αφού το 2017 που κλήθηκε πρώτη φορά την εθνική ομάδα είχε υπογράψει ένα έγγραφο πάνω στο οποίο αναγράφονταν οι υποχρεώσεις του και σ' αυτό υπήρχε μέσα και η χρήση των δικαιωμάτων της εικόνας του σ' ένα πιο ομαδικό πλαίσιο. Όταν, λοιπόν, αρνείται να συμμετέχει στα διάφορα event παραβιάζει αυτές τις συμφωνίες.

Σύμφωνα με μία έρευνα του Sportico που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες μέρες, ο Γάλλος σούπερ σταρ θα είναι ο παίκτης που θα λάβει τα περισσότερα χρήματα την φετινή σεζόν φτάνοντας 125 εκατ. ευρώ περίπου. Μάλιστα, ο ίδιος είχε ήδη ενημερώσει πως ότι χρήματα βγάλει από τα δικαιώματα της εικόνας του φέτος θα πάνε σε κάποια επιλεγμένη φιλανθρωπία.

Ανάλογο συμβάν με το φετινό είχε γίνει και τον περασμένο Μάρτιο ξανά με τον Μπαπέ ως πρωταγωνιστή. Ο ίδιος θεωρεί πως δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται περισσότερο από άλλους παίκτες για να διαφημίσει εταιρείες που δεν είναι στο πακέτο των ατομικών χορηγειών του.

Ο πρόεδρος της γαλλικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκρατ έχει μεταθέσει την οποιαδήποτε συζήτηση γι' αυτό το θέμα για μετά το Μουντιάλ.