Μουντιάλ: Ο Φίλιπ Λαμ δεν θα παραστεί στο Κατάρ λόγω των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Μουντιάλ: Ο Φίλιπ Λαμ δεν θα παραστεί στο Κατάρ λόγω των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Μουντιάλ: Ο Φίλιπ Λαμ δεν θα παραστεί στο Κατάρ λόγω των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

bet365

Ο πρώην αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου, Φίλιπ Λαμ, δήλωσε ότι θα μποϊκοτάρει το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο λόγω παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη διοργανώτρια χώρα.

Το κράτος του Κόλπου διοργανώνει ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα το τουρνουά τον προσεχή χειμώνα. Με το ιστορικό της χώρας στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη μεταχείριση των μεταναστών εργαζομένων να επικρίνεται ευρέως από ανθρώπους του αθλητισμού, τη Διεθνή Αμνηστία και άλλες προσωπικότητες εκτός ποδοσφαίρου.

Ο Φίλιπ Λαμ, ο οποίος ήταν αρχηγός της Εθνικής Γερμανίας όταν νίκησε την Αργεντινή στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 στη Βραζιλία, αυτή τη στιγμή εργάζεται ως επικεφαλής της Γερμανικής Ομοσπονδίας για τη διοργάνωσης του EURO 2024.

Ο 38χρονος αποκάλυψε ότι δεν θα ταξιδέψει στο Κατάρ, επιμένοντας ότι είναι «τρελό» να διοργανώνεις το τουρνουά σε μια χώρα με τέτοιο ιστορικό καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Δεν είμαι μέλος της αποστολής και δεν θέλω να πετάξω εκεί ως οπαδός», είπε ο Λαμ σε συνέντευξή του στο Kicker.

«Προτιμώ να παρακολουθήσω το τουρνουά από το σπίτι. Τα ανθρώπινα δικαιώματα θα πρέπει να διαδραματίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο στην ανάθεση ενός τουρνουά. Εάν ανατεθεί σε μια χώρα που είναι από τις χειρότερες από αυτή την άποψη, αρχίζεις να σκέφτεσαι τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται για να λάβει κανείς την απόφαση. Δεν θα πρέπει να συμβεί ξανά στο μέλλον. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, η βιωσιμότητα, το μέγεθος της χώρας… τίποτα από αυτά δεν φαίνεται να έπαιξε ρόλο».

Ο πρώην Γερμανός διεθνής ελπίζει επίσης ότι κάποιοι σαν τον αρχηγό Μάνουελ Νόιερ θα συζητήσουν ανοιχτά το θέμα κατά την περίοδο που θα αγωνίζονται στο Κατάρ, λέγοντας: «Ως παίκτης, δεν μπορείς να το ξεπερνάς»

Περισσότεροι από 6.000 μετανάστες εργάτες έχουν πεθάνει στο Κατάρ

Έρευνα του «The Guardian» το 2021 διαπίστωσε ότι 6.500 μετανάστες εργάτες έχασαν τη ζωή τους εργαζόμενοι σε έργα υποδομής που σχετίζονται με το Παγκόσμιο Κύπελλο λόγω μη ασφαλών συνθηκών εργασίας. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, οι αρχές του Κατάρ συνεχίζουν να περιορίζουν την ελευθερία της έκφρασης χρησιμοποιώντας καταχρηστικούς νόμους για να καταπνίξουν τις επικριτικές φωνές, ενώ οι γυναίκες και τα άτομα LGBTQ+ καταπιέζονται σοβαρά.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα