Μουντιάλ 2022: Πού αποφάσισαν να μείνουν οι 32 ομάδες στο Κατάρ- Παλάτια, πανεπιστήμια και… go karts

Μουντιάλ 2022: Πού αποφάσισαν να μείνουν οι 32 ομάδες στο Κατάρ- Παλάτια, πανεπιστήμια και… go karts

bet365

Οι 32 φιναλίστ του φετινού Μουντιάλ έχουν κάνει τις επιλογές τους για την διαμονή τους στο Κατάρ και ορισμένες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το Μουντιάλ του Κατάρ απέχει κάτι λιγότερο από τέσσερις μήνες και ήδη οι 32 φιναλίστ του Μουντιάλ έχουν κλείσει διαμονή και προπονητικά κέντρα.

Με εξαίρεση τέσσερις ομάδες (Γερμανία, Βέλγιο, Μεξικό, Σαουδική Αραβία), οι υπόλοιπες θα είναι σε μία ακτίνα περίπου 10 χιλιομέτρων από την Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ, που θα «σηκώσει» το μεγαλύτερο βάρος της διοργάνωσης.

Χάρτης διαμονής στο Κατάρ

Και οι επιλογές τους ποικίλουν καθώς συναντά κανείς ξενοδοχεία με ελεύθερο το αλκοόλ (η νομοθεσία για το αλκοόλ είναι ιδιαίτερα αυστηρή στη χώρα), παλάτια, hostel σε πανεπιστήμια και… θεματικά ξενοδοχεία.

Η Αγγλία θα μείνει σε ένα ξενοδοχείο στο Αλ Γουάκρα, 15 περίπου χιλιόμετρα νότια της Ντόχα. Ενα 5αστερο ξενοδοχείο όπου ωστόσο… απαγορεύεται το αλκοόλ, το οποίο λατρεύουν οι Αγγλοι. Θα βρίσκεται μάλιστα μόλις έξι λεπτά μακριά από το γήπεδο της τοπικής ομάδας όπου θα κάνουν τις προπονήσεις τους τα «λιοντάρια».

Η Ισπανία και η Αργεντινή επέλεξαν την ησυχία του πανεπιστημίου καθώς θα μείνουν σε hostel που διαθέτει το καμπ.

Το Βέλγιο επέλεξε να μείνει σε ένα ξενοδοχείο το οποίο διαθέτει θεματικό πάρκο στην παραλία, αλλά και go-karts. Τους προσφέρει υπηρεσίες όπως scuba-diving και άλλα extreme sports. Θα είναι η αποστολή που θα μείνει πιο μακριά από όλους καθώς απέχει σχεδόν 80 χιλιόμετρα από τη Ντόχα.

Βόρεια του Κατάρ θα μείνει η Γερμανία, που διάλεξε ένα κέντρο ευεξίας για διαμονή, το οποίο βρίσκεται σε ένα ερημικό σημείο και μπροστά στη θάλασσα.

Η Γαλλία από την πλευρά της θα μείνει στο παλάτι του Αλ Μεσίλα, το οποίο είναι… copy των αραβικών παλατιών και το οποίο κοστίζει 1.700 ευρώ τη βραδιά, ενώ διαθέτει 30 ιδιωτικές πισίνες και ποικιλία σπάνιων κρασιών και σαμπάνιας.

Η Βραζιλία θα μείνει σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Ντόχα όπου διαθέτουν κάθε πολυτέλεια, αλλά θα έχουν περισσότερο χρόνο μετακίνησης για τα γήπεδα όπου θα κάνουν προπόνηση (17 λεπτά οδικώς).

Στο κέντρο θα μείνουν και η Αυστραλία με την Κόστα Ρίκα, με τα «καγκουρό» να φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Aspire όπου το στάδιο Khalifa (θα φιλοξενήσει παιχνίδια της διοργάνωσης μεταξύ των οποίων και ο μικρός τελικός, αλλά δεν θα δώσουν ματς εκεί οι Αυστραλοί.

Δείτε μερικές από τις εγκαταστάσεις και τα ξενοδοχεία που θα μείνουν οι αποστολές:

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα