Γκαλτιέ: Αποκαλύφθηκαν οι μαρτυρίες παικτών της Νις που τον κατηγορούν για ρατσισμό

Newsroom
Γκαλτιέ: Αποκαλύφθηκαν οι μαρτυρίες παικτών της Νις που τον κατηγορούν για ρατσισμό

bet365

Άψογη υπερασπιστική γραμμή θα πρέπει να παρουσιάσει ο Κριστόφ Γκαλτιέ ενώπιον του δικαστηρίου με τα στοιχεία εναντίον του για διακρίσεις να είναι τρομερά.

Σε δέκα ημέρες θα αρχίσει η δίκη του Κριστόφ Γκαλτιέ για παρενόχληση και διακρίσεις, με τον πρώην προπονητή της Νις να αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Όλα ξεκίνησαν με μια «βόμβα» που έριξε ο πρώην αθλητικός διευθυντής της γαλλικής ομάδας Ζιλιέν Φουρνιέ στο «»RMC το 2022. Συζητώντας για τη δύσκολη σχέση του με τον Γκαλτιέ, ο Φουρνιέ είχε πει: «αν εξηγήσω τους πραγματικούς λόγους, δεν θα ταιριάζει πλέον σε κανένα αποδυτήριο στη Γαλλία ή την Ευρώπη».

Έκτοτε, ο Γκαλτιέ έχει κατηγορηθεί ξεκάθαρα για πολλά ρατσιστικά σχόλια. Σήμερα (05/12), η L'Équipe αναφέρει ότι οι εμπειρογνώμονες υπολογιστών δεν βρήκαν κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο στον υπολογιστή του, αλλά δημοσιεύει ορισμένες από τις μαρτυρίες που συγκέντρωσαν οι Αρχές.

Ο βοηθός προπονητή Φρεντερίκ Γκλοριλα υποστήριξε ότι ο Γκαλτιέ του είπε: «Κι άλλος μουσουλμάνος, δεν θέλω, έχουμε βαρεθεί», όταν ο προπονητής έμαθε ότι ο Μπιλάλ Μπραχίμι θα έρθει τον Ιανουάριο του 2022. Και δεν είναι μόνο αυτή η μαρτυρία του. Φέρεται επίσης να έχει χαρακτηρίσει δύο πρώην παίκτες του, τον Γιουσέφ Ατάλ και Μπουνταουί ως «βρώμικους τύπους», πριν πει «οι χειρότεροι είναι οι Αλγερινοί».

Ενώ ο Ali Mbaé, πρώην αναλυτής βίντεο της Le Gym, που τώρα εργάζεται στο Στρασβούργο, ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Γκαλτιέ χαρακτήρισε το ζευγάρι των κεντρικών αμυντικών Μουκουντί και Ναντ ως «δυο King Kongs» στο ημίχρονο ενός αγώνα Σεντ Ετιέν - Νις, στις 25 Σεπτεμβρίου 2021.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα