Λυών - Μαρσέιγ 1-2: «Διπλό» αστεριών με buzzer beater για τους Μασσαλούς

Ιάσονας Θεριός
marseille_winnnn

bet365

Τεράστια νίκη με γκολ στην τελευταία φάση πανηγύρισε η Μαρσέιγ που επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Λυών και ανέβηκε στη 2η θέση της Ligue 1, παίρνοντας το πάνω χέρι για την έξοδο στο Champions League.

Μαρσέιγ για... αστέρια! Οι Μασσαλοί έφτασαν σε μια πολύτιμη νίκη, «λυγίζοντας» τη Λυών εκτός έδρας, και με το 2-1 προσπέρασαν τη Λανς και επέστρεψαν στη 2η θέση της Ligue 1. Ο Ουντέρ στο 44' άνοιξε το σκορ από κοντά, δίνοντας το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, αλλά στο 68' ο... συνήθης ύποπτος Λακαζέτ με δύσκολη προβολή έφερε το ματς στα ίσα. Η Μαρσέιγ ήταν ανώτερη και εν τέλει βρήκε το γκολ της λύτρωσης, ακόμα και με δόση τύχης, στην τελευταία φάση του ματς. Η άμυνα της Λυών δεν κατάφερε να διώξει τη σέντρα του Καμπορέ και μετά από... τρεις κόντρες η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα από το κορμί του Γκούστο για το τελικό 2-1.

«Διπλό» ανάσα για το Στρασβούργο, έσωσε τον βαθμό η Ναντ

Πολύτιμη νίκη μπόρεσε να πάρει το Στραβσούργο που έφυγε με το «διπλό» 2-0 από την έδρα της Ρεμς και βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη, μετρώντας πλέον δύο διαδοχικά τρίποντα. Απόλυτος πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο Χαμπίμπ Ντιαλό. Ο 27χρονος Σενεγαλέζος άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και στο 37' πέτυχε και δεύτερο τέρμα υπογράφοντας τους «χρυσούς» τρεις βαθμούς.

Σε... μπελάδες συνεχίζει να βρίσκεται η Ναντ η οποία, αν και έσωσε την ισοπαλία κόντρα στην Τρουά, σπατάλησε την ευκαιρία να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν και έμειναν στο 2-2 στην έδρα της πρώτης. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Παλουά στο 25', αλλά με τέρματα στο 64' και τις καθυστερήσεις οι Μπαλντέ και Οντομπέρ έδωσαν το προβάδισμα στην Τρουά. Λυτρωτής πάντως για τη Ναντ υπήρξε ο Γκεσάν σε μια από τις τελευταίες φάσεις του ματς.

Τα αποτελέσματα της ημέρας (23/4)

Λυών - Μαρσέιγ 1-1
Ρεμς - Στρασβούργο 0-2
Αζαξιό - Μπρεστ 0-0
Λοριάν - Τουλούζ 0-1
Ναντ - Τρουά 2-2
Νις - Κλερμόν 1-2
Μονπελιέ - Ρεν 1-0

Η βαθμολογία της Ligue 1

Η βαθμολογία της Ligue 1

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα